perjantai 11. lokakuuta 2013

Seuraava lentäjä!Kerrompa nyt hieman tämän viikon kuulumisia. Tiistaina ja keskiviikkona ratsastin Kallen ihan maneesissa. Sen ravi on huomattavasti parantunut kengityksen jälkeen. Luultavasti siksi kun saatiin taas kaviota hieman pystympää, eikä ole tällä hetkellä niin lapio. Laukkakin sujuu ympyrällä aika hyvin, suoralle uralle ei olla vielä juurikaan menty, sillä haluan sen rentoutuvan ekaksi ymåyrällä kunnolla. Laukat nousee kunnolla, oikeaan kylläkin vaikeampaa. Heppa ei oo tehnyt nyt juurikaan tyhmyyksiä, muutamaa "pelästymistä" lukuunottamatta. Mitään sen ihmeempiä ei olla tehty, menty vaan ihan perusjuttuja ja keskitytty siihen, että heppa keskittyy ja on rento. Loppuraveissa ollaan pyritty menemään mahdollissimman eteen-alas pyöreänä ja kunnolla eteenpäin.

Torstaina Suvi tuli hyppäämään Kallella. Laitettiin Kallelle pelhamit kahdella ohjalla. Aluksi heppa oli aika rauhallinen, mutta pikkuhiljaa se esteheppa sieltä heräsi. Suvi tuli ekaksi ihan kavalettia ja se sujui viime kertaa paremmin. Tultiin lävistäjällä olevaa pikku pystyä. Heppa rupesi olemaan aika vahva, eikä kunnolla kuunnellut, joten paikat oli vähän hukassa. Sen jälkeen tultiin toista lävistäjällä olevaa pystyä. Hevonen oli vähän kieltävät olonen, joten Suvi pyysi hevosta eteenpäin ja hevonen joutui hyppäämään ihan pohjasta, joten Kalle hyppäsi tasajalkaloikan esteen yli vähän ylikorostuneesti. Noo Suvi löi oman päänsä hevosen Kaulaan ja tippui sen jälkeen kyydistä. Pää sillä särki hetken, enkä ollut varma onko se menossa vielä selkään, sillä ei uskaltanut kunnolla nousta maasta. Laitoin Suvin kypärän ja menin collarit jalassa hetkeksi Kallen selkään. Ravailin sen kanssa ympyrällä eteen-alas ja heppa tuntui todella hyvältä. Hetken kuluttua Suvi tuli takaisin selkään. Jatkoi laukassa kavalaetin hetkeen. Sen jälkeen tuli kumpaakin edellistä pystyä. Kalle olisi halunnut vaan mennä kovaa ja korkealta, eikä pidätteet mennyt kunnolla läpi. Lisättiin vielä yksi pysty ja okseri ja tuli pientä rataa. Aina esteen jälkeen kestää jonkin aikaa, että sai hevosen jonkin näköseen hallintaan.

Heti kun hyppy tuli hieman väärästä paikasta ja Suvi ei päässyt kunnolla hyppyyn mukaan, veti Kalle herneet kunnolla nenään ja lähti muutaman kerran pukkilaukkaa esteen jälkeen. Onneksi Suvi ei enää tippunut uudestaa. Suvi tuli 70cm rataa, mutta laskettiin lopuksi vielä, jotta satiin hevonen kunnolla kontrolliin ja hyviä hyppyjä ja rutiinia hyppäämiseen. Lopulta heppa tuli osaksi hyvin, vaikka siltä joutuikin ottamaan aika rajuja pidätteitä välillä. Muutaman pienemmän radan jälkeen Suvi otti Kallella vielä loppuravit. Heppa oli aivan hiestä märkä, olihan se lähestulkoon laukannut ja ravannut kuin höyrypää 1,5h-2h. Käveltiin vielä pitkät loppukäynnit. Hyviä pätkiä tuli jonkin verran, vielä kun saadaan heppa kunnolla kontrolliin ja Suville rutiinia hyppäämiseen, niin uskon, että siitä vielä hyvä tulee.

Tallissa huuhtelin koko hevosen hiestä ja laitoin kuivimaan karsinaan loimien kanssa. Ennen kuin lähdettiin vaihdoin vielä loimet, laitoin coolerin alle ja talliloimen päälle, jotta ei se mene jumiin ja tule kylmä, koska oli vielä hieman kostea.
Videoita tulee myöhemmin jos saan ladattua youtubeen!

Tänään aamulla tein aamutallin. Käytiin Kallen kanssa kauniissa syysilmassa käyntimaastossa. Mentiin mettäpolkuja, merenrannasta ja pellolta semmonen lenkki. Hepasta näki kuinka se nautti, oli nii levollinen ja rauhallinen koko matkan. Loppumatkasta talutin jonkin verran kun oli vähän liian vähän vaatteita ja tuli kylmä. Kalle ei oo koskaa ollut noin kiltti maastossa. Lenkillä oltiin noin 30.45min ja oli hyvää vatsapainoa eiliselle raskaalle hyppäämiselle. Lenkin jälkeen se pääsi tarhaan ja syömään loimi päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti