tiistai 25. helmikuuta 2014

Viime päivien kuulumisia!

Eipä meillä nyt juurikaan ole mitään kummalista tapahtunut. Kallehan oli siis vapaalla 2 päivää eli sunnuntain ja maanantain. Jännitin vähän miten hevonen reagoi kahteen vapaapäivään, sillä osaa kyllä kerätä oikeen kunnolla virtaa kun sille päälle sattuu. Tänään sitten tietenkin oli hirveän tuulinen päivä ja maneesissa kolisi aika paljon. Laitoinkin hepan nopeasti kuntoon ja laitoin sille pumpulia korviin ja hupun päälle, jotta se ei kuule kaikkea mahdollista ja sitä varten ei jaksa keskittyä

Kävelytin hevosta hetken maastakäsin ja se oli aika virkeän oloinen. Heti kun nousin selkään aloin ravailemaan  Kallella. Se oli alusta asti innokas, muttei mitenkään yli pirteä tai muuten hankala. Se oli itseasissa aika hyvä heti alusta alkaen. Ravailtiin aika pitkään kasikkoa ja taivuttelin hevosta. Kun sain hevosen suurinpiiretin verryteltyä tein lävistäjällä väistöjä molempiin suuntiin. Oikealle hevonen väistää hyvin, vasemmalle hieman hankalampi saada takapää mukaan.

Ravien jälkeen otin laukkaa molempiin suuntiin. Kalle nosti laukat nätisti ja oli muutenkin laukassa hyvä ratsastaa. Tein välillä asetuksia ja pientä taivutusta ulos, jotta hevonen notkistuu ja pysyy suorana. Ne sujuivatkin jo ihan ok, eikä hevonen tiputtanut raville.

Laukkojen jälkeen ravailin vielä kunnolla eteen-alas ja heppa oli kyllä tosi kiva.

Ratsatuksen jälkeen laitoin hepan nopeasti valmiiksi ulos menemistä varten, sillä muut olivat olleet jo hetken ulkona ja ulos oli juuri menossa heinät.

Ostin Kallelle uuden sadeloimen, jota jo pitkään olen harkinnut. Tänään se sai sen samalla päälle, sillä ulkona on lähen +5 lämmintä ja toppatakki alkaa olemaan kuuma, varsinkin kun alla on ohut sisätoppis vielä.
Horsewaren amigo loimet on kyllä parhaita. Kuvat nyt hieman huonot, kun puhelimella nopeasti nappasin.


Meidän muuttoon on enää 3 päivää, eli perjantaina pitäis päästä muuttamaan uuteen kotiin. (me itse siis, ei hevonen). Eilen käytiin ostamassa kaikkea tarpeellista uuteen kotiin ja kyllä tuntuu, että kaikkea tarvittaan, vaikka tavaraa tulee jo muutenkin 2 asunnosta:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti