lauantai 30. elokuuta 2014

Aamutallia

Heips, ajattelin välillä tehdä vähän toisenlaista postausta. Tein tänään siis aamutallin ja ajattelin vähän kertoa Kallen normaalista päivästä!

Aamu alkaa aina heinillä, jotka ne saa noin klo 8.00 sisälle

Samalla kun hevoset syö, teen yleensä muuta sillä aikaa. Tänään laitoin hevosille vedet ja lisärit valmiiksi.
Kun hepat on saanut syötyä heinänsä, alan viemään niitä ulos. Kalle on siis tällä hetkellä jo tarhassa, eikä laitumella, kun pellot on sen verran kurasia ja kalle rallittelee siellä usein, niin kengät on vaarassa lähteä ja muutenkin Kalle saattaa loukata. Kerkesihän se laitumella olemaankin jo yli 2kk.
Kun hepat on pihalla, alan yleensä puhdistamaan karsinoita ja kuivitan ne, sekä laitan Kallelle hieman heinää ja täytän sen automaattikupin, koska juo silloin paremmin, sekä lakaisen käytävän ja siistin tallin muutenkin.
Kun tallihommat on hoidettu, käyn yleensä ratsastamassa Kallen tai siivoan tarhan ym. Tänään en kuitenkaan kerennyt aamulla ratsastaa, sillä mun piti olla töissä jo klo 12.00 ja aamutalliin mulla menee yleensä 2h, nii olis tullut turha kiire. Veinkin seuraavaksi hevosille päiväheinät (tai siis Kallelle ja Onnille, muut vielä laitumella) ja Kallelle lisäksi greenline mössön, jonka yleensä annan ratsastuksen ennen tai jälkeen, mutta näin kun käyn kaksi kertaa, sopii paremmin se aamulla annettavaksi. Vapaapäivinä se ei saa sitä ollenkaan.
Tämän jälkeen virallinen aamutalli on hoidettu. Siivosin kuitenkin vielä Kallen tarhan ja päästin sen siksi aikaa pieneen "laidun" tarhaan syömään, sillä muuten se on niin kauhean kiinnostunut kun siivoan ja seisoo koko ajan edessä:)
Tämän jälkeen olikin pakko lähteä töihin. Töissä olenkin klo 16.00 asti, jonka jälkeen lähdin takaisin tallille liikuttamaan hevosen.

Laiton hapan kuntoon ja suuntasin kohti maneesin. Ulkona olisi ollut kaunis keli, mutta tiellä oli joku pyöräilyjuttu ja metsässä kallellaan tulee paniikki hirvikärpäsistä. Laitoin maneesin molempiin pitkän sivun päihin ravipuomit. Veikkaisin hevosen aika paljon taivutella ja otin verkkalaukkaa. Verran jälkeen tultiin pitkät sivut aluksi avaa ja toisesta päädystä lävistää väistää ja sieltä ravipuomit. Ravipuomit siksi, että hevonen joutuu venyttämään, koska kalle menee helpolla hieman jännityneeksi väestössä.

Kun tehtävät sujui, aloin pitkät sivut tulemaan laukassa, jossa tarkotus oli saada vähän koottua ja takapäätä paremmin alle. Heppa oli lopulta kiva ja tehtiin vielä loppuraveja vieläkin ravipuomit käyttäen.

Ratsastuksen jälkeen heppa pääsi vielä pihalle.
Joskus 7-8 aikaa heppa pääsee sisälle ja saa lisärit ja iltaheinät ja pääsee nukkumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti