tiistai 19. elokuuta 2014

Kevyemmän viikon kuulumisia!

Kuulumisia jälleen. Kalle sai siis kevyen viikon koska oli väsyneen ja ehkä jopa hieman kyllästyneen oloinen kisa viikosta, jolloin menin paljon koulua. Viime viikko tehtiin siis kaikkea vähän mukavempaa ja unohdettiin koulukiemurat. Alkuviikon kuulumiset saittekin jo aikaisemmin, joten nyt tulee vielä loppuviikko.
Tää ei nyt liity mihinkään, mutta taivas yhtenäpäivänä kun lähdin töistä. Musta aika hieno!
Torstaina meinasi olla vähän ongelmia, sillä aikaa tallille käymiseen oli aikast vähän. Tallille päästyä ukkosti jonkin verran ja en oikeen tiennyt voinko mennä ratsastamaan, sillä en ole Kallella ennen ukkosella mennyt. Tosin maneesissahan me mennään, joten niin suurta ongelmaa ei ole. Päätin kuitenkin suunnata maneesiin, sillä muuten pojalle tulisi ainakin kolme vapaata ja se on jo vähän liikaa. Laitoin estesatulan päälle, jotta on vielä helpompi mennä vain rennosti. Laitoin maneesiin vain yhden puomin, koska en kerennyt ja jaksanut kantaa niitä enempää. Verrytelyssä annoin hevosen oikeastaan kulkea ihan sellaisessa muodossa mitä se itse haluaa, kunhan sen takapää on aktiivinen. Hevonen oli jo selvästi energisempi ja innostuneempi. Menin vielä ilman kannuksia, mutta en niitä kyllä olisi tarvinnutkaan. Tultiin ravissa puomia ja vähän ajan päästä myöskin laukassa. En sen enempää vääntänyt vaan oli ennemminkin sellanen hyvän mielen ratsastus:)

Perjantaina Kalle sai jälleen vapaata, sillä oli töissä 7.00-22.00, joten empä sinä päivänä muuta sitten tehnytkään.

Lauantaina mentiin jälleen puomeja ja ristikkoa. Heppa oli todella innoissaan, mutta kuitenkin kuunteli hyvin. Laitoin maneesiin ravipuomeja ja laukkapuomit. Heppa ravasi alusta asti aktiivisesti, mutta ei kuitenkaan juossut pois alta. Tulinkin ravipuomeja muutamia kertoja molempiin suuntiin ja Kalle ei juurikaan niihin kolautellut. Sen jälkeen otin laukkaa, jossa tulin yhtä puomia. Otin vielä hetkeksi raviin ja aloin tulemaan ristikkoa kasikolla. Heppa oli innoissaan, mutta ei liikaa. Kohta tulin ristikkoa laukassa. Heppa laukkasi todella kivasti ja ristikkoa oli helppo lähestyä. Ei minun juurikaan mitään tarvinnutkaan tehdä kuin nauttia kyydistä. Vaikka heppa oli innoissaan ja laukkasi hyvin sain sen helpolla esteen jälkeen raviin ja käyntiin, josta uusi laukannosto ja ristikolle uudestaan. Loppuverkatkin heppa kulki todella kivasti.


Kummallakin oli siis todella hauskaa mennö ristikkoa ja puomeja!

Sunnuntaina olikin tarkoitus mennä jälleen vähän kouluakin. Menin itse selkään aluksi ja hevonen oli aika hirveä. Siitä huomaa heti kun on saanut vain hömpötellä enkä ole ratsastanut sitä kunnolla läpi. Heppa kuitenkin liikkui hyvin ja innokaasti. Jouduin kuitenkin työstämään sitä jonkin verran ennen kun se antoi periksi. Kun se oli ihan ok ratsastaa, tuli Julia kokeilemaan Kallea ekaa kertaa. Kalle oli todella kiltisti koko ajan ja heti kun Julia sai Kallen hieman rentoutumaan näytti Kalle ihan hyvältä. Sen ravi oli yllätävän rentoa ja liikkui takaa kivasti, oli jopa polkaissut etukavioon pienen haavan, jota ei helpolls tapahdu. Julia ratsasti hevosta vaan rennoksi eteen alas ja otti hieman laukkaa. Hiukan Julian kädet olivat vielä epätasaiset, mutta muuten ihan ok :)

Kallella gramaanit varmuudeksi, sillä sillä on aina välillä tapana testata ratsastajaa

Eilen ratsastin hevosta jälleen sileällä ja se oli aikast kiva. Se oli aika energinen ja kuunteli hyvin. Aluksi sitä vähän kiinnosti kaikki muut ja osittain varmaa johtui kaatosateesta joka kolisutti maneesin kattoa. En kuitenkaan välittänyt asiasta vaan ratsastin paljon erilaisia teitä ja siirtymiä, jonka seurauksena hevonen alkoi keskittymään ja rentoutumaan. Laukassa hevosta oli etenkin oikealle vaikea saada kunnolla takapään päälle ja jouduin aika paljon ratsastamaan sitä laukassa. Lopulta sain oikeaankin ihan hyvää laukkaa. Taivuttelin ja asetin hevosta paljon ympyröillä ulos, jotta sain sen kunnolla kuulolle. Laukassa ulos asettaminen oli vielä vaikeampaa, mutta sain sen asettumaan kuitenkin, taivutuskin tuli ulos muutaman kerran ihan ok. Otin vielä loppuravit ja kävelytin hevosen maastakäsin. Kallen pää oli koko ajan kiinni mun niskassa ja se hengitti mun korvaan. Se oli nii sulonen ja hellyyden kipeä. Laitoin Kallen rauhassa tallissa pois ja annoin sille vielä greenline mössön, jonka jälkeen se pääsi tarhaan syömään päiväheiniään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti