maanantai 9. helmikuuta 2015

Liikaa vapaata!

Kallella on nyt ollut aivan liian kevyt liikutus, mutta tällä kertaa ihan syystä. Heppa on pääpiirteittäin ollut ihan ok, mutta huomaa että energiaa on ollut liikaa ja tekemisen puute. Hevonen on varsinkin laukoissa ottanut aina vähän väliä omia rodeotuokioita. Perjantaina olin todella pahassa flunssassa ja en siksi ratsastanut. Ajattelin kuitenkin, että Kalle pääsee vähän liikkumaan, niin käydään maastokävelyllä. Ulkona oli aika tuulista ja pojalla energiaa ihan hirveästi. Pääosin se oli ihan kiltisti, mutta itse nokka tukossa ja kurkku kipeänä yritin tarpoa sen perässä ja osan vielä umpihangessa. Ei oltu kävelemässä kuin noin 20minuuttia ja luulin kuoleva siihen.

Lauantaina oli jo hieman parempi olo, tosin tukossa oli vieläkin pahasti. Ratsastin pojen heti aamusta. Se oli ihan ok, mitä nyt laukassa välillä hevonen vei 6-0. Kerran se lähti vähän rodeoimaan ja olin itse vielä sen verran kipeänä, että muistan kun vaan, että ajattelin, etten jaksa edes yrittää pysyä kyydissä. Noo onnekseni silti siellä pysyin. Sen jälkeen heppa oli ihan normaali ja saatiin vielä tehtyä laukassa hommia. Hevonen ei varmasti näillä tarkoita pahaa, eikä ole mitenkään kipeän oloinen. Kallen vaan pitää aina energisenä päästä vähän riekkumaan. Päästin hevosen vielä päästelemään höyryjä vapaana ratsastuksen jälkeen, jossa se hieman riehui ja laukkaili, mutta järki pysyi hyvin kasassa.

Sunnuntaina täällä oli aivan hirveän kova tuuli ja oltiin Suvin kanssa kisoissa. Kävin heittämässä vaan hepat aamulla ulos ja heppa sai nauttia vapaasta.

Tänään hoidin kanssa aamutallin ja ratsastin pojan heti aamusta. Se oli oikeastaan aika hyvä ratsastaa. Laukka ei ihan aluksi pyörinyt kunnolla, mutta hetken päästä sekin sujui. Tein paljon taivutuksia, siirtymiä ja väistöjä, oikeen siis perusjumppaa. Lopussa heppaa hieman jännitti tai enemmänkin ihmetytti, kun maneesiin alkoi paistamaan aurinko tehden seiniin ja maahan varjoja. Käveltiin loppukäynnit vielä ulkona aivan upeassa auringospaisteessa. Meillä oli selvästi keväinen mieli, sillä Kallekin sai välillä vähän kirkkaampaa väriä päälle. Hevosen suu toimi tänään aika kivasti. Vaihdoin hetki sitten kuolaimet messinkiseen ja hevonen selvästi tykkää siitä enemmän. Suu vaahtoaa juuri sopivasti, kun ennen se ei vaahdonnut juuri yhtään.
Heppa pääsi ilman kaulakappaletta nauttimaan auringosta.  Hepat oli auringopaisteessa niin tyytyväisen ja rennon oloisia, oikeen nauttivat olostaan!

Huomenna Kallelle tulee valitettavasti myöskin vapaata, koska päivä menee pitkälti töissä. Loppuviikko pitäisi kuitenkin päästä treenaamaan ja pyritään tekemään vähän enemmän töitä, eikä vaan ratsastelemaan ympäri maneesia, ilman päämääriä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti