keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Pieniä ongelmia!

Lauantaina hevonen sai vapaata ja sunnuntaina juoksutin sen kevyesti, jossa hevonen käyttäytyi hyvin. Juoksutin hevosen sivuohjilla, koska muuten se usein riehuu ja kiihdyttää niin paljon, että meinaa kaatua ja on sen jälkeen vaikea saada rauhottumaan. Hölmö hevonen!, Sivuohjilla kyseistä ongelmaa ei ole ja lisäksi hevonen venyttää niillä kivasti kaulaa eteen, jolloin selkäkin pyöristyy. Jussi oli mun mukana tallilla sunnuntaina ja talutteli Kalleakin hiukan. Yritin ottaa siitä rakenne kuvaa, mutta eihän se oikeen onnistunut, kun Jussi ei oikeen osannut asetella sitä ja Kallekaan ei kovinkaan innostunut ollut, joten kuvasta ei nyt tällä kertaa hyvää tullut. Tässä näette kuitenkin hieman rakennetta tällä hetkellä, johon olen oikein tyytyväinen. Hevonen alkaa olemaan aika hyvässä lihavuuskunnossa, lihasmassa on kasvanut. Toki selkää ja peppua ja koko ylälinjaa pyritään vielä kasvattamaan. Pikkuhiljaa pikkuhiljaa!
Maanantaina mentiinkin hieman puomeja ja kavalletteja. Verkkailin hevosta jonkin aikaa ravissa ja se tuntui todella kivalta ja elastiselta sekä liikkui mielellään. Raviverkassa tultiin myös ravipuomeja, jotka oli suht pitkällä välillä, jotta hevonen joutui kunnolla venyttämään ravia. Ravin jälkeen laukkasin hetken ja otin muutaman lyhennyksen ja pidennyksen. Sen jälkeen tultiin kavalettia molemmista suunnista. Aluksi tuntui jotenkin hirveän hankalalle, enkä saanut paikkaa osumaan sitten millään. Huomaa että ei olla menty pitkään aikaan. Lopulta muistin alkaa ratsastamaan ja yhtäkkiä paikat sujuivat todella hyvin. Heppa oli kyllä todella innoissaan, mutta silti koko ajan avuilla ja kiltisti. Sen jälkeen vielä loppuravit isoa ravia ja välillä myös ravipuomeja. Pitkät loppukäynnis vielä ja sitten tyytyväinen ratsukko talliin.

Noo tiistaina ongelmat sitten vasta alkoikin. Laitoin uudestaan meidän estepenkin, jolla menen yleensä ehkä kerran kuukaudessa. Hevonen liikkui niin kivasti estesatulalla maanantaina ja meidän koulusatula on mennyt liian kapeaksi. Tiistaina hevonen oli jo hieman kiukkunen satulaa laittaessa. Maneesiin mentäessa se oli rauhallisella päällä, vaikka ulkona oli kunnon syysmyrsky. Aluksi hevonen liikkui ihan ok, tosin se oli hieman tyhjä edestä, eikä hyväksynyt kunnon kuolaintuntumaa. Ravissa se oli oikea mato ja kiemurteli, eikä meinannut millään tulla ohjan ja pohkeen väliin. Yritin ratsastaa mahdollisimaan isoa ja rentoa ravia. Kevyessä ravissa se oli kuitenkin vielä ihan hyvä. Siirryin harjotusraviin ja silloin viimeistään ongelmat alkoi. Hevonen juoksi koko ajan alta pois tai pysähtyi ja viskoi päätä. Yritin ratsastaa sitä, koska ajattelin aluksi se olevan vain hankala ja energinen. Mitä pidempää kuitenkin menin sitä mahdottomamaksi se meni. Lopulta se ei kulkenut juuri minnekään. Päätinkin lopettaa tappelemisen ja tulin alas selästä, koska ei ollut mitään järkeä jatkaa. Luulen, että se estesatula kuitenkin hieman painaa jonnekkin, jonka takia selkä ehkä oli kipeä.

Tänään piti olla vapaata, mutta päätin mennä sen liikuttamaan kuitenkin, sillä eilen ei juurikaan päästy mitään tekemään muutakuin muutama laukka ja jonkin aikaa ravia. Tänään juoksutin heti aamusta hevosen. Kävelytin aluksi sitä pitkää jonka jälkeen laitoin sivuohjat. Jätin sivuohjat aika löysälle, ja ne olikin vain sen verran, että ne pahimmat riehumiset estää. Heppa aloitti heti ravaamaan todella kivasti ja energisesti eteen. Ravuutin sitä hetken, joka jälkeen otettiin laukkaa. Laukassa hevonen oli innoissaan ja muutama pukkihyppelykin sieltä tuli. Yleensä kun hevonen on pukitellut ja laukannut reippaamminen on se lähtenyt oikeastaan hanskasta, mutta nyt vaikka se hieman riehuikin, se kuunteli koko ajan. Se siirtyi heti raviin kun pyysin eikä paahtanut vaan menemään. En välittänyt pukeista, sillä oli hyvä että se sai rauhassa pukitella ja oikeen avata selkälihaksia, mutta järki ei touhusta kuitenkaan lähtenyt. Oikeaan laukkaan se oli kuitenkin paljon rauhallisempi ja oli todella kiltisti. Ravuutin vielä hetken sillä isoa ravia. Hepalle tuli pieni hikikin. Kävelytin vielä, jonka jälkeen se pääsi pihalle.

Kallelle täytyy nyt löytää jostain uusi koulusatula, koska vanha on vihdoinkin tullut liian kapeaksi. Ollaan siis saatu selkään massaa lisää. Nyt vaan uuden satulan metsästykseen, HUOH! Toivottavasti hyvä löytyy nopeasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti