lauantai 16. toukokuuta 2015

Pegasoksen 1-tason Estekisat 16.5.2015

Heips, Kalle ja Olli kävi jälleen kisoissa. Tällä kertaa paikkana toimi Laitilan hevosharrastekeskus, jossa 1-tason estekisat. Kalle ja Olli meni ainuastaan 80cm, sillä se oli korkein luokka ja tarvittiin kvaalit, jotta saa osallistua seuraavaksi isompaan. Kävin aamulla jo hoitamassa aamutallin ja muut tuli siinä klo 9.00 tallille. Laitettiin varusteet ja muut porukalla traikkuun, haettiin heppa, jolle vain suojat jalkaan, loimi päälle ja suitset. Lastattiin Kalle jälleen kahdella liinalla, joita vain pidetään vähän niinkun tunnelina, jotta heppa ei pääse sivusta ohi. Ei siis tarvitse kuin seistä niiden kanssa. Kalle olikin todella kiltti ja käveli lähes heti traikkuun ja alkoi jopa syömään heinää, mitä se ei kertaakaan ennen ole tehnyt. Päästiin siis hyvin matkaan.

Paikalla oltiin ihan sopivasti ja paikka oli kyllä aivan keskellä metsää. Kenttä oli kovien sateiden jälkeen todella liejuinen. Otettiin poni kopista. Se oli aika pörhöllään ja takajalat potkivat välillä aika kovaa. Laitetiin nopsasti varusteet ja Olli selkään. Kalle oli aika jännitynyt, eikä tilannetta auttanut Kallen mielestä niin kummallinen pieni varsa, kuin muutamat lapset jotka riehuivat ja heiluivat raippojen kanssa. Lisäksi poika ei tainnut ihan ymmärtää että miksi piti seistä tai kävellä, vaikka oltiin isolla pellolla.

Takaa ottamassa butsia pois, jota ei heti saatu, sillä hepalla oli turhan terävät takajalat :D


Muuten poika oli kyllä ihan kiltisti, kunhan ei liikaa tarvinnut seistä. Rataan tutustumisen jälkeen olikin verryttely ryhmissä ja Olli pääsi suoraan kentälle. Verkassa heppa oli rauhallinen, eikä pöllöillyt yhtään. Olli ja Kalle ottivat muutaman hypyn ristikolle, jonka jälkeen samalle esteelle pystynä ja toiseen suuntaan okseria. Heppa oli ihan ok, tosin hyppy oli aika varovaista, huomasi ettei hevonen oikeen viihtynyt lieju pohjalla ja selkeästi varoi. Kalle on muutenkin aika tarkka pohjista, eikä liiku huonolla pohjalla hyvin.
Kalle ei oikeen tiennyt, että meinaako toi varsa syödä hänet :)


Pienen pojan elämä on kamalan jännitävää

Kohta kuitenkin tuli Kallen ja Ollin aika mennä radalle. Normaalisti heppa hyppää lähes kaiken kyselemättä, nyt kuitenkin huomasi, ettei hevonen uskaltanut kunnolla hypätä ja hyppäsi todella varovasti. Olli joutui jonkin verran poikaa tsemppaamaan, mutta ykkönen ja kakkonen hyvin, kolmannelle kielto, jossa samantapainen portti mitä kotonakin heppa aina kyttää. Sen jälkeen loppurata ihan ok, joten yksi kielto radalta ja tarvittava kvaali 90cm varten tuli kerättyä.

Radan jälkeen hetki kävelyä ja heppa koppiin, jonne se meni nyt suoraan. Heppa matkusti jälleen kiltisti, vaikka osa teistä oli aika mutkaisia ja pomppuisia. Tallissa hepan jalkojen pesu mudasta ja kylmät päälle ja heppa nauttimaan hetkeksi pikku tarhaan vihreää. Ennen lähtöä laitoin hepoille vielä hieman heinää tarhoihin, Kallelta kylmät pois ja heppa nauttimaan ilman loimea auringosta tarhaan. Kaikenkaikkiaan ihan onnistunut reissu, vaikka kentän pohja vähän verottikin hepan parhaimpaa terää, tavoite tuli kuitenkin saavuttettua.Niin kaunis poika :)Laitan loppuun vielä vähän kisoja ennen liikutuksesta. Perjantaina Olli jumppaili hepan kevyesti ja se oli ollut kiva. Torstaina menin itse kunnon koulutreenin, jossa tuli osittain todella kivoja pätkiä. Heppa vähän kuumui, mutta oli aika terävä, kokosi hyvin ja oli ryhdikäs. Vielä vaaditaan, että hyvät pätkät olisivat pidempiä ja näin saisi paremmin tahdin ja kokoamisasteen säilytettyä. Huomenna Olli menee ehkä, jos ei Olli pääse heppa saa viettää ansaittua vapaata, maanantaina jatkan treenejä sitten taas.


Loppuun vielä video radasta:

Mikä oli lempparikuvanne?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti