lauantai 26. lokakuuta 2013

Rauhallisempi heppa

Keskiviikkona vielä juoksutin Kallen ennen ratsastusta, koska silloin yleensä huomaa hevosen mielentilan nopeasti. Tallissa hevonen oli hieman jännitynyt ja tänttäröi välillä, mikä johtui kyllä paljon siitä, että oli yksin tallissa, eikä malttanut seistä paikoillaan. Juoksutin Kallen aluksi sivuohjilla, jotta se venyttäisi selkää ja kuuntelisi minua. Ulkona oli ihan hirveä tuuli ja pleksit aina välillä piti kauhee paukkonaa, jota heppa vähän säikähteli. Muutaman kerran Kalle lähti vähän laukkaamaan, mutta oli suht rauhallinen ja siirtyi aina hetken päästä raviin. Juoksutin vielä lopuksi hetken ilman sivuohjia, jotta hevonen voi juosta liinanpäässä vaan energiaa kuluttaakseen. Juoksutuksen jälkeen menin ihan nopeasti vaan käymään hevosen selässä, jotta näin miten se reagoi tällä kertaa. Heppa oli ihan ok, hieman hidas pohkeelle ja pelasi vähän suullaan, mutta kuunteli kuitenkin aika hyvin ratsastajaa. Ratsastin sen ihan varmuuden vuoksi vieläkin gramaaneilla, jotka kyllä ihan roikkuvat, mutta ajattelin että jos se saa kuitenkin jotain kohtauksia ja nostaa pään taivaisiin ja sen jälkeen kontrolli katoaa. Näin ei onneksi kuitenkaan käynyt. Muutaman kerran se pikkusen pelästyi juuri pleksien ääntä, jotka ei ole vielä kertaakaan ennen kolissut maneesissa. Ratsastuksen jälkeen Kalle pääsi takaisin pihalle syömään päiväheiniä. Se oli ulkonakin hieman jännittynyt, sillä ulkona tuuli vieläkin kauheasti ja koko ajan paukkui ovet ja muut tavarat.

Torstaina menin illemmalla tallille. Heppa oli tallissa todella rauhallinen. Laitoin sen vaan valmiiksi ja lähdin kohti maneesia. Kävelytin alkukäynnit normaalisti maastakäsin. Sen jälkeen nousin selkään ja ratsastin suurimman osan ympyrällä, jotta hevonen vertyisi hyvin. Edestä se mei välillä pikkuisen tyhjäksi ja oli pikkusen hidas pohkeelle, eikä oikeen halunnut tulla takaa eteen. Olisi siis saanut astua paremmin takajaloilla alle. Vähän ajan kuluttua heppa kuitenkin haki hyvin eteen-alas, mutta olisi saanut olla vielä aktiivisempi. Maneesin ovi paukkui aina välillä kun en varmaan ollut laittanut ihan kunnolla kiinni. Sitä heppa muutaman kerran pelästyi mutta ei sen enempää. Laukkaa tehtiin kanssa ympyrällä, jotta saadaan vaan hyvä, rento ja pyörivä laukka. Vasempaan hevonen oli aluksi vähän huono ja kiinni sisällä, mutta kuitenkin hetken laukattua heppa irtosi hyvin sisältä ja tuli ulko-ohjan tuelle. Oikeaan kierrokseen laukka oli yllättävän hyvää, se kuitenkin pelästyi yhtäkkiä jotain ja lähti vähän pakenemaan, sain sen kuitenkin nopeasti kiinni ja laukka ei pysähtynyt, joten vaan laukka rennommaksi ja takaisin raviin. Heppa oli ravissa hieman jännitynyt ulkona olevan tuulen takia ja välillä säpsähteli mutta ei sen enempää. Tein vielä loppuravit kasikolla. Haki jälleen hyvin eteen-alas, mutta pohjetta olisi saanut kuunnella paremmin ja liikkua vieläkin paremmin takaa eteen. Lopuravien jälkeen jatkoin vielä käynnissä hetken. Käynnissä se oli kivan aktiivinen ja käveli todella hyvin ja rennosti. 

Itse olen nyt 3 päivää Suvin kanssa alueleirillä Eerikkilän urheiluopistolla, joten tänään Kallella menee Liisa ja huomenna ja sunnuntaina toinen Suvi ja Asta liikuttaa Kallen. Nyt kun Kallen pöllöaika toivottavasti on taas hetken pois, päästään ratsastamaan se kunnolla ja tekemään muutakin kun keskittymään siihen, että hevonen kuuntelee ja tekee tarvittavat tehtävät. Se on nyt ollut hieman hankala, eikä apuja ole ihan kunnolla saanut läpi, mutta koko ajan mennään taas parempaan suuntaa ja onneksi meillä ei ole mikää kiire minnekkää ja pitähään sitä haastetta elämässä olla, vaikka joskus tuntuuki, että mikään ei onnistu. On se silti niin kiva heppa, vaikka jääräpäinen onkin:)
Kallen rakennetta vähän, kivast saanut hieman pyöreyttä, pää ei nyt mahtunut kuvaan kun nappasin kuvan karsinan luukusta:)
HYVÄÄ VIIKONLOPPUA KAIKILLE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti