torstai 7. elokuuta 2014

Ensimmäisiin kisoihin ilmottauduttu, ai kauheeta!Nyt vihdoinkin otin itseäni niskata kiinni ja päätin ilmottautua ensimmäisiin koulukisoihin Kallen kanssa. Olen jo pitkään pohtinut kisoihin menoa, mutta olen aina "jänistänyt", enkä sitten ole ilmottautunutkaan. Jotenkin se ensimmäisiin kisoihin meno hevosella jolla koulua ei oikeastaan ole kisattu, on minulle hirveän vaikeaa. Olenkin jo piirrellyt mielessäni, mitä kaikkea voi mennä pieleen. Vihdoinkin olen hieman pelkotilojani saanut vähenemään ja ainut tavoite ainakin nyt on päästä kisoista hengissä (ompas kova tavoite), tosin olisihan se kivaa jos hevonen käyttäytyy hyvin, saan radan mentyä ja se menisi edes jotenkin hyvin. Mitään paineita en kuitenkaan aio ottaa, jos menee mönkään nii menee, ei aina voi onnistua. Ja oikeastaan mitä väliä sillä olisi vaikka ihan totaalisesti mokataisiin, sillä kilpaileminen ja siellä menestyminen ei ole minulle mitenkään pakko. Tykkäänkin ratsastella kotona ja kehittyä ratsukkoina mahdollisimman paljon.

Kisat siis pitäisi ainakin olla (jos ei ennen mitään satu) lauantaina 9.8 läheisellä tallilla. Luokkana meillä on helppo c:2 2000, jossa tiedän jo valmiiksi vaikeaksi laukat etenkin lävistäjällä ja siitä siirtymät raviin. Ollaan niitä kyllä treenattu, mutta hevonen jännittyy ja lävistäjän jälkeen helpolla juoksee vähän pois alta. Siinä luultavimmin on meidän suurin ongelma kohta. Muuten yritän saada vain hevosen keskittymään ja pitämään se edes jotenkin rentona ja aktiivisena.
viime syksyltä, jossa Suvi oli Kallella estekisoissa, jotka sitten päätyivät mahalaskuun.
Mitä ollaan nyt ennen kisoja tehty?

Tiistaina hevonen vietti vapaata. Keskiviikkona treenit sitten taas jatkuivat. Helle on edelleenkin kova, joten hiki tuli jo kuntoon laittaessa. Vaihdoin Kallen mustiin suitsiin normi kolmipalat, jotka olivat meidän ruskeissa suitsissa, sillä oliivi kolmipala ei ole koulussa sallittu, joten ajattelin, että on hyvä ratsastaa samalla kuolaimella. Käytiin aluksi kävelemässä maastossa alkukäynnit, jossa heppa oli todella rauhallinen.
 Heppa oli alussa oikeastaan aika kauhea ratsastaa. Se oli edestä epätasainen ja juoksi alta pois. Jouduin taistelemaan aika kauan, että sain sen edes jotenkin kuuntelemaan pohjetta. Huomasin kuitenkin ettei se oikeen nyt tykkää että sitä ottaa hiukankaan kuolaimesta, joten hyppäsin alas selästä ja löysäsin kuolainta hiukan. Se paransi selvästi tuntumaan, joten kuolain oli vain liian kireällä.

Tein aika paljon töitä laukassa, jotta saan sen takapään kunnolla alle. Kunnon laukkojen jälkeen hevonen on muutenkin parempi ratsastaa ravissa. Ravi sujui ihan ok:sti laukan jälkeen ja se hiukan ryhdistyi ja tuli huomattavasti tasaisemmaksi. Lopuksi otin vielä kouluradan kokonaan. Se oli osittain ihan ok, mutta hevosesta huomasi selvästi, että se alkoi väsymään, sillä olinhan joutunut tekemään sen kassa todella pitkän verkan. Se olikin hieman laiskahko jo loppuradasta, mutta päästiin se loppuun asti ja muistin itsekkin radan. Sen jälkeen tein vielä kunnon loppuravit ja pitkät käynnit.

Tänään otettiinkin vähän rennommin ja tarkoitus oli jumpata hevosta. Se oli hieman väsähtäneen oloinen, joten tein pitkät alkuravit ja en oikeastaan istunutkaan harjotusravia kuin ihan hetken. Verkassa tein paljon taivutuksia, muutamia väistöjä ja siirtymiä. Heppa olikin loppuakohden aika hyvä. Se oli selvästi rennompi ja paremmin tuntumalla, mitä se eilen oli. Otin aika paljon laukannostoja, jotka sujuivat jo ihan hyvin ja muutama hyvä siirtymä laukasta raviinkin tuli. Laukan jälkeen vielä kunnolla eteen-alas ravia, jonka jälkeen loppukäynnit ja pesun kautta tarhaan.
Jossa oli kiva piehtaroida!
Huomenna olisi tarkoitus ratsastaa rata vielä ainakin kertaalleen läpi ja saada hevonen muutenkin kunnolla ratsastettua läpi, mutta kuitenkin niin ettei se kauheasti väsähtäisi. Lauantai aamulla voi olla että käydään vielä hölkkäilemässä, jotta saan tuntumaan millasella päällä se on. Lauantaina meidän lähtöaika on siis n. 12.15 ja arvuuttelenkin täällä, että mihin aikaan pitäisi alkaa lastata tuota hölmöä, sillä yleensä siinä menee semmonen 15min, mutta pitää varautua jos meneekin pidempään. Noo mutta palaillaan, ja toivottaan parasta, pelätään pahinta:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti