perjantai 20. helmikuuta 2015

viikon kuulumisia

Viime postauksessa keskityin kokonaan torstaiseen ratsastukseen, joten nyt saatte loput viikon tekemisistä. Tiistaina Kalle vietti vapaata, koska en vaan kerennyt tallilla ja tein kotona vähän kevät siivousta.


Yhtenä aamuna meijän pihalta, aika kaunista eikö?

Keskiviikkona lähdin suoraan hieromasta tallille ja juuri ennen tallille saapumista tajusin, ettei mun ratsastushousut ollut mukana. Eikä siinä mitään jos mulla olisi ollut edes jotkut hieman piukat housut, mutta kun jalassa oli isot collarit, jotka ovat vielä reisien sisäsyrjältä vähän kuluneet ja pohkeesta peittyy vaan puolet, kun on muuten repeytyneet. En kuitenkaan jaksanut enää lähteä hakemaan kotoa mitään toisia housuja, koska matkaa tulee lähes 20km suuntaansa. Laitoin sitten chapsit paljaiden säärien päälle, koska muuten housujen reikä olisi ollut juuri satulan kohdalla. Muutenkin housut olivat aivan kaameat ratsastaa ja lisäksi saumat olivat sellaisessa paikassa, että ne hinkkasi satulaan. Kalle sai siis keskiviikkona aika pikasen askellajit läpi ratsastuksen. Noo onneksi se oli ihan ok, kun siltä ei juurikaan mitään vaatinut.

Hypätään tästä suoraan perjantaihin. Menin aamulla heti ratsastamaan ja heppa oli aluksi hieman vastahakoinen. Aloin tulemaan kuitenkin heti alkuun ravipuomeja, josta hevosen ilme selvästi kirkastui ja se alkoi liikkumaan paremmin ja innokkaammin, eikä kiukutellut yhtään. Yritin pitää koko ajan sellasta hyvää mieltä päällä ja onnistuttiin kyllä aika hyvin. Ravipuomeja tultiin ihan kasikolla jossa suunnanvaihto kohdassa 4 ravipuomia. Ravien jälkeen tultiin muutama kerta laukassa ihan yhtä laukkapuomia. Laukkojen lopuksi annoin hevosen vielä rennosti laukkailla vähän matalemmassa muodossa. Otin vielä loppuraveihin hieman puomeja ja heppa oli ihan tyytyväisen oloinen.

Ratsastuksen jälkeen olikin tallihommien aika. Ilma ulkona oli aika kakka, koska satoi vettä ja kaikki paikat on ihan jäässä. Siivosin tarhaakin, koska se alkaa olemaan aika karseessa kunnossa. Kaikkea sieltä ei saa pois, koska maa on jäässä ja pohja ei ole tasainen, mutta sain edes suurimmat pois. Huomenna tuskin kerkeän tallille, mutta sunnuntaina sitten taas.:)
Likainen ja jäinen tarha, sekä erittäin innostunut hevonen vesisateessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti