keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Hienon hieno heppa!

Menin tallille heti aamusta, jotta kerkesin ennenkuin Kalle pääsee pihalle. Tänään heppa oli todella rauhallinen kun laitoin sitä kuntoon, eikä samanlainen sählä mitä se oli eilen. Mentiin maneesiin ja kävelytin joku 15 minuuttia aluksi. Heppa vaan käveli rennosti, eikä juurikaan kiirehtinyt minnekkään. Otin loimet pois ja menin selkään. Tein muutamia väistöjä aluksi käynnissä ja vähän verkkasin käynnissä. 

Sen jälkeen otin ravia. Heppa siirtyi heti hyvään rentoon raviin. Verkkasin ravissa molempiin suuntiin loivilla kiemuraurilla, jossa keskellä uralle päin voltit. Näin hevonen joutui vaihtelemaan taivutuksia ja sai hyvin pohkeet ratsastettua läpi. Kalle oli todella rento koko ajan eikä sählännyt yhtään.

Kun heppa oli hyvin verkattu, tehtiin jälleen aika paljon laukkaa. Laukka paranee kyllä joka kerta todella paljon. Aloitin vasemmassa laukassa aluksi ympyrällä. Hetken päästä otin pieniä taivutuksia ulos, jotta hevonen joutuu kunnolla töihin. Kun heppa pysyi hyvin asettuneena ulos ja sisälle, tehtiin sitä meille vaikeinta laukassa, eli mennä suoraa uraa. Muutaman kerran laukka tippui raville, kun en ollut tarpeeksi tarkka ja ratsastanut hevosta. Kun muistin ratsastaa koko suoran uran kunnolla, päästiin hyvin suorat urat, toki Kalle hieman jännittyi suoraan laukkaamisesta. Jatkettiin vielä suoraa uraa ja aina päädyissä ympyrät, jotta sain laukan aina rennoksi.
Töiden jälkeen tyytyväinen hieno heppa<3
Vasemman laukan jälkeen jatkoin hetken ravissa, jonka jälkeen nostin oikean laukan. Heppa oli oikeassa laukassa ihan super. Se kulki todella lyhyttä laukkaa, oli rauhallinen ja pyöreä. Se ei ole ikinä ollut oikeassa laukassa näin hyvä, eikä oikeastaan vasempaakaan näin hyvä. Tein oikealle samoja juttuja mitä vasemmallekkin. On hauska huomata kun olen kiinnitänyt enemmän oikeaan laukkaan ja etenkin nostoihin huomioita, koska ne on ollut erittäin hankalia, niin nyt hevonen nostaa todella nätisti oikeat laukat ja laukkakin on oikeastaan parempaa. Samalla olen saanut oikeaan kierrokseen istuntaa korjattua, koska hevonen on suoristunut ja rentoutunut oikealle. Pitää keskittyä nyt vasempaan kierrokseen yhtä paljon.

Laukan jälkeen otin vielä loppuravit isolla kasikolla. Hevonen oli loppuraveissa jopa hieman väsähtäneen oloinen, eikä ihme sillä tehtiin aika paljon laukkaa, eikä olla kuitenkaan lähikuukausina juurikaan laukattu. Ravailtiin pitkään eteen-alas, jonka jälkeen loppukäynnit maastakäsin. Venyttelin vielä tallissa ja vein hepan ulos pihalle.
Mulla on kyllä omasta mielestä maailman hienoin ja kivoin heppa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti