tiistai 4. helmikuuta 2014

Pikku kenguru

Sunnuntaina menin illemmalla tallille, koska oltiin Suvin kanssa kisoissa Turussa päivällä. En oikeen tiennyt mitä odottaa, sillä hevosella oli ensimmäinen (mun aikana) hieronta ja lisäksi kaksi vapaata alla, joten odotin aika virkuista hevosta. Laitettiin hepat aika nopeasti kuntoon, sillä maneesi oli varattu klo 18 eteenpäin. Taluttelin maneesissa Kallea aluksi aika pitkään. Menin selkään ja jatkoin käynnissä. Se oli ihan ok, mutta hieman jäykähkön oloinen. Tein paljon taivutteluja ympyrällä ja kohta siirsin heoan raviin. Meidänhän ei pitänyt paljottaa ravat, mutta oli pakko ottaa hieman ravia, ennen kuin yritän laukkaa, koska hevosella oli niitä vapaita alla.Vasempaan kierrokseen se oli ravissa ihan ok, ei tosin mitään kovinkaan lennokaa. Oikealle sen oli selvästi vaikempi liikkua.

Kallellahan oli vasen lapa ja oikealla takana jumia, joten se ei oikein halunnut taipua kunnolla oikeaan kierrokseen, lisäksi se liikkui huonommin siihen suuntaan. Yritin saada lavoista sitä vertymään, jotta se ei kaatunut sisälavalle koko ajan oikeassa kierroksessa. Kun oltiin hetki ravattu nostin laukan. Heppa jopa pukitti nostossa semmosia ilopukkeja, mitkä ei siis ollut mitenkään pahoja, mutta pukitti kuitenkin. Laukka kuitenkin nousi ja laukassa se olikin aika kiva. Otin vielä toisen kerran laukkaa ihan ympyrällä. Annoin välillä laukata hieman enemmän eteen ja välillä hieman lyhensin. Nostot ei laukkaa tänään ollut mitään kauniita, mutta ne nousi. Onni ja Tiina oli meidän kanssa maneesissa samaan aikaan. Kävelin juuri Kallella kun ne nosti laukan ja Kalle "pelästy" sitä ja lähti vähän vauhdikkaasti eteenpäin:P Sain sen kuitenkin lähes heti kiinni ja sen jälkeen heppa oli kiva. Kävelyn jälkeen otin loppuravit ympyrällä.Yritin saada sitä hieman paremmin liikkumaan ja kyllä se sieltä hieman paranikin. Pitkät loppukäynnit vielä maastakäsin. Tiina talutteli Onnia kanssa maastakäsin. Onni sitten pelästy jotain ja Kalle sitten sen seurauksena kanssa. Kalle kulki mun takana jonkin verran ja kun se pelästy se laukkasi ihan muhun kiinni ei kuitenkaan edes koskenut ja tuli vähän niinkun mun niskaan turvaan, ettei vaan mitkään hirviöt syö sitä. Hölmö Heppa! Käveltiin vielä hetki maneesissa ja mentiin se jälkeen talliin.

Otin Kallelta varusteet pois, pesin jalat ja venyttelin sitä hieman. Karsinaan laitoin vielä heinää ja lämmintä vettä ja tein lisärit ja sen jälkeen lähdin kohti kotia.

Eilen ratsastin Kallen aika normaalisti, mutta jo hieman enemmän kuin sunnuntaina. Tein aluksi hetken käynnissä töitä ja hevonen oli aika huono. Jatkoin kuitenkin ravissa, jotta saan sen hieman enemmän vertymään. Aluksi se olikin tuttuun tapaan takaa todella jäykkä ja edestäkin huono. Annoin hevosen ravailla ihan rauhassa pyytämättä enempää ravia. Pikkuhiljaa aloin taivuttelemaan heppaa ja vaatimaan enemmön ravia. Taivuttelin Kallea aika paljon ulos ympyrällä, jotta lavat aukeisivat paremmin. Marjo oli myös katsomassa kun ratsastin ja samalla Maiju meni Otolla. Hän huomasikin, että mun jalka liikkuu hieman taakse ja itse könötän, minkä kyllä itsekkin tiedän, mutta ei niin tule kiinitetyksi huomiota yksinään mentäessa.

Kun heppa alkoi hieman vertyä tein pohkeenväistöjä ravissa molempiin suuntiin. Aluksi ne olivat taas aika vaikeita, mutta pikkuhiljaa nekin alkoivat sujua. Kun olin tehnyt jo jonkin verran ravissa työtä ja heppa alkoi olemaan ihan ok, otin hieman laukkaa. Heppa ei heti nostanut laukkaa, mutta kolmannes kerran jälkeen laukka nousikin ilman mitään loikkia. Laukkasin ihan vaan ympyrällä ja Kalle oli aika hyvä, tosin se oli hieman liian innokas ja halusi välillä mennä vähän kovempaa mitä minä halusin, mutta kuitenkin kuunteli ratsastajaa. Laukan jälkeen hevonen selvästi vertyi ja jatkoin ravissa ihan vaan eteen-alas työtä kasikolla. Otin vähän ajan päästä pienen välikäynnin, jonka jälkeen vielä työstin isoa, rentoa ja letkeää ravia. Lopulta heppa olikin todella kiva, kun jaksoi vaan verkata sen kunnolla, vaikka alussa se olikin todella huono.

Olin myös ylpeä pikkupojasta, sillä vaikka maneesissa oli Otto samaan aikaan (jota Kalle usein vähän jännittää) Kalle käyttäytyi hyvin, eikä välittänyt mitään vaikka välillä mentiinkin ihan toistemme vieressä ja tultiin vastakkain ohi. On siis selvästi hevonen parantunut vaikka muitakin maneesissa ja jaksaa keskittyä ratsastajaan.

Tänään mun piti mennä ratsastamaan oikeen kunnolla, mutta se sitten peruuntu. Olin aamulla 8-12.30 hieromassa ja sitten piti jo olla töissä 14.30 ja pääsen töistä klo 21, joten päätin, että heppa saa vapaata. Aluksi ajattelin mennä sen nopeasti ratsastamaan, mutta aikaa tallille olisi jäänyt matkojen jälkeen noin tunti, joten ajattelin etten kerkeä mitään järkevää tässä ajassa kuitenkaan tekemään. Huomenna sitten treenit taas jatkuvat:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti