keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Puomihömppäilyä!

Kirjottelen nyt vaan pikana tästä päivästä. Ratsastin Kallen heti aamusta ja annoinkin sen syödä karsinassa samalla kun laitoin sitä kuntoon. Kohta lähdinkin jo kohti maneesia. Taluttelin Kallea aika pitkään aluksi ja samalla otin lähellä uraa olevan esteen pois, sillä viimeksi hevonen vähän kuumeni liikaa kun ratsastin vierestä. Laitoin vaan tolpat pois ja puomit ravipuomeiksi. Ei olla menty puomeja pitkään aikaan, sillä hevonen oli tossa välillä niin hankala, joten jätettiin kaikki sellanen pois, missä muuttui liian vahvaksi (ei vaatinut silloin juuri mitään:P). Kävelyn jälkeen meninkin selkään. Heppa oli ihan innoissaan. Menin jälleen ilman kannuksia, eikä niitä tänään olisi edes tarvittu. Laitoin pitkästä aikaa gramaanit, jotta sain hevosen kuuntelemaan myös puomeilla.
 
Aloitin ihan ravissa molempiin suuntiin taivuttelemalla välillä ulos ja välillä sisään. Heppa oli oikein hyvän tuntunen. Luulen, että selän jumit pikkuhiljaa hellittävät. Hevonen liikkuikin hyvin omalla moottorilla, mutta silti kuunteli. Kun oltiin hetki ravattu, tultiin molempiin suuntiin 3 ravipuomia, jotka oli suht pitkällä välillä, jotta hevonen joutui kunnolla polkemaan alleen ja venyttämään näin selkää ja takareittä. Heppa oli puomeilla oiken hyvä ja gramaanit roikkuivatkin ihan löysällä. Kun oltiin tultu jo aika monta kertaa puomeja, tehtiin vähän väistöjä, jotta sain hevosen kunnolla kuulolle. Annoin pienet välikäynnit, jonka jälkeen vuorossa oli laukka.

Heppa oli jälleen laukasta ihan innoissaan ja ekassa nostossa tulikin pieni pukki, jonka jälkeen Kalle oli kyllä hyvä, vaikkakin vähän vahva laukassa. Tein muutamia nostoja ja muutama olikin jo aika hyvä. Oikeakin laukka nousi hyvin, mutta se valui jälleen ulos hieman, enkä saanut kunnolla korjattua.

Lopuksi vielä loppuravit kunnolla eteen alas ja muutama kerta vielä ravipuomit. Käyntiin ja hetki vapain ohjin, jonka jälkeen maastakäsin loppukäynnit. Heppa oli kyllä todella kiva, vaikka innostukseltaan välillä vähän sähläsikin. Yritetään mennä nyt puomeja ainakin kerran viikossa ja ehkä jossain vaiheessa pieniä ristikoita ja kavaletteja, mikäli hevonen pysyy rauhallisena.

Ratsastuksen jälkeen, otin hepalta varusteet ja annoin sen kuivua. Pesin jalat, jonka jälkeen venyttelen jokaisen jalat (joka liikutuksen jälkeen), sekä teen porkkanoilla vähän jumppaa selkään ja kylkiin. Heppa on jo aika hyvin alkanut näitä tekemään, eikä vedä venytyksissäkään jalkoja pois. On minusta sen liikkuvuuskin hieman parantunut. Lopulta heppa pääsi vielä ulos syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti