keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Ei sitten hypätty!

Johku kävi siis tiistaina Kallella ja tarkoitus oli jos kaikki menisi hyvin hypätä hieman. Noo eipä taaskaan hyppäämisestä mitään tullut, sillä Kalle oli aivan mahdoton. Tallissa kaikki oli vielä hyvin ja maneesiin saapuessakin Kalle oli suht normaali. Maneesissa vielä edellinen porukka hyppäsi ja meidän kanssa yhtä aikaa maneesissa ei varmaan yli puoleen vuoteen ole ollut muita. Noo senkin Kalle otti vielä suht rauhassa. Seisottiin keskellä, kun muut tuli vielä rataa. Hetken Kalle malttoi, mutta takana laukkaavat ja hyppäävät hevoset olivat liikaa ja muutaman kerran se liinan päässä hypähtikin ja säntäili. Käveltiin hetki, jossa se oli kiltisti, mutta selkeästi jännitynyt. Kohta olikin Johkun aika mennä selkään.
Oli se hieno kun se keskittyi. En ottanut kun muutamia kuvia, koska suurinaika meni pelleilemiiseen, enkä edes tajunnut ottaa kuvia Kallen rodeohypyistä!

noin 10m ne pääsi etenemään, kunnes Kalle alkoi hyppimään pystyyn ja siitä sellasia ihme tasajalkaloikkia. Käyntiä ei löytynyt ollenkaan ja ihan parinkymmenen metrin välein hevonen alkoi riehumaan. Lopulta kuitenkin hevonen alkoi edes hieman rentoutumaan, tosin sillon se näytti hienolta, koska oli ryhdikäs, takajalat kunnolla alla ja ravi selvästi ilmavampaa. Johku päätti kokeilla viellä laukkaa, jossa Kalle yritti löhteä toisella sivulla aina pukkilaukkaa (siellä oli siis este ja sellanen metrin väli seinän vieressä, jossa hevonen aina rupes hyppimään). Kun laukka oli turhan "lennokasta", jatkettiin taas ravista jännityneellä hepalla. Kun se taas alkoi edes hieman osoittamaan rentoutumisen merkkejä, kokeiltiin laukkaa uusiksi. Edelleen se vähän hyppelehti siinä samassa kohtaa, mutta nyt pysyi edes jotenkin järjissään. Vielä loppuravit, jossa se jo hieman venytti eteenpäin ja lopetettiin heti kun se oli edes ihan ok. Loppukäynneissä huomasi, että hevonen oli aika hermostunut, sillä se kipitti mun edessä, kun normaalisti se tulee takana. Lisäksi se oli hionnut aika reippaasti, vaikka ei juuri muuta kuin ympyrällä ravattu. Normaalisti rentona sitä ei juuri hikeen saa. Tallissakin se oli vielä levottomampi mitä normaalisti, mutta pikkuhiljaa iltaruokien saavuttua se alkoi jo olemaan ok.

Vieras ihminen ei välttämättä huomaa pikkujutuista, että se on hermostunut, mutta itse jokapäivä sitä käsittelevänä huomaan milloin se on hieman hermostunut. Kalle on vielä siitä hankala, ettei sitä saa rauhoitettua, vaan se hermostuu helpolla vaan lisää. Noo Johku tulee luultavammin lauantaina uusiksi ja silloin mennään maneesiin vasta sitten kun muut on poissa ja yritetään saada tilanteesta mahdollisimman rauhallinen, jotta Kalle ei hermostuisi missään vaiheessa.  Aina muuten kun joku vieras tulee Kallea kokeilemaan, ihmettelee ne että onko varma ettei Kalle ole tamma. Olen sitä itse monet kerrat miettinyt, sillä se on käytökseltään kuin tamma, koskaan ei tiedä millä päällä ollaan. :)

Tänään hepalla lepo, koska itsellä päivä meni töissä. Loppuviikosta olisi tarkoitus ratsastaa poikaa ahkeraan ja saada sen energia määrä laskettua, jotta se jaksaisi vielä paremmin keskittyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti