maanantai 11. marraskuuta 2013

Pieniä ongelmia!

Torstaina vain juoksutin Kallen, sillä se on ollut nyt hieman satulaa laittaessä äkänen, etenkin vyötä laittaessa. Sään ympäriltä hevonen hieman aristi selkää, mutta ei kuitenkaan sen suuremmin. Laitoin hepan nopeasti kuntoon, sillä mun piti olla jo hetken päästä yhdellä kotikäynnillä hieromassa. Juoksutin sen ilman mitään sivuohjia ja muita, sillä kokeilin miten se reagoisi, enkä halunnut selkään laittaa mitään tavaraa, jotta saa liikkui ihan ilman. Aluksi heppa liikkui vähän hitaasti ja jäykän näköisesti ja oli erittäin rauhallinen. Kun oli alkuravit molempiin suuntii vaihdoin suuntaan ja ajattelin vielä hetken ravata toiseen suuntaan. Heppa kuitenkin hieman villiintyi suunnanvaihdoksessa ja laukkaili jonkin aikaan ja availi selkäänsä kunnon pukeilla. Rauhottui kuitenkin nopeasti ja teki hetken hienoa oikeen isoa ravia. Ravattiin vielä hetken ja sitten vielä loppukäynnit. Luulen, että hevonen on hieman selästä kipeä ja jumissa, jonka takia ravi on aluksi vähän hidasta ja lyhyttä, mutta hetken päästä kuitenkin jo isoa ja lennokasta. Voi olla, että osittain ongelma johtuu siitä, että aluksi hevonen ratsastetttiin lyhyessä ravissa, koska oli tapana purra kuolaimeen kiinni ja juosta alta pois. Saatiin kuitenkin nämä ongelmat pois pienellä ravilla ja paljon tehtäviä ja taivutuksia. Nyt tarttis hevonen saada takaa aktiivisemmaksi ja edestä samanlainen kuin nyt. Noo pitää keskittyä tähän nyt joka kerta ja jos ei ala ravista tulemaan lennokkaampaa, niin tarkistaa satula ja pyytää ainakin hieroja. Ratsastaessa se ei oikeestaan vastustele vaan on hieman vaan kuuro avuille.

Juoksutuksen jälkeen hieroin hieman Kallen selkään. Se vaan haukotteli ja nautiskeli hieronnasta. Ainuastaan siitä sään ympäriltä se hieman reagoi. Eilen kattosin tallilla, että satula on varmaan ollut hieman edessä, jonka takia se on painanut. Kallellahan satula valuu ennemminkin taakse ja olen yrittänyt korjata sitä eteen, ehkä jopa liikaakin.

Perjantaina kävin illalla nopeasti vaan kurkkaamaassa Kallea, sillä olin töissä klo 8.00-19.30, joten en jaksanut tehdä mitään. Tallilla siis olin klo 20 aikoihin ja hepat sai silloin ruuat. Kalle sai uuden back on track selänlämmittimen ja hilton herbsin calm and collected yrttiä vähän testimielessä, jotta turha säpsyily ja turhat kierrokset saataaisiin vähenemään, eli turha hötkyily. Suurta muutosta en odota ja heppa onkin ollut aika rauhallinen nyt.

Lauantaina en kerennyt tallille ollenkaan, sillä olin töissä lähes koko päivän ja mentiin vielä mamman ja pappan tykö illalla syömään isänpäivän kunniaksi. Liisa meni Kallella lauantaina, juoksutti sen aluksi, koska hevosella oli ollut nyt liikutuksessa hieman kevyempää. Heppa oli taas ollut hieman äkäsempi, etenkin vyötä laitettaessa. lopuksi Liisa oli vielä tavutellut Kallea selästä käynnissä ja hieman ravissa. Kalle oli ollut ihan kiltisti.

Eilen suunnitelin meneväni tallille jo aamulla, mutta ei se sit ihan niin vaan onnistunutkaan, sillä heräsin aamulla ennen klo 7 kauheeseen päänsärkyyn. Aamu meni siinä sitten meinaan migreeni tuli taas ja nukuin siihen klo14 asti, jonkan jälkeen olo oli jo ihan ok, kunhan ei päätä heiluttanut tai tehnyt oikeestaan mitään. Laitettiin ruokaa ja lähdin tallille. Ratsastin Kallen aika kevyesti, sillä en pystynyt mitään raskasta tekemään, sillä pää oli aika hömilö. Testailin satulaa vielä muutaman kerran selkään ja laitoin sen hieman taaemmas, mitä ennen, eikä hevonen normaalia enempää aristanu nyt selkää. Vyöstä se ei edelleenkään tykännyt. Eihän se ennenkään siitä tykännyt, mutta nyt muutaman kerran on tykännyt vielä vähemmän. Menin sillä ihan ilman kannuksia ja aika hidas se jälleen oli. Tehtiin siirtymiä käynnin ja ravin välillä, jotka olivat hyviä, mutta on vaikeaa sitä saada työskentelemään paremmin takaa. Pitää vaan jatkaa sen kanssa töitä ja käyttää taas välillä kannuksia ja välillä ilman, jotta saadaan sen nopeammaksi pohkeelle ja pyrkiä saamaan se paremmin takaa eteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti