torstai 30. lokakuuta 2014

Hmmm....

Tiistaina oli siis aika ratsastaa Kallella vapaiden jälkeen. Tallille päästyä kuulin, että hevonen oli riehunut aika paljon tarhassa, joten ratsastusta en kovinkaan innokkaana odottanut. Otin hevosen heti sisälle ja annoin sen syödä lisärit. Harjailin hevosen rauhassa ja laiton varusteet. Heppa oli varusteita laittaessa kuitenkin aika rauhallinen, eikä kovinkaan jännitynyt. Lähdetiin maneesiin ja heppa tuli sinne ihan kiltisti ilman pelleilyä.
Uudet suitset päässä, ei muuten hinkannut ratsastuksen jälkeen yhtään. Klipsi turpahihnasta jouduin ottamaan pois, sillä turpahihan oli aivan liian pitkä. Näin se oli sopiva, joten normaalisti joudun tätä käyttämään.

Vähän Kallen rakennetta, musta se alkaa näyttämään jo aika tasapainoiselta hepalta.

Kävelytin Kallea aika pitkään ja se ei ollut kovinkaan säikyn tuntuinen, mitä se yleensä vapaiden jälkeen on ollut. Aluksi oli tarkoitus juoksuttaa, mutta päätinkin mennä suoraan selkään. Käveltiin vielä hetki vapainohjin, jonka jälkeen otin ohjat käteen. Hevonen ei oikeastaan jaksanut keskittyä yhtään, eikä ihme, joten annoin sen aika vapaassa muodossa liikkua, kunhan vaan liikkui, eikä pelleillyt. Pääasiassa ravattiin kevyessä ravissa koko ajan isoja ympyröitä. Sen enempää en viitsinyt vapaiden jälkeen vaatia, sillä liian energisenä hevonen vaan hermostuu ja tulee todella vaikeaksi. Muutaman kerran heppa vähän kiukutteli, kun yritin ratsastaa sitä hieman enemmän. Laukkaa ei otettu ollenkaan, sillä se olisi saattanut olla turhan energista, joten otettiin vaan tämä kerta hölköttelyn kannalta. Ratsastuksen jälkeen heppa sai vielä hetken laukkailla juoksutuksessa, jotta se kuitenkin pääsi laukkaamaan. Se oli siinä suht rauhallinen ja pukitteli vaan hieman. Kohta aloinkin kävelyttää poikaa. Tuuli oli hieman yltynyt ja oli tullut pimeä kun lähdettiin maneesista. Tämän takia otin vielä muutaman maastakäsin jutun ennen maneesista poistumista, sillä viime aikoina ollaan turhan usein oltu kahdella jalalla maneesista poistuessa. Tällä kertaa poistuminen menikin ihan hyvin, eikä hevonen pelleillyt, vaikka se hieman jännityikin.

Noo ei se maneesista talliin matka kuitenkaan ihan kömmelluksitta menty, sillä tarhojen välistä kun tultiin pois, en tiedä mitä oikeen tapahtu. Kävelinkö hevosta päi vai pelästyikö hevonen jotain sen verran, että otti jalkaa sivulle. Kuitenkin Kalle kamppas mut ja lensin hienossa kaaressa maahan suoraan kyljeltään. Käännyin heti, jotta kerkeän väistämään, jos hevonen on hypännyt pystyyn. Onnekseni se oli vaan väistänyt muutaman metrin ja ihmetteli mitä oikein tapahtui. Keräsin itseni maasta ja jatkettiin takaisin talliin. Heppa pääsikin jalkojen pesun kautta syömään iltaruokia.

Eilen oli tarkoitus mennä ratsastamaan, mutta eiköhän aamulla ollut ihan hirveä myrsky, joten maneesissa olisi kolissut niin paljon ja muutenkin tavarat vain lenteli pihalla, joten totesin, että tänään torstaina on ehkä parempi päivä mennä, sillä pitäisi olla kaunis ilma. Mietin myös ettei ole enää niin merkityksellistä yksi päivä sinne tai tänne, kun höntsäillessä on mennyt jo sen verran aikaa, että hevonen on kuitenkin hirveä ja energinen ratsastaa. Yritetään tänään sitten saada hevosta jo vähän toimimaan töissä ja viikonloppuna olisi tarkoitus jatkaa liikutusta ja treenejä oikeen kunnolla.

Kävin muuten kampaajallakin ja mun hiuksista lähti ainakin 20cm pois. Ennen ne oli tonne alle puolenselän, mutta ei enää:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti