perjantai 29. elokuuta 2014

Viikko ilman kannuksia!

Viikko alkaa olla taas lopuillaan ja päivitetääs vähän meijän kuulumisia. Tiistaina ja Keskiviikkona jatkettiin jumppailua. Olen nyt ratsastanut koko viikon ilman kannuksia, sillä hevonen on nyt ollut sen verran energisempi, että on reagoinut pohkeeseen ilman kannustakin. Kesällä se oli jotenkin niin nuutunut, ettei se kuunnellut jalkaa oikeen ollenkaan. Nyt tilanne on aika paljon parantunut ja hevonen on liikkunut ilman kannuksia ihan kivasti. Olen kyllä huomannut, että olen vähän "kannatellut" hevosta kannuksilla, joten nyt ilman kannuksia mennessä se on hieman tuottanut vaikeuksia. Nyt viikon ilman kannuksia mennessäni, on heppa parantunut huomattavasti. Sitä ei tarvitse enää kannatella jalalla, vaan tulee paremmin ratsastettua läpi. Heppa on jo nyt nopeutunut jalalle, joka on todella positiivinen juttu. Lisäksi huomaan, että saan ratsastettua jalat paljon lähempänä hevosta, mitä kannukset jalassa mun jalat on. Nyt jatketaan kyllä ilman kannuksia ja välillä vain mielenvirkistykseksi päälle. Olin jotenkin myös liian automatisoitunut laittamaan kannukset jalkaan.

Heppa on ollut tämän viikon ihan kiva ratsastaa. Ollan työskennelty paljon laukkaa ja pyritty siinä saamaan takapäätä enemmän alle, jolloin laukkaa olisi helpompi ratsastaa. Tämä on jo välillä sujunut ihan hyvin, kunnes hevonen hieman väsähtää ja painuu hieman etupainoisemmaksi, mutta pikkuhiljaa työstetään, kohti kootumpaa laukkaa:) Torstaina sain vihdoinkin Jussin mukaan tallilla, sillä lupasin etten ratsasta kun ei se jaksa vieressä seistä. Päätettiin siis, että Jussi menee Kallen selkään ja minä talutan. Taisin itse olla tästä enemmän innoissaan mitä Jussi, mutta ihan hyvin meni.
Kalle aluksi hieman jännitti uutta ja kokematonta ratsastaa, vaikka talutinkin. Aloitettiin maneesissa hetken kävellen, jonka jälkeen suunnattiin maastoon kävelemään ja mentiin hiukan metsässäkin. Kalle oli todella kiltisti. Hirvikärpäset kyllä meitä kiusasi ja Kalle ei siedä niitä yhtään, joten se huiskutti häntää ja potki jaloilla vatsan alle, sekä kiihdytti vauhtia. Se menee hirvikärpäsistä lähes paniikkiin, joten yritin löytää niitä, mutta löysin vain yhden. Ne on Kallen karvan kanssa ihan samanvärisiä, joten niitä on vaikea löytää. Tallissa en meinannut saada satulaa pois, kun herralla oli niin kiire piehtaroimaan, jotta saisi öttiäiset pois. Kävelyn jälkeen jätin pojan talliin syömään ja lähdettiin kotiin. Tänään tein ihan perusjumppaa ja paljon taivutteluita ja heppa oli todella kiva.

Vähän Kallen rakennetta. mun mielestä se on tällä hetkellä ihan ok kunnossa, tosin lihaksia toivotaam vielä lisää, mutta pikkuhiljaa hyvää tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti