keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Hevostelua, mettälenkki, punttia....


Lähdin heti aamulla kohti tallia, jotta kerkeän tekemään kaikki tarvittavan päivän aikana. Kalle oli vielä syömässä, mutta sillä oli heinää niin vähän jäljellä, että otin sen käytävälle. Otin loimet pois ja harjasin sen nopeasti. Se hieman aristi lapoja kuoppien kohdasta. Ajattelin ottaa romaanin pois satulan alta, sillä hevosen selkälihakset ovat jonkun verran kehittyneet ja muutenkin saanut vähän massaa lisää, nii ajattelin, että jos satula on liian kapea ja painaa eteen. Otin sille paksumman huovan kaapista. Juuri kun olin vetämässä huopaa pois (oli alimmaisena) Tuli hiiri kurkistamaan kaapin reunalle. Pelästysin ihan sairaasti:D. No kokeilin sitten satulaa ilman mitään alustoja, hieman se ehkä nousee takaa ja painaa edestä, vaikka se ei musta ainakaan liian leveä ole. Laitoin hepan kuntoon kokonaan ja lähdettiin maneesiin.

Kävelytin aika pitkät alkukäynnit ihan maastakäsin. Sen jälkeen juoksutin hetken sivuohjilla molempiin suuntiin ja heppa venytti hyvin ja oli rauhallinen. Sitten olikin aika kiipustaa selkään. Menin sen ihan kevyesti, jotta se ei kauheasti hikoilisi ja pääsisi ulos nopeasti. Kalle oli ihan ok ratsastaa, hieman ehkä selästään aluksi jäykkä. En sitten tiedä johtuuko satulasta, ratsastajasta vai onko hevonen vaan jumissa. Se kuitenkin taipuu erittäin hyvin kumpaakin suuntaan, mutta takajalkojen alle ottaminen kunnolla on hieman haastavaa aluksi. Se paranee kuitenkin ratsastuksen aikana. Menin taas ilman kannuksia, jolloin hevonen on aluksi hieman hidas pohkeelle. Muutaman käynti-ravi siirtymän jälkeen se kuitenkin parani. Lopuksi vielä ravattiin oikeen kunnolla eteen-alas ja samalla kunnolla eteenpäin niin että hevonen tekee töitä takaa eteenpäin. Lopuksi vielö taivuttelin hevosta kunnolla eteen-alas käynnissä ja samalla rentoa, pitkää käyntiä. Heppa oli käynnissä erittäin hyvä. Loppukäynnit talutin maastakäsin, jotta saadaan maastakäsin työskentelyäkin tehtyä.  Sen jälkeen vaan heppa talliin ja varusteet pois ja ulos:)

Tallin jälkeen käytiin koirien kanssa heti metsälenkille. Luca oli normaali innokas itsensä, mutta Kawa ei nyt ihan niin innoissaan mennyt. Noo paremmin kuitenkin mitä eilen myrskyn aikaan.

Eiliseltä iltalenkiltä. Tällasta koiran ulkoilutusta meillä, Luca kävelee ja Kawa takin sisällä aina siihen asti, että lähdetään kotia päin. Kyllä kaikilla on aina naurettavaa kun olen koiran kanssa "lenkillä" ja itse kävelen koira kainalossa:)
Käytiin tänään koirien kanssa pieni metsälenkki läheisessä metsässä, jossa oli aika märkää.

Lenkin jälkeen menin vielä tekemään punttia, Olin kerranki puntilla ihan yksin ja ihan kivaahan oli tehdä kerranki rauhassa:) Puntin jälkeen suoraan hieromaan ja sieltä töihin. Töissä muutama pidettävä kuntosali circuit ja illalla siinä klo 22 jälkeen kotiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti