maanantai 25. elokuuta 2014

Kallen kuulumisia!

saatte taas vähän Kallen kuulumisia. Keskiviikkona ja Torstaina ratsastin Kallen ihan kunnolla. Se on edelleenkin aika energinen. Tosin tällä hetkellä sen energia on aika sopiva, sillä se liikkuu hyvin eteen, mutta ei vielä ainakaan ole sinkoillut ja nähnyt mitään pikku-ukkoja ympäri maneesia.

Olen keskittynyt paljon siihen, että hevonen reagoi heti ja se onkin ollut kivan herkkä pohkeelle. Välillä se on vähän yrittänyt juosta alta, mutta siirtymillä ja muutenkin tehtäviä tekemällä, olen sen aika kivasti saanut takaisin pohkeen eteen. Suusta se on aina aluksi hieman hankalampi ja kovempi mitä se on ollut. Toisaalta ennen se oli jopa liian kevyt suusta, mutta nyt se ottaa selvästi enemmän tukea kuolaimeen, heti kun saa sen läpi ratsastettua.

Nyt kun energiaa on enemmän tahtoo heppanen kuunnella ja olla keskittymättä aluksi. Olenkin nyt joutunut ratsastamaan sitä normaalia pidempään, jotta sen saa kunnolla kuulolle. Lopulta se on aina ollut todella kiva. Rento ja ryhdikäs ja kulkenut hyvin eteen. Tällä hetkellä sen energia on juuri sopiva, se jaksaa tehdä hyvin töitä kuitenkin niin ettei tarvitse pelleillä.

Myös laukannostot on tällä hetkellä todella hyvät ja hevonen nostaakin ihan istuinluuta siirtämällä. Laukassa se on välillä halunnut mennä turhan kovaa, eikä niin paljon kulkea koottuna. Laukkaa tarvitsisi työstää paljon ja menenkin luvattoman paljon ympyrällä, sillä suoraan on Kallella vaikea laukata (johtuu kyllä ihan musta itsestä). Lisäksi Kalle alkaa helposti kyttäilemään suoraa mennessä, koska tekemistä on vähemmän. Tarvitsisi kuitenkin ottaa itseään niskasta kiinni ja keskittyä etenkin laukassa suoraan ratsastukseen. Toisaalta ympyrälläkin hevonen on välillä hankala saada kunnolla takajalkojen päälle ja menemään rauhallista kootumpaa laukkaa, sillä hevonen haluaisi posottaa ympäri maneesia. Ollaan kuitenkin joka kerta saatu hyviä pätkiä loppuun, joten joka päivä ollaan onnistuneeseen laukkaan lopetettu.

Loppuverkoissa heppa on ollut todella kiva. Se venyttää hyvin eteen-alas ja on silti aktiivinen ja rento.

Perjantaina Tiina meni Kallella aika nopean ratsastuksen, sillä oli alkanut ukkostamaan. Kalle oli kuulema ollut jopa laiska ja eteenkin takapäästä. Ihmettelin sitä hieman, tosin olin mennyt aika pitkän treenin torstaina, joten se saattoi olla hieman väsyneempi ja lisäksi Kalle on saattanut vähän laiskotella, jos siltä ei vaadi reaktiota heti. Muuten kuitenkin oli mennyt kaikki ihan hyvin. Haava Kallelle oli ollut toisessa kintereessa, joka oli hieman vuotanut ja aristanut, joten sekin saattoi vaikuttaa.

Lauantaina Kallella oli vapaata, sillä olin itse pois ja Tiina kanssa. Sunnuntaina jatkoin samoista merkeistä, mitä keskiviikkona ja torstainakin. Heppa oli aikast samanlainen kuin kyseisinä päivinä. Haavakin oli ummessa onneksi.

Olen nyt miettinyt, että mitä keksisi, kun Kallella aukeaa kintereet helpolla luultavasti piehtaroidessa. Ajattelinkin hakea sille kinnesuojat, joita käyttäisi ainakin aina silloin kun tulee haavoja, jotta ne eivät aukea heti uudestaan. Seurailen nyt tilannetta ja katsotaan tuleeko suojien hankinta ajankohtaiseksi.

Tänään Kallella harmittavasti jälleen vapaata, sillä olin taas töissä 7.00-22.00. Huomenna treenit jälleen jatkuvat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti