maanantai 20. huhtikuuta 2015

Esteitä!

Heips taas. Oli kiireinen viikonloppu ja tekemistä oli paljon. Käytiin pitkästä aikaa frisbeegolffaamassa, pelaamassa sulkapalloa, lisäksi Kalle pääsi Ollin kanssa hyppäämään ja mulla ja Kallella oli sunnuntaina meidän ensimmäinen yhteinen kouluvalmennus, mutta siitä kerron erikseen, jota ei veny liian pitkäksi.

Keskiviikko illalla Kalle oli siis jo puhdas ratsastaam vaikka se vielä aamulla oli vähän könkkä. Ontuminen johtui luultavimmin lihasjumeista, koska back on trackin loimi ja tarhailu oli auttanut päivän aikana hevosta ja jumit olivat kadonneet, onneksi. Keskiviikkona olli siis meni kevyesti jumppaavia juttuja hepan kanssa. Torstaina tehtiin vieläkin kevyesti, jotta jumit ei palaudu ja hevonen muutenkin saa jumppailla ja availla paikkoja. Tein paljon siirtymisiä taivutteluja ja hieman väistöjä, sekä reipasta laukkaa. Perjantaina otettiin vähän ravipuomeja kevyesti lyhyillä väleillä, jotta hevonen joutuu keskittymään. Kalle oli sekä torstaina ja perjantaina todella kiva ratsastaa ja etenkin laukan säädeltävyyttä Olli on saanut paljon parannettua.

Mutta sitten niihin hyppyihin, joita Olli lauantaina hyppäsi. Heppa oli heti verryttelyssä aika menossa, sillä tajusi että pääsee hyppäämään. Puolentoista viikon hyppytauon jälkeen se oli taas jotenkin niin innoissaan. Verkkojen jälkeen Olli ja Kalle tuli vähän jumppajuttuja. Keskellä maneesia oli innarivälillä kaksi ristikkoa- laukka- pysty- kaksi laukkaa- ja pysty. Heppa oli aika menevällä päällä, mutta teki kuitenkin ihan hyvin. Suurin ongelma oli maneesin toinen pääty joka oli aika pehmeä, jossa hevonen sekä ratsastaja joutuivat varomaan ja Kalle huonon pohjan takia vähän pukittelikin, koska pohja lähti alta.


Jumppien jälkeen muutettiin esteitä radaksi. Radassa oli kahden laukan sarjaa, linjoja ja ihan perus pystyjä. Heppa hyppäsi ihan ok, vaikka välillä vauhti vähän nousikin. Loppujen lopuksi rata oli noin metrin kokoinen, muutama este n. 105 ja muutama taas matalampana. Ihan hyvin meni, vaikka Kalle ei ole juurikaan hypännyt ja kuitenkin aika uusi kuski selässä. Kalle hyppää myös helpolla aika laakaan, joka ei nyt entiselle risuestelaukkirille ole mikään ihme. Saadaan vähän sen vauhtia vielä hillittyä ja laaka hyppyjä samalla vähemmän, joka olisi tosi hyvä. Kyllä se pyöreästikin osaa hypätä ilman pitkää kaarta, mutta ei vielä ihan joka kerta. Hyvä siitä tulee ja heppa nauttii!

Tuli ratsastuksen jälkeen testattua meidän uudet kylmäyssuojatkin, eikä heppa välittänyt mitään, ihme. Käytiin vielä illemalla vähän pellolla heppoja syöttelemässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti