maanantai 15. kesäkuuta 2015

Loppuviikon kuulumiset!

Kallenhan on tarkoitus jäädä vähän lomalle nyt alkavalle viikolla. Tänään käyn vielä vähän pojan kanssa jumppailemassa, sillä eilen sillä oli Ollin kanssa aika rankka koulutreeni. Pitää nyt kuitenkin katsoa miten loman käy. Käyn itse joka päivä tallilla ja jos heppa tuntuu, että alkaa villintymään liikaa niin sitten liikutan sitä kevyesti muutaman kerran, varsinkin nyt kun juhannuksena hepat hoitaa muu ihminen mitä normaalisti. Kalle ja Onni on nyt ainakin osan päivistä yksin laitumella, vaikka tulevatkin hyvin toimeen, mutta kahdestaan ovat vähän jännityneet ja rauhattomat, yksinään ne syö paremmin ja juoksee vähemmän.
kaulastakin alkaa jo löytyä lihasta!
No mutta sitten loppuviikkoon. Torstaina Olli meni Kallella jumppajuttuja. Heppa oli aluksi ollut todella laiska ja löysä ja puomit olivatkin kolisseet aika lailla. Loppuupäin heppa oli kuitenkin vähän terävöitynyt ja oli tullut hyviä ja teräviä hyppyjä, joten lopulta kaikki oli ihan hyvin. Perjantaina ja lauantaina heppa vietti ihan vaan vapaata. On muuten hassua kun itse on käynyt viimeksi keskiviikkona selässä ja lauantain olin kokonaan tallilta pois, niin tulee lähes vierotusoireita ja eilen olikin pakko päästä tallille ja mahdollisimman nopeasti. Rakastan vaan tallilla oloa ja hevosten kanssa touhuamista. Sekään ei haittaa vaikka aina ei ratsastaisi ja tykkään katella kun muut ratsastaa.
Eilen Olli tuli siis Kallella illalla ratsastamaan ja oltiin jo etukäteen sovittu, että Olli kokeilee Kallen kanssa kankia. Alkuun heppa oli hieman pirteämpi mitä se on ollut, mutta ei edelleenkään mitenkään parhaimillaan. Olli verkkaili sitä aluksi aika vapaasti ihan vaan paikkoja auki ja pikkuhiljaa vaati sitä enemmän kokoamista. Jonkin verran ne tekivät siirtymisiä ja laitettiin vielä 3 ravipuomia, jotta heppa joutuu tekemään hiukan töitä ja heräisi horroksestaan paremmin. Raviverkan jälkeen laukkaa aluksi rennosti ja siitä pikkuhiljaa kootumpana. Vaihdettiinki ravipuomit laukkapuomeiksi, jotta saadaan taas takapäätä paremmin alle. Pikkuhiljaa heppa alkoi ottamaan takajalkoja paremmin alle, vaikka alkoikin aika pitkästä laukkapätkästä ja kokoamisesta väsymään.Laukan jälkeen hetki käyntiä, jonka jälkeen Olli vielä teki ravissa töitä. Loppuravi jutuissa heppa oli aika magee, sen takapää oli paljon parempi ja lavat nousi ylös. Heppa oli kivan ryhdikäs ja paljon energisempi, mitä alussa. Loppuun Olli teki vielä väistöjä uralta pois ja takaisin uralle ja loppuun nekin tuli kivasti ja heppa selvästi yritti parhaansa, vaikka sivuttaisliikeet ovatkin tälle hepalle vaikeaa. Lopulta heppa oli kyllä tosi hieno, kun sai sen sieltä laidun fiiliksestä pois. Kalle ei nyt laidun kaudella ole kyllä ollenkaan parhaimillaan, sillä on jotenkin tosi laiska ja löysä. Katsotaan jos pieni lomailu auttaisi ja sitten uudella innolla eteenpäin.


Sehän näyttää jo välillä lähes kouluhevoselta! Mitäs piditte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti