maanantai 4. elokuuta 2014

Niin magee!

Lauantaina hoidin hepat koko päivä, ne jäivät nyt poikkeuksellisesti päiväksikin ulos, eikä tulleet 12 sisälle. Tiina ratsasti Kallen lauantaina. Otettiin Kalle sisälle ja pappakin koska pappa oli ihan paniikissa laitumella ötököiden takia. Annettiin hepan hetki syödä ja levätä karsinassa, ennen kun alettiin laittamaan sitä kuntoon. Tiina käveli aika pitkään aluksi ihan suoraa uraa. Sen jälkeen se meni paljon ihan suoraan ravia ja pyrki saamaan hevosta suoraksi. Sen jälkeen Tiina ja Kalle teki paljon siirtymiä ja Kalle alkoi selvästi tulemaan takaa aktiiviseksi. Lopulta kaikki sujui hyvin ja heppa liikkui aika kivasti.

Eilen sunnuntaina olin katsomassa päivän kisoja turussa, joista kuvia täällä. Meninkin vasta itse ratsastamaan illalla myöhemmin. Verkkasin hevosen kunnolla, jotta sain sen hyvin pohkeen ja ohjan väliin ja lisäksi teräväksi avuille. Lopulta siitä tulikin ihan super. Tein paljon kokoamisia. Heppa oli ryhdikäs ja rento ja polki kunnolla alle. Oli jotenkin niin hyvä ja tahdikas, että kyydissä oli super helppo istua. Lisäksi se ei ollut yhtään kuolaimessa kiinni tai sählännyt vaan edestä ihan super. Kalle ei juuri koskaan ole kyllä näin hyvää puolta itsestään näyttänyt. Tehtiin aika pitkään laukkatyötä ja siitä tuli siinäkin todella kiva ja helppo, eikä painunut edestä vaan jakso polkea alle koko laukan. Tein vielä loppuverkan eteen-alas ja heppa venytti kivasti. Lopulta heppa oli aika puhki, sillä oli todella kuuma ilma.

Tänään jatkettiin samoilla jutuilla mitä eilenkin. Tänään se oli ehkä hieman väsähtäny ja siksi se ei jaksanut kantaa niin hyvin, joten yritti välillä paeta pois, jotta olisi saanut kulkea kevyemmin. Lopuksi sain laukassa ja ravissa pientä hyvää pätkää johon oli hyvä lopettaa. Oltiin kyllä molemmat aika loppu ratsatusten jälkeen. Huomenna mennäänkin sitten ihan kevyesti, ehkä jopa pelkkä käyntilenkki.

Väsynyt hevonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti