keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Normi kuulumiset!

Tähän väliin saatte ihan normi kuulumisia. Minusta ja Kallesta ei edelleenkää uusia kuvia tule, sillä niitä ei ole kukaan ottamassa. Onneksi sentään Ollista ja Kallesta on ollut paljon kuvia, koska silloin hypin aina itse kameran takana. Mutta siis asiaan, täällä on muuten ihanan vihreää ja ilmatkin on alkaneet vihdoinkin lämmetä. Kalle on saanut olla nyt muutaman päivän ilman ulkoloimia ja tänä yönä se on myöskin ilman sisäloimea. 
näyttääpä se silakalta ja innokaalta.

Sunnuntaina Kalle vietti siis kisojen jälkeen lomapäivää, mutta maanantaina jumppailtiin jälleen. Maanantaina mentiin vain kevyesti askellajit läpi, vaikka heppanen aika energiseltä vaikkuttikin ja hyvä niin. Tiistaina en mennyt tallille ollenkaan, vaan vietin aikaa koirien kanssa ja kotona istutin salaatteja ym. Oli kyllä ihan kiva olla yksi ilta kotona Jussin kanssa samaan aikaan ja siksi en tallille viitsinyt lähteäkkään, kun yleensä nähdään vasta klo 22.00 jälkeen kun tulen kotiin ja toinen lähtee aamulla joskus ennen 6.


Tänä aamuna olikin sitten vähän enemmän kouluhommia tehtävänä. Heppa oli aika villin olonen kun lähdettiin kohti maneesia, huomaa että on ollut muutama kevyt päivä. Maneesissa kävelytin herraa eka, jonka jälkeen nousin selkään. Aloin ravailemaan ja K oli todella irtonaisen ja energisen oloinen, siis ei ole koskaan ennen ravannut noin isosti heti alusta, JES! Tein paljon kaarevia teitä matalassa muodossa ja isossa aktiivisessa ravissa, heppa oli kyllä todella kiva. Sen jälkeen olikin  aika laukata. Laukannostot olivat aika lennokkaa ja vähän turhan innokkaan, mutta toisaalta hyvä ettei hevonen oli ainakaan väsynyt tai tylsistynyt, vaan täynnä intoa! Laukkailin alkuun ihan vaan isoa ympyrää reippaassa laukassa mitään sen ihmeempia tekemättä. 

Alkulaukkailun jälkeen otin takaisin raviin. Harjotusravissa pyrin aktivoimaan takapäätä ja ryhdistämään heppaa hieman. Se oli ihan ok, mutta haluaisin takapäätä vielä enemmän alle, jolloin etuosa kevenisi. Ei se näin hyvin ole koko lähes kahden vuoden ajan liikkunut, mutta nyt kun olen tajunnut laiskotelleeni ja Kalle on parantunut joka kerta, haluaa siitä ulos vielä enemmän. 

Tein ravissa paljon väistöjä suht loivasti, mutta niin että ravi säilyy aktiivisena, sekä muutamia avo ja sulkutaivutuksia. Näiden jälkeen otin hieman kootumpaa laukkaa, josta aloin tekemään lävistäjiä sekä täyskaartoja. Jostain syystä vastalaukka on meille jotenkin todella vaikeaa ja heppa kuumuu niissä hirveästi. Osittain johtuu kyllä ihan omasta istunnasta, mutta ei Kalle kyllä mielellään vastalaukkaa ota, vaan vaihtaa herkästi tai tippuu raville epätasapainossa. Pikkuhiljaa kuitenkin pyritään saamaan muutamia askeleita ja pidentämään matkaa. Tarvitsisi varmaankin päästää se reiluumpaan laukkaan ja pitää pohkeet vahvana, eikä tee liian pitkää matkaa kerrallaan. Heppa kuitenkin tsemppasi hyvin, eikä pahasti kuumunut. Laukan jälkeen ravailin sen ajan, että heppa oli taas hyvä, kunnes siirryin kevyeen raviin ja annoin hevosen venyttää kunnolla eteen ja alas ja mentiin aikast isoa rentoa ravia. 

Loppukäyntien jälkeen lähdetiin maneesista ja heppa oli edelleen jostain syystä vähän villinä. Se heti ovella pelästyi jotain ja hyppäsi muutaman kerran pystyyn. Eikä toi pystyyn hyppiminen juurikaan haittaa, mutta oma olkapää on ollut niin kipeä, etten aina saa kunnolla takkia päältä, joten ylimääräinen rykiminen ei ainakaan tee hyvää. Ratsastuksen jälkeen laitoin hetkeksi villaloimen ja päästin hepan pikkutarhaan syömään, jossa se myös otti muutamia lähtöjä, lopulta se kuitenkin rauhottui ja jäi kiltisti päiväheiniä syömään tarhaan.

Huomenna Ollin pitäisi hypätä Kallella, perjantaina mun pitäis tehdä vähän koulujumppaa ja lauantaina Ollin kevyesti jumpata sileellä pouni. Sunnuntaina olis kouluvalmennus, johon pitäisi itse mennä, mikäli toi olkapää ei paljottaa kipeämmäksi tule. Eiköhän siitä buranan voimalla selvitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti