lauantai 22. helmikuuta 2014

Irtokenkää, ratsastusta ja vähän muutakin!
Eilen Kalle sai hieronnan jälkeen juosta maneesissa vapaana. Kävelytin hevosta aika kauan aluksi, kunnes päästin sen irti. Heppa oli aika rauhalline, eikä pukitellut ollenkaan. Tosin se laukkasi aika vauhdilla, mutta ei sen suurempia riehunut. Kun heppa oli aikansa irrotellut, otin sen vielä hetkeksi ravailemaan liinan kanssa sivuohjilla. Heppa liikkui ihan ok:sti. Hieman sen liike huononi, mutta saattoi johtua siitä, että sen toinen etukenkä irtosi. Kenkä irtosi juuri "sopivasti", sillä kengittäjä oli aamulla käynyt tallin toisen hevosen irtokengän laittamassa takaisin. Laitoin sitten samalla viestiä kengittäjälle kun käveltiin Kallen kanssa maneesissa. Kengittäjä olisi päässyt vasta lähes viikon päästä ja miettisinkin jo mistä saan kengittäjän, sillä Kallelle ei tee hyvää viikkoa seisoa. Sain kuitenkin yhden laittamaan kengät takaisin onneksi.
Päätön heppa!

Kenkä laitettiinkin tänään takaisin, joten yhtään vapaata ei tarvinnut pitää, onneks! Heti kun saatiin kenkä jalkaan lähdettiin maneesiin. Tehtiin aika perusjuttuja hepan kanssa. Kalle oli tosi irtonaisen tuntuinen ja liikkui kivasti alusta asti. Mentiin heti alkuravien jälkeen laukkaa. Laukattiin ihan ympyrällä ja ihan rentoa laukkaa vaan. Kun saatiin alkulaukat ja ravit tehtyä, tulin aina lävistäjälle, josta väistöä vuorotellen molempiin suuntiin. Uralle tultaessa aina laukannosto ja yksi pääty-ympyrä--> takaisin raviin ja ravia toiseen päähän ja sieltä taas lävistäjälle. Heppa teki väistöt aika hyvin, vaikkakin vielä aika pienessä ravissa, mutta nyt se väistää hyvin myös takaa.Laukannostot oli aika hyviä ja heppa suuriman osan ajasta hyvä laukassa. Laukasta raviin siirtymiset vielä hieman huonot, sillä unohdan vähän ratsastaa ne, mutta lopussa tuli jo parempia siirtymiä siihenkin suuntaan. Laukassa tein välillä pieniä asetuksia ja taivutuksia ulos, jotka hevonen teki suurimman osan ajasta hyvin. Muutaman kerran tuli vahingossa ravisiirtymä, kun en pitänyt pohkeita tarpeeksi lähellä.

Ennen loppuraveja tein vielä väistöjä, sillä hevonen vähän innostui. Tehtiin vielä pitkältä sivulta keskelle väistöä avomaisesti, josta suoristus voltti uralle ja toiseen suuntaan taas väistöä. Kun saatiin tehtyä hyvin, otin vielä loppuravit eteen-alas. Loppukäynnit maastakäsin ja talliin. Tallissa venyttely, jalkojen pesu ym. ja karsinaan syömään.

Itse en pääse nyt kahteen päivään tallille, koska huomenna lähden Suvin kanssa alueleiripäivään Tampereelle (yu) ja maanantaina menen heti töiden jälkeen tekemään viimeiset jutut talon suhteen. Kun kaupat on lopullisesti tehty käydään ostamassa kaikkea tarpeelista ja sen jälkeen jään vielä hieromaan, joten olen varmaan siinä joskus 10 jälkeen kotona. Voi olla, että joku käy Kallella toisena päivänä, mutta jos ei niin sitten vasta tiistaina se liikkuu seuraavaksi.

Kotona meillä on aika kaaos, sillä ollaan pakkailtu tavaroita, koska ensi viikon loppuun mennesää me muutetaan. Jihuu!

Loppuun muutama kesä kuva!
Kesä sais tulla jo!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti