perjantai 1. elokuuta 2014

Kuulumisia!

Saatte jälleen kerran kuulumisia. Ollaan tämä viikko aika lailla hölläilty, joten jumpan puolella on mennyt lähes koko viikko. Ilma on jatkunut aika kuumana vieläkin. Maanantaina hevonen sai lepäillä koko päivän.

Tiistaina ja keskiviikkona tehtiin aika pikaiset jumppailut ja hevonen tuntui itseasiassa aikast hyvältä, jonka takia en viitsinyt helteessä sen kauempaa mennä.

Torstaina meninkin jo aamulla puoli 7 tallille, sillä hoidin myös aamutallin. Hepat samantien ulos, sillä aamupäiväksi luvattiin kovaa ukkosta. Tallityöt tein heti hevosten ulos viennin jälkeen. Kalkitsin Kallen karsinan märistä kohdista, koska aamulla oli hyvin aikaa.


Karsinan siivouksen jälkeen heinät ja muut ruuat valmiiksi, jonka jälkeen hain Kallen takaisin sisälle, jotta pääsin ratsastamaan. Laitoin Kallen aika pikaiseen valmiiksi, jotta keretään ennen ukkosta. Torstaina olikin tarkoitus tehdä hieman pidempi treeni vaihteeksi. Tein alkuun paljon ylitaivutuksia ravissa ja ravailin paljon erilaisia kaarevia uria. Heppa oli aluksi hieman jäykkä, jos Kallesta niin nyt voi sanoa, mutta lopulta sain etenkin sisäpohkeen läpi ja hevosen paremmin ulko-ohjalle. Verkkojen jälkeen tein vielä väistöjä molempiin suuntiin ravissa, jotka oli aluksi hieman hankalat, sillä tahti häviää ja mennään todella pientä ravia, mutta parempaan päin koko ajan. Väistöjen jälkeen työstin aika paljon laukkaa. Kalle ei halunnut ottaa takapäätä kunnolla alle aluksi ja yritti valua vähän eteen. Lopulta sain sen laukassakin aika hyväksi ja pystyin säätämään laukkaa. Suoralla uralla laukka hieman kiihtyy, mutta muuten suoraan päästään jo aika tasapainossa. Oikealle tein vasemman jälkeen laukkaa. Aluksi se oli hieman heikkoa, koska takapää ei ollut aktiivinen, mutta sain aika hyvin aktivoitua oikeankin laukan ja paremmin ulkoavuille, jonka seurauksena laukka kulki paremmin.

Väsynyt hevonen selvästi
Aika pitkän laukkatyöskentelyn jälkeen otin vielä loppuravit. Tein niissäkin hieman ylitaivutuksia ja ratsastin hevosta aktiivisesti eteenpäin. Hepasta huomasi lopulta, että se oli hieman väsynyt. Ja ei ihme ulkona oli todella painostava ilma. Laitoin pesun jälkeen hepan hetkeksi tarhaan, ennen kun ne tulee keskipäiväksi sisään. Laittelin tavarat rauhassa pois, jotta sain tuhlattua aikaa. Vähän ajan päästä alkoi kuitenkin kuulumaan jyrinää, joten lähdin hakemaan hevosia ennen ukkosta sisälle. Otinkin Kallen ja Onnin ensimmäiseksi, koska ovat vähän herkkiksiä ja ajattelin että jos ukkonen tulee yhtäkkiä, on rauhalliset viimeisinä. Pääsin juuri viimeisten hevosten kanssa pihalle kun alkoi pisairoimaan. Laitoin vaan hevoset karsinoihin ja lähdin niin sato jo kunnolla. Kotiin päästyä oli ihan hirveä ukkonen, onneksi kerkesin tallilta pois ennen, sillä en oikeen tykkää olla ulkona ukkosella. Onneksi koirat ottivat ukkosen ihan rauhassa.

Tänään Kalle sai viettää vapaata ja huomenna onkin sitten mun vastuulla koko talli huomisen päivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti