sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Heppailua, frisbeegolffia ja tummamäen luontopolku!

Käytiin heti tallipäivän jälkeen frisbeegolffaamassa Mynämäessa. Ja kaikki teki uuden ennätykse, vaikka ei ihan nappiin osunutkaan!Frisbeegolffaamassa meillä meni parituntia, heti kun päästiin äitin ja iskän tykö lähdettiin koirien kanssa kävelemään tummamäen luontopolulle. Luontopolulle on meiltä matkaa reilu kilometri. Mentiin siis Jussi ja minä ja meidän koirat, äiti ja Junnu ja Joonaksen ja Saaran koira Zero.


Rääpekasan päältä. Sieltä aukeaa hienot maisemat!


Näköalatornista!
Lisää kuvateksti


Sitten vielä vähän heppailua. Menin itse Kallella torstaina ja perjantain kevyesti. Hepalla oli kengät tosi löysällä, joten en mennyt paljon. Torstaina hevonen oli erittäin outu johtuen varmasti siitä, että Suvi on mennyt sillä. Suville oikea on paljon helpompi, kun taas mulla vasen. Hevonen kulki vasemmlle kivasti, mutta oikeaan hevonen halusi mennä lavat ulkona ja pää sisään taipuneena. Sain kuitenkin korjattua ongelmaa aika hyvin. Laukka sujui paremmin. On varmasti tehnyt hevoselle hvää kun Suvi on saanut laukattua sen kanssa kunnolla oikeaan kierrokseen, sillä ekaa kertaa hevonen tuntui hyvälle oikeassakin laukassa. 

Perjantaina menin vasta 8 jälkeen illalla tallille ja ratsastin hevosen vaan nopeasti läpi. Se oli erittäin hyvä ratsastaa ja eilinen lapojen tunkeminen ja pieni vinous oli kokonaan kadonnut. Heppa ei ole juurikaan koskaan ollut minulla niin hyvä ratsastaa.

Eilen en kerennt menemään ollenkaan tallille, sillä menin jo aamulla töihin ja töitten jälkeen oli vielä Merkun synttärit liikuntahallilla, jossa loppupääivä menikin antoisasti pelaillen. Oli kyllä todella kivaa. 

Tänään menin heti aamulla ennen 9 tallille, sillä hoidin aamutallin. Ratsastin Papan heti aamulla. Se oli ihan ok, hieman jäykempi vasemmasta lavasta. Mentiin kevyesti ja keskityttiin vaan hevosen jumppaamiseen. Alkukäynnit käytiin maastossa. Kengittäjä tuli 11. Otto kengitettiin ekaksi ja sen jälkeen Kalle. Kalle vähän testasi kengittäjääkin, mutta muutaman kiellon jälkeen seisoi nätisti paikoillaan. Kengityksen jälkeen menin heti ratsastamaan. Hevonen oli aika hyvä ratsastaa ja liikkui minusta paremmin kuin ennen kengitystä. Tehtiin ihan perusjuttuja ravissa ja jumppailtiin heppaa. Laukan nostot etenkin vasempaan olivat todella hyviä. Laukassa ei olla se ihmeempiä treenattu, vaan keskitytt, että saan hevosen laukkaamaan hyvin ympyrällä ja rennosti, koska se on ollut suurin ongelma. Vasempaan laukka on todella hyvää, oikeaan se helposti valuu hieman etenkin ulkolavoille. Hepasta kyllä huomasi, että sillä oli lauantaina ollut vapis, sillä heti kun ratsasti vähemmän, hevonen alkoi kyttäämään, mutta onneksi aika vähän. Ratsastukse jälkeen Kalle pääsi hetkeksi tarhaan ilman loimea nauttimaan auringosta, mutta laitoin sen sille takaisin ennen kuin lähdin kotiin, koska hevonen on kuitenkin ulkona vielä illallakin ja se ei juurikaan ole karvaa kasvattanut.

Kiva päivä siis kaikenkaikkiaan ja kaikkea toimintaa täynnä ulkona!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti