perjantai 24. lokakuuta 2014

Kuulumisia

Tiistaina liikuttelin Kallen jälleen maneesissa. Vihdoinkin heppa oli taas kiva, eikä kiukuttelusta tietoakaan. Maanantainen kunnollinen läpiratsastus ja muutenkin edellisten päivien kunnon liikunnat saivat hevosen energiatasot sopivaksi ja se jaksoi keskittyä työntekoonkin. Keskiviikkona heppa sai vapaata. Halusin vissiinkin kerjätä verta nenästä jättämällä vapaata, sillä olihan hevonen jo päivän verran ollut hyvä. En kuitenkaan jaksanut vaan lähteä tallille, sillä kerkesin kerrankin olemaan 2h päivällä kotona. Normaalisti lähden aamulla puol 8 aikoihin ja tulen siinä kello 22 takaisin kotiin, joten päivät on todella kiireisiä.

Torstaina päätin juoksuttaa hevosen aluksi jokatapauksessa, jotta se ei saa ylienergistä kiukutteluvaihdetta päälle. Tallissa se kuitenkin oli suht rauhallinen, vaikka ekat pakkaset olivatkin tulleet. Maneesissa juoksutin hevosen sivuohjilla. Se toimi juoksuttaessa todella kivasti. Ravi alkoi pikkuhiljaa irrota paremmin ja paremmin. Laukkaa vähän jännitin, koska hevonen oli aika energisen oloinen, vaikka kiltisti on ollutkin ja yleensä ennen laukassa on lähtenyt sellanen kiitolaukka-pukkisarja, jossa itse olen vaan roikkunut narussa ja yrittänyt herraa rauhottaa. Tänä syksynä tällaista ei kuitenkaan ole kertaakaan tullut. Eikä myöskään tällä kertaa. Heppa on selkeästi saanut paremmat tasapainon ja voimaa, sillä hevonen kulki löysällä liinalla sivuohjat löysinä, polkien hyvin alle nättiä "kootumpaa" laukkaa mitä ennen on kulkenut.

Muutama pukki tosin päästettiin, sillä sivuohja teki muutaman kerran sellasen "raippa" äänen, jota hevonen pelästyi ja pukitteli muutaman kerran, mutta siitäkään ei vedetty totaali kilareita vaan laukkaa jatkettiin rauhassa. Minusta pukittelu tekee ihan hyvää, kunhan hevonen on kontrollissa, niin ei mua haitaa. Heppa nosti todella kivasti pyynnöstä laukat ja aina siirtyi raviin ja muihin askellajeihin mihin pyysin. Oikealle hevonen ei riehunut yhtään. Siitä oikeen näkee miten sen laukka on saanut voimaa, sillä se on jotenkin niin ihanan tasapainoista oikeallekkin. Jee!

Juoksutuksen jälkeen vielä ratsastin hevosen. Heppa oli ihan ok, tosin ei kunnolla ohjan ja pohkeen välissä ja siitä johtuen vähän valui ja luikerteli, mutta muuten ei katsottu yläkautta silmiin ja kiukuttelutkin loppui yhden kerran testailuun, jonka jälkeen tehtiin töitä kiltisti. Laukka oli aika hyvää ja tasapainoista, paitsi että yksi ninjapotku tuli sivulle kun hiekkaa lensi seinään, mutta siitä jatkettiin kuitenkin hyvää laukkaa.

Ei olla ratsastaessa sen ihmeempiä tehty, vaan on keskitytty ihan perusjumppaan ja ratsastukseen ja siihen, että hevosen saa siinä toimimaan. Toisina päivinä sujuu paremmin mitä toisina.

Tänään tein aamutallin hirveässä tuulimyrkyssä. Heitin hepat suht aikaisin ulos, jossa Kalle jo vähän pelästyi mutta oli suht rauhallinen. Tallin siivottua yritin lähteä sen kanssa maneesiin. Laitoin suitset päähän ja liinan kiinni, mutta meidän matka loppui aika äkkiä, sillä hevonen oli hirveän jännitynyt ja sinkoili koko ajan mihin sattui. En jaksanut sen kanssa alkaa tapella sen enempää kun hevonen oli sitä mieltä, että kaikki pelottaa, joten vein sen takaisin tarhaan ja se saa nyt pienen loman, sillä huomenna Kalle saa rokotuksen, joten lomailua muutama päivä tiedossa. Katsotaan jos maanantaina saisi se kevyesti liikutettua. En edes halua tietää millanen ruutitynnyri maanantaina karsinassa odottaa. Onneksi on luvattu lämmintä, jospa se hieman herraa rauhottaisi.

Eikä ihme, että hevosta tänään pelotti, sillä muutkin hepat oli aika varautuneita. Talli on vielä todella aukealla paikalla ja tallin pihassa Paljon vaahteralehtiä, jotka lenteli ja piti aika kovaa meteliä, lisäksi tuuli niin paljon, että tavarat pihalla vähän lenteli ja aurinkovarjot, jotka olivat kiinni kaatuilivat, joten ei ihme, että Kalle oli vähän säikkynä.
Niin tärkeänä:)

Torstai illan näkymää

Jalkojen pesussa. Kalle ei olisi millään jaksanut seistä, kun tiesi, että hevosilla on iltaruoka aika!
Tallin heppoja odottamassa päiväruokia, ja viimeinen kuva Ruffesta, joka kokee huomenna viimeisen päivänsä :(

Päiväheinillä!

Ihana takkatuli tallin jälkeen, sillä ulkona on kylmä!
Sunnuntaina olisikin aika sitten lähteä HIHS:n!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti