maanantai 20. lokakuuta 2014

Vaikeeta on!!!

Perjantain jälkeen kaikki ei ratsastaen olekkaan sitten ollut ruusuilla tanssimmista. Hevonen vietti lauantaina vapaata, koska aika kului päivällä ihan liian nopeasti enkä kerennyt ratsastamaan. Sunnuntaina liikutus jäikin vasta iltaan. Sunnuntainen ratsastus ei sitten ihan sujunutkaan, sillä hevonen oli ihan liian energinen. Jo tallissa hevonen kyttäili vaan korvat hörössä, eikä rentoutunut ollenkaan. Maneesissa hevonen kuitenkin käveli ihan suht rauhassa, eikä säikkynyt sen enempää. Selkään päästyä hevonen vaikutti kovin energiseltä. En oikeastaan saanut siihen mitään kontaktia, sillä hevonen vaan paahti menemään pää taivaassa korvat hörössä, eikä kuunnellut pätkääkään. Tein käyntityöskentelyä hetken, mutta siirryin raviin, koska hevonen oli kamala.
Kuvat vanhoja, mutta näin on lähes nyt kaikki kerrat menty, tosin on saattanut pääkin olla vielä taivaissa.....


Ei siis mitenkaan kovinkaan kummosesti, onneksi välillä parempiakin pätkiä!

Ravissa hevonen ei myöskään kuunnellut pätkääkään, vaan pyrki katsomaan mua yläkautta silmiin. Kaikki muu kiinnosti enemmän kun mä siellä selässä. Yritin vaatia hevosta tekemään töitä, mutta siitähän hevonen vaan ärsyyntyi. Otin laukkaa molempiin suuntiin. Jouduin aika paljon pitämään hevosta laukassa. Oikea nosto oli aika vauhdikas ja jos en olisi ollut valmiina, oltaisiin menty aika haipakkaa ympäri maneesia. Laukkojen jälkeen yritin tehdä töitä hevosen kanssa ravissa. No eihän siitä mitään tullut, sillä hevonen kulki koko ajan vähän keskari pystyssä, joten kun yritin vaatia tekemään jotain, hevonen vaan jumitti, viskoi päätä ja teki kaikkensa ettei tarttisi töitä tehdä. Hetken vielä yritin tehdä herran kanssa jotain, mutta totesin, ettei saada kun tappelu aikaan. Tällaisella olotilalla hevosta on oikeastaan ihan turha edes yrittää ratsastaa, sillä se menee vaan vaikeammaksi, mitä enemmän yrittää tehdä töitä. Hyppäsin alas selästä alas ja otin Kallelta satulan pois ja päästin irti maneesissa. Kalle kuunteli siinä yllätävän hyvin. Se siirtyi raviin heti kun pyysin, sekä käyntiin ja tuli luokse pyynnöstä. Aluksi hevonen ei riehunut yhtään, mutta halusin, että se edes hieman irrottelee.

Pyysin hevosta laukkaamaan ja siitä hev
onen selvästi innostui. Se ei kuitenkaan enää ihan päättömänä mene, vaan laukkaa rauhallisemmin, mutta pukittelee enemmän. Pukittelu avaa hyvin selkää, sekä hevonen selvästi nauttii siitä. Onneksi se ei enää mene ihan täysillä. On sentään tajunnut, että on vähän pieni tila mennä täysiä, kun seinät tulee äkkiä vastaan. Hetken hevonen laukkaili ja pukitteli, sen jälkeen pyysin vielä ravia ja tehtiin loppukäynnit. Hevonen oli ihan hikinen, sillä sillä on talvikarva ja ulkona on kuitenkin lämmintä. Kalle lisäksi vihaa kun sillä on hiki ja yrittää hinkata itseään joka paikkaan.

Tänään hevonen pääsi aamulla aikaisin treenaamaan. Aluksi hevonen oli aika hankala ja yritti selvästi testata. Eikä ihme kun en eilen saanut sitä mitenkään päin ratsastettua. Tänään laitoin gramaanit, jotta hevonen keskittyisi paremmin. Kallella onneksi saa olla ne ihan löysällä, mutta estää silti sen yläkautta tuijottamisen. Ravailin alusta asti harjotusravissa, sillä hevosta ei työnteko kiinnostanut. Tänään en antanut sille kuitenkaan periksi ja hevonenkin oli tänään jo vastaanottavaisempi. Pikkuhiljaa kiukuttelut väheni ja laukkakin kulki ihan hyvin. Lopulta hevonen antoi periksi ja sain sen edes ihan suht hyväksi. Hevonen ei ihan parhaimmillaan tänäänkään ollut, mutta sain sillä kuitenkin tehtyä töitä ja sekin alkoi jo edes hieman kuuntelemaan ja vähemmän testaamaan minua.

Tässä vielä video vapaana juoksutuksesta, jossa hevonen toimi todella kivasti!

Päätinkin nyt ettei hevonen saa viikossa kuin korkeintaan yhden vapaan ja muut päivät ratsastan hevosen kunnolla läpi, jottei liikaa energiaa pääsee syntymään ja sitä kautta lähes mahdoton ratsastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti