torstai 28. toukokuuta 2015

Tiistaiset esteet!

Oli taas aika Ollin hypätä Kallella. Kalle oli alusta asti todella rauhallinen kun kanneltiin esteitä maneesissa. Samalla kun muut kantoi esteitä taluttelin poikaa alkukäyntien merkeissä, jonka jälkeen Olli pomppasi selkään. Alkuun jälleen Olli verkkasi Kallea vapainohjin oikeen reipasta isoa ravia sekä sen jälkeen laukkaa, joka on huomattu pojalle todella sopivaksi nyt, kun se ei enää kuumene niin pahasti, vaan saa paikkansa kunnolla auki.
Ämpäreiden päällä olevaa estettä ei juurikaan käytetty


Sen jälkeen pojat tuli muutaman kerran ristikoita rennosti. Verkkapomppujen jälkeen nostettiin esteitä n. 80cm, jonka jälkeen tulivat sarjan, jossa oli kaksi laukkaa. Väli oli vähän lyhyt, joten pidenettiin sitä noin puoli metriä, jonka jälkeen se oli todella sopiva. Sarjan jälkeen pojat tuli trippeliä, jota Kallella ei ole mun aikana ennen hypätty. Omasta mielestä se oli kauhean leveä, mutta Kallelle se ei kyllä tuottanut minkäänkään näköistä ongelmaa. Porttikaan ei tuottanut ongelmia varmaan ekaa kertaa koko aikana.

Tämän jälkeen tultiin jo rataa, jossa aluksi pysty, josta hieman kaarevasti portille, sieltä lävistäjällä olevalle kahden laukan sarjalle, joka oli aika haastavasti, sillä tuli aika nopeasti, sieltä vielä pitkä tie trippelille. Oltaisiin laitettu vielä muutama este mutta tolppia ei ollut enempää joten nämä sai riittää.
Kuvia on nyt vaan pienemmiltä esteiltä, koska otin videolla isommat radat

Aluksi Olli ja Kalle tuli n. 100-110 cm korkeudella tämän pienen radan. Heppa oli todella rauhallinen, mutta samalla innokas. Sellanen turha hörhöily, pukittelu ja kiitolaukat on jääneet pois ja hommassa alkaa olemaan järkeä. Lisäksi heppa hyppäsi todella hyviä ja pyöreitä hyppyjä. Koska rata sujui niin hyvin nostettiin esteitä. Pystyt olivat noin 120, kaksi muutaman sentin alle ja sarjan b-osa 125cm, trippeli hieman matalampi n. 110cm. Esteet näyttivät omaan silmään jo aika isoilta, mutta yllätykseksi, ne eivät tuottaneet Kallelle ongelmia.

Kalle yllätti oikeen toden teolla ja se oli kyllä magee. Oon niin ylpeä mun hepasta sekä Ollista joka tekee pojan kanssa upeaa työtä. Niillä vaan kemiat kohtaa, joten kehitys on ollut huimaa. Lisäksi Kalle yrittää aina parhaansa, eikä se kiellä turhaan ja yrittää kyllä aina parhaan mukaan kerätä jalkansa ylös. Se on niin rehellinen ja yritteliäs kun vaan oikea ihminen osuu kohdalle. Niitä oli kyllä eilen iso katsella.


Näiden ratojen jälkeen olli vielä ravaili Kallella aika pitkin ohjin rennosti maneesissa oli kyllä itsekkin ylpeä. Eipä kukaan uskonut, että sen kanssa voisi selvityä 120cm radasta varsinkaan näin nopeasti, Toivottavasti nyt päästään nopeasti sen kanssa estekisoihin ja saataisiin nopeasti kvaalit aikaiseksi, jotta päästäisiin hyppäämään muutakin kuin pikkuluokkia.

Kävelytin hevosta pitkään maneesissa hyppyjen jälkeen. Tallissa se sai aluksi kylmät takajalkoihin siihen asti että sain pojan hoidettua pois. Juuri ennen kun lähdin takaisin maneesiin vaihdoin suojat eteen ja ne sai olla aika pitkään hepan jaloissa, sillä tuli sen verran isompia hyppyjä tällä kertaa. Loimi päälle ja heppa karsinaan lepäilemään.

Keskiviikkona käytiin taas rennosti maastossa köpöttelemässä upeassa säässä. Otettiin muutama ravipätkä pitkin ohjin ja muuten vaan nautittiin. Heppa oli todella rauhallinen.

2 kommenttia:

  1. Kivannäköistä menoa! :-) Mukava katsella kun yhteistyö toimii ja heppa selvästi nauttii hommasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepulis, Kallen ja Ollin yhteistyö toimii kyllä hyvin, heppa tykkää ja kehittyy. Menee myöskin sileen puolella paljon eteenpäin varsinkin kun intoa riittää siihen paremmin, kun saa monipuolista tekemistä:)

      Poista