perjantai 10. huhtikuuta 2015

Esteitä!

Maanantain ja tiistain Kalle siis vietti vapaata, koska ei ollut sitä kenkää jalassa ja huonojen kavioiden takia en viitsinyt turhaan kuluttaa kaviota edes kävelyttämällä. Keskiviikkona oli aivan järkyttävä myrsky tuuli. Tallin pihalta olikin tarhojen viereen kaatunut todella iso puu, mutta onneksi meni viereen ja hepatkin olivat kovasta rytinästä huolimatta pysyneet tarhoissa. Kalle odotteli yllätävän rauhassa tarhassa ja tuli sisällekkin ihan kauniisti. Laittelin pojan kuntoon ja suunnattiin maneesiin. Maneesissa kolisi todella paljon ja välillä alkoi jo mietityttämään, että mahtaako koko maneesi kohta hävitä päältä :D Kalle oli maneesissa toki jännitynyt, mutta käyttäytyi kuitenkin hyvin. Itseäni kuitenkin jännitti sen verran mennä selkään kahden päivän vapaan jälkeen kunnon kolinassa selkään, että päätin juoksuttaa hepan. Se kuitenkin säpsyi ja syöksähteli.
Pieni puu kaatunut :S

Juoksuttaessa se oli yllätävän rauhallinen ja kuunteli hyvin. Muutan kerran se pelästyi ja lähti vähän riehumaan, mutta rauhottui nopeasti. Juoksutuksen jälkeen maneesista talliin mentiin erittäin ryhdikkäänä mini ravia poikittain, mutta hengissä talliin päästiin. Hepat jäivätkin sisälle jo siinä 2 aikoihin, koska tallille ei jäänyt ketään ja puita oli jo ennenkin kaatunut.

Eilen Olli tuli taas hyppäämään pojalla. Vähän jänskätti millasella olotilalla se on, kun ei oltu ratsastettu sunnuntain jälkeen. Heppa yllätti kuitenkin iloisesti. Verkkojen jälkeen Olli tuli Kallen kanssa 3 kavalettia laukkavälillä ja heppa selvästi joutui keskittymään, koska pelottavassa päässä se ei edes säpsähdellyt. Maneesiin laitettiin toiselle pitkälle sivulle pysty ja toiselle sarja, jossa pysty ja okseri. Sen lisäksi molemmilla lävistäjillä oli pystyt. Olli tuli aluksi kasikolla lavistäjillä olevia pystyjä ja samalla katsoi että heppa kuunteli hyvin. Sen jälkeen tultiin sarjalle, jossa heppa päätti kokeilla onko ratsastaja heräksillä ja jälkimmäiselle ristikolle se kielsi ja hyppäsi toiseen suuntaan, jolloin ratsastaja tippui selästä. Takaisin selkään ja sen jälkeen ei ongelmia kun Olli oli heräksillä paremmin. Lopuksi tulivat vielä rataa, jossa esteet oli noin 70-80cm. Eka rata Kallella lähes kahteen vuoteen ja yllätävän hyvin meni.
Kuvat valitettävasti taas tosi suhmuraisia.


Kalle sai kyllä kehuja ja hyppäsi hyvin harjotusmäärään nähden. Paranee selkeästi joka kerta, sillä tämähän oli vasta kolman kunnon hyppykerta vuoteen. On mulla hieno poni ja kerrankin löytynyt Kallelle sopiva ratsastaja.

Mitäs pidätte näistä estejutuista välillä?

2 kommenttia: