maanantai 7. lokakuuta 2013

Puomeja....

Tarkoitus oli tänään mennä hieman puomeja ja pieniä esteitä. Kalle syttyi selvästi jo siitä ku näki puomeja ja tolppia kentällä. Alkuraveista lähtien se oli huomattavasti reippaampi. Ravissa se oli ihan ok, vaikkaki keskittyi välillä vähän muuhun kuin minuun. Laukatkin sujui keskinkertaisesti molempiin suuntii, oikeaan se oli kuitenkin huonompi. Alettiin tulla puomia ravissa ja hevonen hyppäsi joka kerta niistä eikä malttanut ravata yli. Muutaman kerran jälkeen se kuitenkin ravasi kiltisti puomin yli. Tultiin seuraavaksi vasemmassa laukassa. Hevonen oli erittäin innoissaan ja vahva, eikä kuunnellut enne puomia juuri ollenkaan, joten paikat sattui tulemaan vähän mihin sattuu. Ja tärkeintähän oli jälleen hypätä kunnolla puomin yli. Puomin jälkeen hevonen oli hetken aina vähän vahva eikä kuunnellut kunnolla, joten jouduttiin tekemään puomien välissä aika paljon työskentelyä sileällä.

Kalle oli kuin makarooni, eikä ainakaan jäykkä mistään kohdalta. Aloin ratsastamaan hevosta hetken pikkuravien jälkeen enemmän eteen. Tällä kertaa hevonen ei juossut alta pois vaan liikkui aika kivasti. Kontrolli laukassa oli hieman hukassa, joten tultiin lopuksi vaan muutama kerta puomille ja heti kun saatiin hyvä lähestyminen tein loppuravit. Loppuraveissa ravatiin paljon eteen ja alas ja niin että takapää sai mennä kunnolla töihin.

Ei hypätty siis ollenkaan kun hevonen ei ollut tarpeeksi hyvin kuulolla, jonka takia en nähnyt mitään ideaa tulla huonoja lähestymisiä pienille esteille. Tehdään tällä viikolla varmasti enemmänkin töitä puomeilla, jotta hevonen kuuntelisi koko ajan, eikä olisi ihan niin innoissaan, että ei kerkeä yhtään kuuntelemaan ratsastajaa.
Hyviä pätkiä oli kylläkin paljon, vaikka ne ei nyt ihan puomityöskentelyyn osunutkaan, mutta sileällä heppa oli aika kiva. Kerrankin hevonen hikosi, joten joutui kunnolla töihin.:D
Eteen-alas ja itte könötänEi kommentteja:

Lähetä kommentti