sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Uusi satula ja vähän ratsasteluista!

Ei olla tehty Kallen kanssa mitään kummia nyt. Ollaan keskitytty mahdollisimman paljon jumppailuun, jotta selkä etenkin saataisiin paremmaksi. Torstaina ratsastin Kallella ihan normaaleja juttuja. Tehtiin paljon raviväistöjä ja taivutuksia ulos ja sisään. Laukassa tehtiin ihan vaan ympyrällä, sillä vieläkin on rentous vähän hukassa laukassa ja etenkin oikealle hevonen helposti roikkuu sisällä ja valuu ulos ja lisäksi istun oikeaan kierrokseen vinossa. Heppa oli aluksi hieman hidas pohkeelle, sillä maneesissa olleen esteen oli viety pois, eikä hevonen ollut niin innoissaan. Toisaalta se on ihan hyvä juttu, sillä hevonen keskittyi paremmin. Menin jälleen ilman kannuksia ja hevonen on kyllä parantunut ilman kannuksia mentäessä.

Lopussa ravailin vielä jonkin aikaa kunnolla eteen-alas, lähes tulkoo vapain ohjin. Ulkona oli hieman ruvennut tuulemaan ja kun ravailin ohjat löysinä pitkää sivua, pleksit kolisi yhtäkkiä tuulen takia aika kovaa ja heppa hieman pelästyi, jolloin luuulin tippuvani, sillä Kalle aika nopeasti vaihtaa tota suuntaa ja lisäksi ohjat vielä löysällä. En kuitenkaan tippunut ja jatkettiin vielä ravia hetken aikaa, jotta sain hevosen jälleen rennoksi. Heppa olikin lopussa todella kiva ja tein vaan loppukäynnit maastakäsin. Heppa oli siinä vähän jännitynyt kun ulkona alkoi tuulemaan enemmän ja tuuli vähän kolisteli. Kello olikin jo lähempänä puolta 9 kun menin takaisin talliin. Laitoin hepan nopeasti pois, jotta se pääsi syömään.

Perjantaina tein aamutallin. Kallella oli lähes vapaapäivä. Käytiin sen verran maneesissa kokeilemassa estesatulaa, jotta tiesin millainen se oli ratsastaa. Oli se aika kummallista mennä taas estesatulalla, sillä en oo juurikaan 10v mennyt muulla kuin koulusatulalla.

Kalle oli perjantaina aika hankala. Otin sen aikasin sisälle ja heitin nopeasti varusteet päälle. Juuri kun oltiin menossa tallista ulos, tuli roskisauto tyhjentämään roskikset. Se kolisteli siellä ja Kallea jännitti ihan hirveästi. Se lähes tärisi, mutta seisoi heinäladon puolella kiltisti, kunnes Onni päätti lähteä kauheaa pukkilaukkaa tarhassa ja Kalle pelästyi samalla alkoi pyörimään pienessä tilassa, kunnes sain sen takaisin talliin, ennen kuin sattui mitään. Laitoin tallin oven kiinni, kunnes roskisauto lähti. Heppa oli vieläkin erittäin jännitynyt ja huomasi kun sydän sykki oikeen kovaan. Lähdettiin sitten maneesiiin ja heppa oli kireä kuin viulunkieli. Juuri kun käveltiin Onnin tarhas vierestä alkoi Onni riehumaan oikeen kunnolla ja tietty Kallenkin piti. Päästiin kuitenkin hyvin maneesiin, mutta heppaa jännitti vieläki kauheasti. Menin kuitenkin selkään ja aloin ravailemaan ja se olikin ihan hyvä kun joutui tekemään töitä. Toki erittäin herkällä päällä. Kalle liikkui estesatulalla kyllä aika hyvin, eikä protestoinut. Tallissa heppa oli jo hieman rauhallisempi. Laitoin nopeasti sen valmiiksi ulos menoa varten ja tarhaan.

Lauantaina ostin siis sen uuden satulan. Meille tuli siin wintecin cair 500. Rungoltaan sopiva ja kiva satula siitä, että siihen saa lisä täytteitä ja kaaren vaihdettua. Laitetiin siiihen sininen kaari, joka voi olla ehkä hieman leveä, mutta toivottavasti ei kauattaa, musta olisi saattanut hieman painaa. Lisäksi paneeleihin laitettiin lisätäytteet eteen, jotta saadaan satula nousemaan lapakuopista. Ratsastin Kallen lauantaina siis estesatulalla. Heppa oli ihan hyvä ratsastaa ja liikkui kivasti alusta asti. Kun aloin tekemään enemmän töitä harjotusravissa hevonen oli aluksi hieman hankala, sillä ei olla kunnolla tehty oikeen töitä, vaan jumppailtu. Mitään kunnon protestointia ei ollut, vaan hieman vaan jäkitti. Lopulta hevonen alkoi kuitenkin liikkumaan harjotusravissakin ja teki kaikki tehtävät ihan ok. Otin vielä hieman laukkaa. Heppa oli ihan ok laukassa, toki eilinen kevyt päivä ilman laukkaa vaikutti hieman ja eka nosto oli taas hieman pomppuisa, toiset jo hyviä. Lopuksi vielä kunnon eteen-alas ratsastus, jossa heppa liikkui kivasti. Hetki loppukäyntejä ja sitten vielä maastakäsin. Heppa oli onneksi tänään todella rauhallinen, eikä eilinen kiihtyminen enää näkynyt, sillä Kalle usein kun pääsee kiihtyneeseen tilaan, on sitä vaikea saada rentoutumaan ja rauhoittumaan.

Tänään sunnuntaina hevosella oli vapaata, koska oltiin Suvin halli SM-kisoissa Helsingissä.

Tässä vielä kuva uudesta satulasta ja huovasta. Tykkään hirveästi tosta lilasta huovasta. Lisäksi ostin sille vielä panssarin. Joku saattaa ihmetellä, että miksi ostan estesatulan. Tarkoitus on kuitenkin jossain vaiheessa hypätäkkin hieman ja on huomattavasti mukavampaa hypätä estesatulalla, varsinkin kun Kallella on iso ja vahva hyppy, eikä oikeen siedä jos tulee etenkin takakaaren päälle, johon koulusatulassa helposti tulee. Päätin kuitenkin jo aikoja sitten, etten osta sille mitään kallista satulaa, sillä hypätään niin vähän ja en viitsi suuria summia siihen laittaa. Onneksi tämä wintec oli sopiva rungoltaan ja vielä kiva kun on nii muokattavissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti