maanantai 11. toukokuuta 2015

Kevyempi viikko!

Viime viikolla hevonen sai vähän lepäillä ja pitää viikon hyppytauon. Poika on tehnyt nyt paljon töitä ja treenimääriä on lisätty, joten kevyt viikko tuli hepalle enemmän kuin tarpeen. Torstaina vielä suunnitelin ratsastavani, mutta päädyttiin Annin kanssa viemään hepat laitumelle hetkeksi syömään vihreää ja vähän ilakoimaan. Heppa oli tarhassa todellä jännitynyt kun hain sitä, sillä Annin koira haukkui autossa ja Kalle pöhisi ja riehui tarhassa. Hain hanskat ja liinan ja suunnattiin kohti laidunta. Matka meni noo vähän villisti heppa pyöri ja poikitti koko matkan tänttäröiden. Ennen laidunta jouduttiin hetki odottamaan, jotta Anni sai vietyä toisen hepan toiselle laitumelle. Kalle oli ihan hermona ja hyppi kynttilänä pystyyn ja pyöri ja hyöri, mutta ei kuitenkaan ollut onneksi minnekkään sen enempää lähdössä. Viimein päästiin laitumelle, jossa se odotti ihan kauniisti, että sain sen irti, kunnes se ampaisi kiitolaukkaa ympäri laidunta. Aika vähän se jaksoi riehua, kunnes ponit alkoi syömään rauhassa ja me katsottiin vaan vierestä, miten hepat nautti tilasta ja herkullisesta vihreästä. Tunnin verran pojat oli laitumella, jonka jälkeen ne pääsi iltaruuille talliin. Harjasin vielä pikaisesti hepan, sillä se piehtaroi laitskalla ja laitoin vasta sitten yöksi talliloimen päälle. Harmi kun ei kameraa ollu mukana, olisi saanut kivoja kuvia, joten saatte tyytyä puhelin kuviin.

Aika mageessa kunnossa, kunhan ei hoikistu yhtään. Musta näyttää aika tasapainoiselta, vai mitä mieltä te ootte?
Perjantaina tein nopeasti vaan aamutallin ja lähdin sen jälkeen Suvin kanssa Eerikkilän urheiluopistolle leirille, joten Kalle vietti vapaata. Lauantaina Olli teki Kallen kanssa kunnon koulutreeniä, etenkin laukan kokoamista ja heppa oli ollut kuulema todella kiva ja tehnyt hyvällä motivaatiolla töitä.
Sunnuntaina pojalla piti Ollin hypätä, mutta valmennus peruttiin ja lisäksi Olli oli kuumeessa, joten Kalle sai vapaata myöskin sunnuntaina. Heppa liikkui viime viikolla siis vain 3 kertaa+ 1 kerta laitumella irrottelemassa, joten selvästi edellis viikkoja vähemmän.

Tänään oli vuorossa heti aamusta vähän koulujumppaa hepan kanssa. Tehtiin paljon siirtymiä ja muutamia avoja ja sulkuja. Pääasiassa yritin vaan aktivoida takapäätä ja saada ravia aktiivisemmaksi. Pääasia oli verrytelty ja notkea heppa, joka onnistuikin aika kivasti.
 Huomenna Ollin olisi tarkoitus hypätä. Keskiviikkona aatteli jumppailla tai käydä maastossa fiiliksestä riippuen. Torstaina kunnon koulujuttuja. Perjantai vähän vielä avoinna. Lauantaina Ollin olisi tarkoitus mennä hyppäämään laitilaan pegasoksen kisoihin 80cm. Ainii ja kengityskin pitäisi olla perjantai aamulla vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti