perjantai 7. helmikuuta 2014

Treeniäkin välillä!

Nyt ollaan päästy pikkuhiljaa jo treenaamiseen makuun. Hevonen ei ole enää protestoinut juurikaan, eikä pysähtele ja jää paikalleen tai peruuta ja visko päätään. Tätähän teki ennen kun me laitettiin satulan etuosaan korokepalat, joka estää satulan painumisen lapakuoppiin.


Keskiviikkona kävelytin hepan aluksi, jonka jälkeen päästin sen hetkeksi maneesiin kuluttamaan ylimääräistä energiaa. Kalle laukkaili ja pukittelikin jonkin aikaa ihan innoissaa:). Kun heppa oli noin 15 minuuttia juossut ympärimaneesia, laitoin sille ratsikamat päälle takaisin ja hyppäsin selkään. Ratsastin aluksi ihan vaan eteen-alas hetken, jonka jälkeen tein paljon avoja ja sulkuja ja pohkeenväistöjä lävistäjällä, sekä muutamia siirtymiä. Heppa oli todella hyvä siirtymissä ja teki ne ihan pienillä avuilla. Välillä heppa oli vähän vahva edestä, mutta loppuakohti suoritti kaikki tehtävät hyvin. Kun saatiin ravityöskenely tehdyksi, tein vielä hetken laukkaa. Laukannostot olivat vieläkin hieman heikot, mutta ei se nyt haittaa. Laukkaa tehtiin ihan ympyrällä ja heppa oli ihan ok. Tosin se olisi halunnut mennä vähän kovempaa ja olikin hieman vahva, mutta lopulta se oli laukassakin erittäin kiva. laukan jälkeen ravailin kunnolla eteen ja heppa venytti kivasti alas. Loppukäynnit menin hetken selässä ja sen jälkeen vielä filtit päällä maastakäsin. Heppa oli kyllä aika super:) Hikikin tuli ihan kunnolla:)Torstaina jatkettiin taas treenejä. Aluksi heppa oli hieman jäykkä takaa, mutta vetristyi huomattavasti nopeammin kuin edellisinä päivinä. Verkkasin aluksi ihan ravissa kasikolla ja yritin vaan saada hevosta liikkumaan kunnolla eteen. Kun saatiin verkat tehtyä, Suvi vähän neuvoi ja keski meille tehtäviä. Tehtiin aluksi pitkät sivut kunnolla ravia eteen, päädyissä kokoaminen ja voltti ja taas seuraava sivu kunnolla eteen. Heppa oli torstaina aika hidas pohkeelle ja jouduinkin käyttämään jalkaa aika vahvasti. Kun tämä tehtävä alkoi sujumaan, tultiin pitkät sivut avoa ja päätyihin taas ympyrät, jossa kunnolla eteen. Tämän jälkeen otinkin laukkaa. Laukannosto oli vieläkin hieman huono, mutta nousi kuitenkin. Laukattiin ihan ympyrällä rentoa laukkaa. Siirtymät raviin olivat ihan ok. Kun saatiin vasen laukka tehtyä, tehtiin vielä pohkeenväistöjä lävistäjällä, taas molempiin suuntiin. Suoraan väistöstä tein laukannoston oikealle ja se nousi :) Oikea laukka oli vielä hieman heikkoa, sillä en saa siinä hevosta ulkoavuille ja se hieman valuu., enkä saa istuttua kunnolla, mutta parempaan suuntaan mennään koko ajan. Lopuksi vielä loppuravit jälleen mahdollisimman isoa ravia, joka on Kallelle vaikeaa. Tein vielä muutaman kierroksen lähes vapainohjin ravia ja heppa pysyi kivasti edessä alhaalla.Loppukäynneiksi Suvi tuli pitkästä aikaa selkään. Kalle oli ihan super kiltti ja kiva ratsastaa, vaikka jouduinkin jalalla välillä vahvasti ratsastamaankin.
Tänään perjantaina tein aamutallin, jonka jälkeen menin ratsastamaan Kallen. Laitoin hepan nopeasti kuntoon ja suuntasin pitkästä aikaa hepan kanssa maastoon. Oltiin tiellä ja pellolla reilu 30minuuttia, josta suurinosa vapainohjin käyntiä ja pienet hetket ravia. heppa oli tosi kiltisti, ei säikkynyt eikä pellleillyt kertaakaan.:)
Huomenna lähdenkin Suvin kanssa kisoihin ja Tiina tulee ratsastamaan Kallen:)
Väsyttää!!
Kaikki kuvat on torstailta, kiitos Suville ratsastuskuvista!

siirtymiä
loppuraveja

loppuraveja
HUOM! Videot lisätty!
Linkit videoihin:
http://www.youtube.com/watch?v=1Kf72Zw3NWc&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=_haQCaf9rNs&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=FV6uQJX8FFw&feature=youtu.be

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti