keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Jippii, uusi koulusatula!!!

Vihdoin tein päätöksen meille tulevasta koulusatulasta. Kirjottelinkin jo aikaisemmin fairfax:in monoflap koulusatulasta, jolla hevonen liikkui huomattavasti paremmin ja satula oli muutenkin hevoselle todella hyvä ja istuva. Maanantaina kun kokeilin vielä satuloita ja mikään ei ollut hyvä, päätin vielä pitkän pohdinnan jälkeen tiistaina mennä vielä kerran tällä fairfax:in koulusatulalla, joka siis tuntui aluksi itselle hieman oudolta isojen tukien takia. Satulassa joutui siis istumaan todella suorassa ja jalkaa ei voinut siirrellä miten tykkää. Tiistaina pelkäsin hevosen olevan todella hankala, koska se oli edellisinä päivinä ollut vaikea ja haluton liikkumaan. Lisäksi satuloiden testaus on ollut aika stressaavaa, kun satulaa on miljoona kertaa vaihdettu ja kokeiltu.

Tiistaina en siis ottanut edes muita satuloita mukaan. Ihan aluksi hevonen teki yhden topin, jonka laitoin kuitenkin ihan testauksen piikkiin, sillä hevonen vaan jumitti, mutta ei kiukutellut muuten. Sen jälkeen hevonen toimi paremmin, eikä kiukutellut enää. En tehnyt sen kummempia kun vaan ravailin sillä ja laukkailin molempiin suuntiin. Tehtiin semmonen pikatreeni, koska hevonen toimi ihan ok ja mulla oli kiire.

Tiistaina kun kävelin loppukäyntejä, tein vihdoin päätöksen satulan suhteen ja soitin suoraan satula.com, että ei tartte muita satuloita laittaa valmiiksi, että otan sen fairfaxin.  Hevonen vaan liikkui sen kanssa niin paljon paremmin, mitä muiden satuloiden, lisäksi se tuntui jo itsekkin sopivalta ja lisäksi sen leveyttä saa muutettua vaihtokaarien avulla.

Tällä hetkellä satulassa on sininen kaari eli leveä. Se on ehkä ihan pikkasen liian leveä, mutta seuraava olisi hieman kapea tai menee kapeaksi nopeasti, joten päädyin pitämään sen inan liian leveänä. Satula istuu kuitenkin hyvin ilman mitään karvoja muuta tällakin kaarella ja hevonen mahtuu hyvin kasvattamaan lihaksia.

Toivottavasti satula sopii hevoselle hyvin vielä kuukausienkin jälkeen ja liikkuu sillä kivasti! Ihanaa kun satularumba on tällä hetkellä ohi. Muutama ulkonäköseikka on vielä, sillä meillä on nyt tummanruskeat jalustinhihnat ja ruskea eric le tixerantin satulavyö, jotka menee ihan ulkonäköseikoista jossain vaiheessa vaihtoon.
Tässä nyt vielä muutama kuva uudesta satulasta!
Ja linkki valmistajan sivuille täällä, sillä merkki oli ainakin itselle vähän tuntemattomampi, eikä näitä juurikaan suomessa näe.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti