maanantai 1. kesäkuuta 2015

Vähän vapaata!

Perjantaina ja lauantaina Kalle sai viettää vapaata. Lauantaina tosin ajattelin aluksi mennä ratsastamaan, mutta päädyttiin päästämään ekaa kertaa Onni ja Kalle yhdessä laitumelle. Kalle meni laitumelle jo ennen Onnia. Kalle oli aika villillä päällä ja veti täyttä laukkaa ympäri laidunta varmaan n. 20 minuuttia
Onni vietiin perässä laitumelle. Pojat lähti aika vikkellään laukkaamaan täysiä ympäri laidunta. Kerran pojat vähän potkasi toisiaan, mutta sen jälkeen homma jatkui vain laukkakisana. Lopulta molemmat alkoi väsymään ja jäivät rauhassa syömään.
Onneksi Onni ei jahdannut Kallea mitä se yleensä tekee. Tosin voi olla, että ei jahtaaminen toiminut, sillä Kalle on nopeampi ja ja jaksaa laukkailla kauemmin ja antoi Onnille heti takaisin, joten Onni ei oikeen pystynyt jahtaamaan Kallea. Lopulta illemmalla pojat olivat vaan syöneet ihan kylkikyljessä kiinni ja myöhemmin rapsuttaneetkin toisiaan, joten hyvin ne taitaa toimeen tulla.
Olen niin iloinen, että Kalle ja Onni pääsevät yhdessä laitumelle ja ainakin nyt ovat tulleet hyvin toimeen keskenään, toivottavasti jatkossakin. Kalle ei ole ennen tätä ollut moneen vuoteen kenenkään kanssa laitumella vaan laiduntanut yksin, toki kaveri vieressä, joten olen iloinen, että hevonen saa kaverin ja toteuttaa paremmin hevosen luontaisia laumataitoja. Huomenna olisi tarkoitus laittaa ne uudelleen laitumelle, jonka jälkeen ne saa päivittäin olla laitumella. Hepat tulee meillä koko kesän yöksi sisälle, mutta päivät saavat olla laitumella.

Sunnuntaina ratsastin Kallen vaan kevyesti jumpaten. Verryttelin pitkään ravissa kasikolla ja muilla kaarevilla urilla. Heppa oli tosi rauhallinen ja jouduinkin tekemään aika paljon töitä, että sain sitä aktiivisemmaksi, varsinkin kun ei ollut edes kannuksia. Laukassa otettiin vaan rennosti eteen alas, ilman mitään ihmeellisyyksiä. Heppa oli ainakin rento vaikkakin hieman löysä. Oli tainnut lauantaina kuluttaa energiaa aika lailla riehumiseen, joten ei ainakaan ollut heppa villinä, vaikka ulkona tuuli paljon ja maneesi kolisi. Talvisin samasta kolinasta olisi lennetty suoraan kuuhun ainakin melkein:).Olivia ja Kalle edellis sunnuntaina!
Loppun vielä muutama video laitumella olosta. Harmi kun ei ollut kameraa mukana, sillä pojista olisi saanut kivoja kuvia kameralla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti