maanantai 16. helmikuuta 2015

Vaihteleva Kalle

Kuulumisia olisi taas luvassa. Kalle on ollut todella vaihteleva, mutta olen pyrkinyt nyt liikkuttamaan sitä enemmän ja se on selvästi tehonnut. Viime viikolla tehtiin aika perusjuttuja. Tiistaina vapaata, keskiviikkona menin sillä gramaaneilla, sillä se oli aika energinen vapaan jälkeen. Muutenkin suurinosa ajasta meni vähän tappelemiseen. Hevonen ei vapaiden jälkeen ole kovinkaan hyvä ja yhteistyökykyinen ja sitä kiukuttaa tehdä töitä. Hommaa ei ainakaan helpottanut, että maneesi oli täynnä esteitä, josta hevonen otti kipinää vielä enemmän. Laukkaa päästiin tekemään vaan pienet matkat varsinkin vasemmassa kierroksessa ja jouduin pitämään se todella pienessä laukassa, koska oli ihan jatkuvasti riehumassa. Loppua kohden hevonen parani kuitenkin ja saatiin edes pienet hyvät pätkät.

Torstaina olin jo sen verran viisaampi, että korjasin esteet kasaan, jotta saan sen rauhassa ratsastettua, eikä se kuumu esteistä. Hevonen oli edelleen aika hankala ja varsinkin aluksi työntekeminen tuotti ongelmia. Torstaina päästiin kuitenkin tekemään jo enemmän, eikä hevonen jatkuvasti sinkoillut tai yrittänyt etsiä sinkoilun aihetta.

Perjantaina mulla olikin sitten jo aika yhteistyökykyinen poni. Päästiin laukkaamaan reilua isoa laukkaa ja lisäksi mentiin pitkästä pitkästä aikaa vähän ravipuomeja. Heppa oli selkeästi innoissaa puomeista, mutta ei riehunut yhtään. Siltä jopa irtosi kivaa irtonaista ravia. Harmitti vähän etten ollut laukkapuomeja laittanut, sillä heppa olisi varmasti niistä pitänyt. Kaikenkaikkiaan sellanen yhteistyökykyinen ja kiva ratsastuskerta, josta molemmille jäi hyvä mieli.

Lauantaina Kalle vietti vapaata. Sunnuntaina menin illalla tallille Onnilla oli kuitenkin tulossa hyppääjä, joten päätin mennä vasta niiden jälkeen enkä kerjätä verta nokasta menemällä Kallen kanssa samaan aikaan ratsastamaan kun kiire ei ollut. Päästinkin joskus hiukan ennen 8 maneesiin. Pakkanen oli aika paljon kiristynyt ja maneesi paukahteli pakkasesta. Kalle oli todella jännitynyt ja huomasin heti ettei selkään meno ole järkevää ennen kun hevonen on kolahduksiin tottunut ja saanut energiaa puretuksi. Päästinkin sen vapaaksi. Se riehui jonkin verran, mutta pääosin pysyi hyvin ympyrällä missä pyysin sitä kulkemaan, aina kolahduksessa se sai pienen ja välillä vähän isomman säntäilykohtauksen. Kohta se kuitenkin rauhottui ja käskin sen vielä vähän ravata. Juoksutuksen jälkeen tein hieman maastakäsin juttuja. Heppa seurasi hyvin vapaana ja teki mitä pyysin. Heppa vaikutti sen verran rauhalliselta, että kiipustin selkään. Ratsastin ihan joku 15minuuttia, sen verran että sain käytyä askellajit läpi. Heppa ei enää jännitynyt äänistä ja oli ihan ok, joten lopeteltiin pitkiin loppukäynteihin ja sen jälkeen oli aika painua talliin iltaruuille.
Vähän tämänhetken rakennetta. Peppua vaikea tunnuistaa missä se menee kun takaseinä on niin samanvärinen. Muuten heppa on kivassa kunnossa tällä hetkellä, vai mitä mieltä olette??

Tänään mentiin jälleen vähän puomeja ja nyt ihan laukassakin. Viime viikkoon verrattuna mulla oli alla kuin eri hevonen. Se oli rauhallinen jopa laiska ja sitä saikin patistaa eteenpäin useaan kertaan, mikäli ei tyytynyt pelkkään pieneen jolkotteluun. Jopa puomit se meni rauhassa ja laukan eteen saaminen oli välillä jopa haastavaa kun viime viikolla sitä ei voinut päästää laukkaan. Otinkin lopuksi isoa rentoa laukkaa ympäri maneesia, jotta sain sieltä hieman enemmän laukkaa irti. Kaikenkkaikkiaan heppa oli kiva ja rauhallinen, vieläkun olisi suostunut liikkumaan aktiivisemmin. Mutta näin päin paljon parempi, sillä rauhallisena sen saa ratsastamalla paremmaksi, kun singahtelevana se vaan usein pahenee ratsastuksen edetessä.

Huomaa että vähän enempi työtä on tuottanut tulosta ja heppa on kivempi, eikä koko ajan tähtäile kohti kuuta. Tästä on hyvä jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti