maanantai 23. helmikuuta 2015

Parempaan päin

Ollaan menty ihan normi treeniä maneesissa. Torstain jälkeen olen ratsastanut hevosta paljon rauhallisemmin, enkä ole pyytänyt nopesti parempaa liikkumista. Lauantaina heppa vietti vapaata, koska en vaan kerennyt sitä ratsastamaan. Sunnuntainen ratsastus meni myöhän, sillä maneesi oli varattu klo 18-20, joten menin vasta sen jälkeen. Meillä hepat saa iltaruuat siinä klo 19-20, tosin pelkkää heinää, joten hepat siellä tyytyväisinä oli syömässä. Laitoin hepan pikapikaa kuntoon ja lähdin kohti maneesia. Maneesilla oliat olivat vielä maneesissa tai no tulossa ulos ja traikut pihassa. Kalle siitä hieman jännittyi, koska normaalisti siellä ei muita ole. Kävelytin aluksi pitkään joku 15minuuttia, jotta hevonen hieman rauhottui. Sen jälkeen menin selkään ja aloin ravissa työskentelemään ympyröillä aluksi mahdollisimman rentona ja siitä pikkuhiljaa kootumpana. 

Heppa oli todella energinen, mutta ekaa kertaa sain sen aika hyvin käyttämään energiaa siihen liikkumiseen. Ihan aluksi se hieman prostestoi, kun olisi halunnut vaan laukata, mutta piti mennä ravia. Kallen ravi oli todella isoa (varsinkin Kallen raviksi) ja lisäksi se oli todella ryhdikäs. Muutamia kertoja se vähän karasi pohkeen ja ohjan välistä, jolloin se veti edestä jonkun verran, mutta sain sen aika hyvin korjattua. Laukka aloitettiin aluksi aika koottuna ja hillitysti, koska energiaa oli ja se helpolla käyttää sen riekkumiseen, jos ei joudu kunnolla töihin. Pikkuhiljaa otettiin vähän isompaa laukkaa matalammassa muodossa. Heppa pärski tyytyväisenä. Laukkojen jälkeen vielä loppuravit ja vautsi mitä ravia sieltä tuli, saatiin jopa pieneen pätkiin pientä viivettä. Loppukäynnit ja talliin jalkojen pesun kautta iltaruuille. Sopiva hiki molemmille tuli ja kaikinpuolin hevonen liikkui kivasti, vielä kun kaikki kyttäilyt ja liika energia saadaan pois ja silti noin isoa ravia niin siitä tulee hyvä.
Tänään heppa pääsi töihin aamupäivällä. Ei tehty tänään mitään kummalista vaan sellasta perusratsastusta, jossa haluan hevosen kulkevan hyvin. Minusta pitää perusratsastus olla kunnossa, jotta voidaan tehdä vaikeampia juttuja. Lisäksi Kalle vetää herneet todella helpolla nenään, mikäli siltä pyytää liikaa liian äkkiä. Olenkin oppinut että sen kanssa ei kannata hirveästi tekemisiä suunnitella, vaan mennä tuntuman mukaan. Joskus mikään ei onnistu ja joku päivä se on hirveän hyvällä mielellä suorittamassa kaiken vaadittavan. 

Tänään heppa oli kyllä ihan kiva. Ei niin lennokas kuin eilen, mutta toisaalta paremmin hallinassa. Tehtiin töitä paljon ympyrällä ja kahdeksikolla, lisäksi muutamia väistöjä ja siirtymiä. Varsinkin laukka pyöri taas hyvin ja pysyi kontrollissa, sekä nostot olivat hyviä. Olen Kallelle nyt saanut normaaliin raviin huomattavasti enemmän  liiketta, mitä ennen olen saanut. Ollaankin työskennelty paljon ihan takapään aktiivisuuden kanssa ja pyritty saamaan parempaa tekemistä. 
Loppukäynnit käytiin vielä maastossa taluttaen. Pellolla heppaa kiinnosti enemmän syöminen kuin siellä kävely. Lumethan meiltä on oikeastaan kokonaan sulannut, joten hankeen ei ainakaan päästä.


Kuvasta näette, ettei lunta juurikaan täällä ole!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti