lauantai 11. lokakuuta 2014

Uuden satulan etsintää!!!

Kallen vanha satula on hieman epäsopiva. Se on tullut edestä liian kapeaksi ja lisäki sen takapaneelit ei ole koskaan ottanut kiinni selkään kunnolla. Olen jo hetken ollut sitä mieltä, että uusi satula kohta tarvitaan. Hevonen on nyt kuitenkin liikkunut ihan hyvin, kunnes viimeisinä viikkoina kiukuttelu on välillä taas alkanut, jonka uskon johtuvat osittain epäsopivasta satulasta.
Tässä kuvat Kallen selästä ja satula paikallaan selässä.
Kamala säkähirviö, joten satulan etsiminen ei ole helppoa!

Sivusuunnasta vanha satula näyttää hyvältä, mutta....

Takaapäin näkee ettei takapanelit ota lainkaan selkään kiinni ja lisäksi satula painaa lapoihin ja lapojen taakse.
Niimpä varasin aikaisemmin viikolla ajan satula.com Paimioon, josta kävin tänään aamulla hakemassa 7 satulaa mukaan. Kaksi niistä näytti selässä hyvälle. Parhaat olivat Kiefferin satula ja yksisiipinen fairfax (olen aina haaveillut yksisiipisestä koulusatulasta). Tänään päätin testata toisen niistä ratsastaen ja huomenna toisen. Tänään kokeilussa siis tuo yksisiipinen satula. Olen ratsastanut viimeiset 4-5 vuotta lähes aina albionin koulusatuloilla, joten heti hevosen selkään päästyä tuntui todella kummalliselta. Satula tuntui kuitenkin todella tukevalta, eikä heilunut mihinkään suuntaan. Aluksi jalustimet olivat aivan liian lyhyet, sillä satulassa oli aika massiivinen tuki edessä ja mun jalat meinas väkisin mennä sen yli, joten jouduin pidentämään jalustimia. Muutenkin jalan piti olla aika oikeassa asennossa, eikä satulassa saanut kauheasti jalkaa siirrettyä, joka on kyllä hyvä asia.


En tänään kiinnittänyt sen enempää huomiota Kallen päähän, vaan pelkästään siihen miten se liikkuu. Tänään ei tullut yhtään kiukuttelu kohtausta, mitä on tullut edellisillä ratsastuskerroilla monta kertaa. Lisäksi tuntui, että hevonen pystyi tekemään isompaa liikettä edestä ja laukka oli jotenkin rauhallisempaa ja tasapainoisempaa. Itselläki oli aika paljon ongelmia istua harjotusravissa, varsinkin kun ei olla ainakaan viikoon menty kun kevyttä ravia. Ja onhan uusi satula aina aluksi jotenkin hankala istua ja ratsastaa. Kaikinpuolin kuitenkin satulasta jäi hyvä olo ratsastuksen jälkeen. Huomenna kokeilen siis kiefferin satulaa, mitä minä ja heppa siitä tykätään. Sen jälkeen tarkoitus mennä muutamia kertoja satulalla kummasta tykkättiin enemmän. Meillä on nyt viikko aikaa testailla satuloita ja ensi lauantaina palautan ne takaisin.
tässä vielä muutamia syksykuvia, joihin ei oltu kyl valmistauduttu, hevonen vain pikaisesti harjattu ja itse suoraan sängystäheränneen näköisenä.
Tässä vielä muutama video. Mun istunta on ihan hirvee ja heppa liikkuu miten sattuu, mutta varsinkin viimeisessä videossa näkyy, että etuosa liikkuu paremmin, mikä on Kallella yleensä aika vaatimaton.
Huomenna saan tuskin ketään kuvaamaan, mutta kertoilen teille sitten miltä toinen satula tuntui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti