maanantai 14. lokakuuta 2013

Kallen ekat kisat minun omistuksessa!Lauantaina ratsastin Kallen vaan ihan normaalisti ja heppa oli tosi kiva.
Sunnuntai aamulla menin tallille joskus puol 8 ja laitoin tavaroita valmiiksi kisoja varten. Suvi meni siis Kallen kanssa leikkimielisiin harjoituestekisoihin. Juoksutin Kallen aamulla ja se oli tosi rauhallinen. Laittelin tavarat autoon valmiiksi ja odotin, että linda tulee hepan hakemaan. Laitoin Kallelle kuljetus varusteet. Aluksi Kalle ei halunnut mennä traikkuun, mutta ei me muutakuin 4 kertaa kokeiltu niin se käveli sisälle. Traikussa se oli aika hermostunut ja potki ja vähän riehu. Matkalla se ei kuitenkaan ollut kun kerran jotain hermostunut matkalla. Perille päästyä heppa oli aika hikinen, kun oli tressannut sen verran. Otettiin heppa pois traikusta ja se tuli sieltä pois suht rauhassa, vaikka olikin vielä traikussa aika hermona. Taluteltiin aluksi, jotta se rauhottuisi. Varmaan noin 10min päästä heppa alkoi rauhottumaan ja otettiin kuljetusvarusteet pois ja laitettiin satulat ym. päälle. Sitten Suvi vaan selkään ja menoks. Heppa oli ihan kiltisti, mutta Suvi oli ihan kauhean jännitynyt, mikä heijastui hevoseen.

Suvi meinasi jo lähteä kotiin muutaman ekan askeleen jälkeen. Sain sen kuitenkin jatkamaan ja kun Suvi rentoutui alkoi hevonenkin kuunnella, eikä sitä jännittänyt. Mentiin tänään vaan ristikko ja 50cm, koska Suvi ei ole juurikaan hypännyt ja kontrolli on vielä välillä hieman hakusessa. Ristikkoluokassa Kalle oli erittäin rauhallinen ja ei tehnyt tyhmyyksiä. 50cm verkassa hevonen välillä hermostui kun ponit laukkaili koko ajan ohi, mitään sen kummempia se ei tehnyt. Hypytkin oli ihan ok. Suvi aloitti 50cm radan ravissa ja jatkoi sen jälkeen laukassa. Toiselle esteelle se tuli aika kovaa ja heti esteen jälkeen oli aika tiukka käännös oikealle. Noo vähän kovan vauhdin seurauksena tuli pikkuisen iso hyppy ja nopean kääntymisen seurauksena Suvi lensi oikeen hienon mahalaskun kentän ainuaan kuraseen kohtaan. Heppa tuli ihan portille, josta antoi kiltisti ottaa kiinni. Suvi huomasi kun oli jo kentältä pois, että silmälasit oli tippunut. Onneksi lasit kuitenkin löytyi. Hiukan kuulema rintakehään sattui ja luultavasti ehkä pientä vikaa kylkiluussa kun kävi lääkärissä, mutta nyt vaan muutama päivä rauhallisemmin ja sitten taas normaalisti.

En mittää innoissaan!!!


Kävelytin Kallea kauan, kun jouduttiin odottamaan, että Lindan hepat sai luokat valmiiksi ja se vei vielä ne ennen kotiin ja haki Kallen sitten. Kalle oli kisapaikalla todella rauhallinen, muutamaa pelästymistä lukuunottamatta ja söikin rauhassa ja itse sai seurailla kisoja ja pitää narusta vaan hieman kiinni. Suville jäi kisoista ihan hyvä mieli, koska hevonen ei tehnyt mitään tyhmää eikä riehaantunut, vaikka se nyt lensikin. Kyllä se siitä kun molemmat oppivat tuntemaan toisensa ja saadaan vähän varmuuutta hyppäämiseen. Kotona heppa pääsi vielä hetkeksi tarhaan.

Tänään ratsastin illemmalla Kallen. Se oli hoitaessa todella rauhallinen ja kiltti, eikä edes satulaa laittaessa kiukutella. Tehtiin maneesissa pitkät alkukäynnit. Ratsatin hevosen aika kevyesti läpi, koska oli kuitenkin eilen kisat. Heppa oli todella kiva. Laukka oli kyllä vähän sellasta estelaukkaa, eikä hevonen ollut niin pyöreä ja rento, mitä olisin toivonut. En kuitenkaan viitsinyt juurikaan laukata vaan lopetin heti kun hevonen kulki laukassa kivasti. Loppuraveissa heppa venytti hyvin. Tallissa laitoin hepan vaan pois ja annoin matolääkkeen. Heppa ei kyllä siitä oikeen tykännyt ja ilmehti varmaan 30min sen jälkeen. Mulla oli kyllä aika hauskaa kattoa sitä, kun se tekin kaikkea hassua. Sen jälkeen heppa pääsi takaisin karsinaan ja jatkoi syömistä.

2 kommenttia: