torstai 21. marraskuuta 2013

Salaman nopea!!!

Ei meillä nyt juurikaan ole mitään uutta tapahtunu. Tiistaina ratsastin Kallen ihan normaalisti. Se oli ravissa ja käynnissä aika hyvä, mutta laukassa oli jonkin verran ongelmia. Vasempaan sain sen muutaman kierroksen jälkeen suuhteellisen hyvin, mutta oikeaan oli taas vaikeaa. Nostot sujui kyllä, mutta hevonen laittoin aika paljon vastaan ja halusi kulkea pää ylhäällä lapa edellä. Sain muutaman hassun askeleen keskinkertaista laukkaa ja lopetin siihen, koska en halunnut jättää hevoselle huonoa mieltä. Jouduin usein ratsastamaa aika vahvasti oikeaan laukkaa, joten en viitsi kauheasti hinkata huonoina päivinä oikeaan laukkaa. Pysähdykset on ollut nyt aika hyviä ja hevonen on kuunnellut ratsastajaa eikä kaikkea muuta.

Keskiviikkona tein aamutallin. Kalle oli keskiviikona vapaalla.

Tänään menin illalla tallille ja odotin aika energistä hevosta, sillä olihan sillä ollut vapaa edellisenä päivänä. Laitoin ennen ratsastusta Kallella back on trackin selkään, kun odotin, että Maiju saa Onnin klippauksen valmiiksi ja mentäisiin yhdessä ratsastamaan. Ratsastaessa Kalle oli hieman energinen, eikä ihan kunnolla keskittynyt. Maneesissa oli muutama puomi ja pitkästä aikaa joku muukin kun pelkästään me. Hevosen keskittyminen meni aikalailla puomeihin ja Onniin. Ravissa tuli kuitenkin ihan hyviä pätkiä. Tänään ei laukattu ollenkaan. Keskityttiin vaan kunnon raviin ja rentoon hevoseen. Noo kaikki ei muutenkaan mennyt ihan suunnitelmien mukaan, sillä tehtiin ravissa ympyröitä ja loivia väistöjä, kunnes hevonen pelästyi ja salaman nopeasti jälleen normaaliin tapaansa hyppäsi 180 astetta ympäri, kunnes tajusin olevani maassa. Todettiin taas, että Kalle on kyl ihan supernopea. Vaikka Onnikin on nopea, nii se ei kerennyt kun päätä nostamaan kolahduksen seurauksena kun Kalle oli jo hypännyt toiseen suuntaan ja mä lentäny alas selästä. Parasta vielä että tipuin nyt toisen kerran Kallelta ja täysin samaan paikkaan ja samallalailla kuin viime kerrallakin:D. Noo hain hepan oven vierestä ja nousin takaisin selkään. Aluksi hevonen oli vähän jännittynyt, eikä meinannut millään antaa periksi. Tässä oli yksi syy miksei laukattu, sillä jouduttiin vähän niinku aloittamaan työt uudestaan. Tehtiin siis kasikolla ihan kevyttä ravia  ja yritin saada hevosta rennoksi ja työskentelemään kunnolla takapäällä. Se rentoutuikin suht hyvin ja liikkui aika hyvin, joten lopetin. Ihan täysin tyytyväinen en ollut, mutta sain kuitenkin hevosen aika hyvin läpi ratsastettua ravissa ja  käynnissä, joten päätin, että siihen on hyvä lopettaa ja jatkaa huomenna.

Vaikka Kallen liikuntaa on kevennetty ja sillä on selvästi enemmän energiaa, on se kuitenkin jaksanut keskittyä aika hyvin. Ongelmia tulee vasta kun tehdään jotain vaikeampaa hevoselle, niin helposti vähän hermostuu siitä, joten ollaan joka kerta lopetettu siihen kun se tekee tehtävän hyvin varsinkin niinä päivinä kun hevosta jännittää. Joskus ollaan myös jatkettu onnistuneen kerran jälkeen ihan vaikka kunnon ravia vaan eteen rennosti, jotta hevonen saa välillä rentoutua ja jaksaa tämän jälkeen taas tehdä paremmin töitä. Mulla ei oo nyt pitkää aikaan ollut ketään tallilla mukana, joten ei olla saatu pitkään aikaan uusia ratsastus kuvia, eikä varmaan hetkeen saadakkaan, silllä mun kameran laturi on häviksissä ja akku kamerasta loppu. Huomenna vielä ratsastan Kallen ja sen jälkeen meen viikonlopuksi Tallinnaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti