tiistai 5. marraskuuta 2013

Avoja ja väistöjä

Eilen menin Kallella jälleen maneesissa. Tehtiin ihan normaali alkuverkka. Tehtiin paljon ympyröitä ja voltteja ja ratsastin Kallea aika paljon eteenpäin, jotta sen takapää aktivoituisi kunnolla. Heppa liikkuikin ihan kivasti eteen, eikä painunut kuolaimen taakse. Alkuverkkojen jälkeen istusin harjotusraviin. Alettiin tekemään avotaivutusta pitkällä sivulla ja lyhyen sivun keskeltä pohkeenväistöä pitkälle sivulle, vaihtaen suuntaa joka kerta. Aluksi heppa väisti vasemmalle paremmin, mutta oikealle ei ihan niin hyvin. Huomasin kuitenkin kun muutin istuntaa ja ratsastin enemmän istuiluilla nii heppa väisti hyvin. Tehtiin vain muutaki kertoja, jotta hevonen ei kyllästy ja muutenkin vaan siihen asti, että tuli molempiin suuntiin hyvin väistöt ja avot.

Tämän jälkeen menin keskiympyrälle ja tein aluksi vasempaan muutaman laukanoston ja aina 1-2 kierrosta laukkaa ympyrällä.  Laukassa hevonen oli aika hankala. Se ei kunnolla rentoutunut ja muutenkin yritti kulkea lapa edellä. Sain sen kuitenkin vasemmalle laukassa hyväksi ja se alkoi rehellisesti taipua ja rentoutui. Oikeaan ei ihan sitten niin hyvin sujunutkaan. Hevonen poikitti laukannostossa ja lähti lapaedellä päätaivaissa, jota en hyväksynyt. Jouduinkin ottammaan aika vahvat otteet niin edestä kuin pohkeellakin, että sain hevosen kuuntelemaan. Usein kuitenkin hevonen siirtyi raviin, ennen kuin sain sen rennoksi. Lopulta sain hevosen rentoutumaan hetkeksi ja lavat keskelle hevosta ja taipumaan muutenkin oikeinpäin. Lopetin laukan heti kun sain sen hyväksi. Laukan jälkeen jatkoin hetken vielä harjotusravissa, koska hevonen lakkaa keskittymästä ja kuumenee laukassa vähän. Laukan jälkeen se jää helposti ravaamaan "paikalleen" ja kuolaimen taakse ja yrittää nostaa laukkaa. Kevyessä ravissa sen saa rauhottumaan ja ravaamaan kunnolla eteen, hyvällä kuolaintuntumalla. Lopulta tein harjotusravissa vielä muutaman avon, jossa hevonen alkoi taas paremmin kuuntelemaan. Se olisi harjotusravissa saanut olla aktiivisempi takaa, mutta rauhottui kuitenkin, eikä yrittänyt nostaa laukkaa tai juosta alta pois. Tein vielä loppuravit eteen-alas kasikolla, jossa hevonen oli hyvä. Loppukäynnit vielä maastakäsin ja sitten talliin.

Hoidin iltatalli, joten laittelin tavaroita rauhassa pois ja putsasin varusteita, sillä en viitsinyt ihan klo 18 vielä antaa ruokia. Seurustelin Kallen kanssa ja se oli ihan innoissaan kun silittelin ja touhuilin sen kanssa karsinassa. Se pysyi koko ajan kiltisti karsinassa ja oli kauhean kiinnostunut kaikesta mitä touhusin. Hepalla oli vielä kuivatuloimet päällä, kun se päätti piehtaroida, noo nyt kaikki on ihan purun peitossa. Klo 19 paikkeella annoin hepoille iltaruoat, siivosin karsinoista suurimmat sotkut ja vaihdoin Kallelle talliloimen päälle.


Tänään olin hurja ja en mennyt ollenkaan tallilla, vaan olin ihan kotona koko päivän ennen kun menin töihin. Ulkona oli nii kamala myrsky, että aattelin olla menemättä kun maneesissakin kolisee kauheasti, niin hevosta kuitenkin jännittää ja keskittyminen menee helposti. Huomenna sitten taas jatketaan ratsastuksen parissa:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti