perjantai 22. toukokuuta 2015

Hyppelyitä!

Eilen taas oli ponilla vähän pomppupäivä. Olli oli jo Kallen kanssa maneesissa, joten se alko heti ravailemaan kun tulin paikalle. Heti alkuraveista huomattiin, että heppa on hieman epäpuhdas. Tarkistettiin jalat, mutta niistä ei löytynyt mitään, joten luultavimmin heppa oli taas jumissa, koska keskiviikkona tein aika paljon kouluvääntöä ja en varmaan verkkaillut loppuun tarpeeksi, lisäksi ponipoika oli ekaa kertaa ilman loimea sisällä.

Heppa kuitenkin ravaili ihan mielellään, joten annettiin sen lähes vapain ohjin ravata. Kokeiltiin vielä laukkaa ihan hevonen omaa tahtia ja siinä ei ongelmia ollut. Olli ja Kalle laukkaili reippaasti ja paikkoja avaten maneesissa. Laukan jälkeen ravi olikin ihan puhdasta, joten päätettiin kokeilla pienille ristikoille hyppyjä. Olli tuli ristikoita reippaassa laukassa lähes vapainohjin ja heppa liikkui hyvin ja mielellään, joten päätettiin hypätä ihan kunnolla, koska ongelmia ei enää ollut.
1
Olli tuli muutamia kertoja pystyinä samat ristikot ja heppa oli todella hyvä, suht rauhallinen, mutta silti terävä. Kun kaikki esteet oli muutaman kertaa ylitetty ja portikkaan ei tänään ollut kamala, tulivat he vielä ratana kaikki esteet, aluksi suurinosa n.1m (okseri ja portti 90-95cm), jonka Kalle tuli todella hyvin. Heppa hyppäsi pyöreästi eikä sählännyt yhtään, joten nostettiin esteitä vielä 10cm, jolloin rata oli n. 110. Yksi puomi tuli alas, kun heppa tuli siihen hieman vinona ja liian läheltä, mutta muuten ei esteet vaikuttanut mitenkään isoilta.
2

3

4

Loppuverkat mentiin tekemään ulos heinäpelolle, josta tulikin hyviä kuvia. Olli ja Kalle ravaili pitkään pellolla ja lopuksi ihan rennosti ja heppa liikkui todella irtonaisesti, joten jumit tais aueta hyvin. Ravien jälkeen tehtiin vielä pitkät loppukäynnit maastossa. Tallissa heppa suihkuun ja kylmät jalkaan ja pikkutarhaan hetkeksi syömään, josta äiti haki Kallen sisälle. Ja äiti siis pelkää hevosia TOSI paljon.
5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

Tänään tehtiin taas vähän kouluhommia. Käytiin aluksi kävelemässä sellanen 15minuuttia ulkona kauniissa ja lämpimässä säässä pellolla ja metsäpoluilla. Verkkailin Kallen rauhassa maneesissa aluksi ravissa ja sen jälkeen laukassa. Verkkojen jälkeen kokosin hieman laukkaa ja harjoteltiin niitä vastalaukkoja, joka sujui oikealle hieman paremmin. Vasen vastalaukka tuotti ongelmia ja osittain se vasen lapa voi olla vielä jumissa, joka heijastui vaikeaan vasempaan vastalaukkaan. Heti kun sain hepalta muutama metrin molempiin suuntiin vastalaukkaa, annettiin asian olla. Pikkuhiljaa pyritään lisämään tasapainoa  ja matkaa. Ravia ratsastin vielä hetken tehden muutamia avoja, jonka jälkeen kunnon loppuravit eteen-alas. Loppun käveltiin ihan maneesissa aika pitkään, jotta heppa ei jumittuisi. Ratsastuksen jälkeen poni suihkuun ja hetkeksi syömään vihreää, jonka jälkeen se pääsi tarhaan nauttimaan kauniista kesäsäästä. Päätin laittaa sisälle loimen yöksi takaisin, koska Kalle jumittuu todella helposti, eikä näytä ohuen loimensa kanssa mitenkään kärsivältä, joten annetaan nyt muutama päivä mennä vielä näin. Huomenna Ollin pitäisi kevyesti jumppailla ponia ja sunnuntaina olisi taas kouluvalmennus, jospa silloin saataisiin kuvia taas niin, että olen itse hepan selässä.

Kallea ei enää kiinnostanut kävellä. 25

26

 Mukavaa viikonloppua ja mikä oli lempparikuvanne? Onko teillä ollut jo kunnon kesäkelit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti