maanantai 27. huhtikuuta 2015

Ylä- ja alamäkiä

Keskiviikkona en ratsastanut, sillä pihalla kaadettiin puita ja katkottiin suurimpia oksia, jotka aina välillä rytisi alas, enkä viitsinyt mennä selkään, sillä en halunnut miljoonia äkkilähtöjä, joten juoksutin hevonen vapaana. Kalle oli todella rauhallinen ja juoksuttelinkin sitä vaan hetken, koska se kuunteli todella hyvin. Loppuun vielä käveltiin ja siinä tehtiin vähän seuraamisjuttuja, joissa heppa toimii todella hyvin. Ulos meno maneesista sitten tuottikin hieman ongelmia, sillä traktori juuri kokosi oksia ja muuta kasaan ja toinen moottorisahalla katkoi puita pienemmäksi. Päästiin tarhaan sellai poikittain ravaten.
saatte vanhoja kuvia koska uusia on vaan sunnuntain hyppelyistä
Torstaina Olli meni siis Kallen. Olivat tehneet paljon ihan perus koulujuttuja ja aina väliin vähän hypänneet, myöskin porttia, jota hevonen jaksaa aina ekalla kerralla "pelätä", mutta oli kuitenkin lopulta mennyt hyvin. Kalle oli kuulema ollut kiva ratsastaa ja sen ravi on parantunut paljon. Ravista on tullut letkeämpää ja kouluvalmennuksen jälkeen hevosen ryhti on parantunut ja takapää aktiivisempi. Nyt kun hevonen on paremmin kuulolla ei saa päästää sitä valahtamaan takaisin etupainoiseksi höntäilyksi. Onneksi Olli käy säännöllisesti niin tulee kunnolla treenattua.

Perjantai suuntasin hevosen kanssa jälleen pellolle. Pellolla mentiin ihan rennosti ravia isoilla kaarilla ja annoin hevosen ravailla ihan niin kuin se itse halusi. Heppa oli tosi kiva ja rento ja kuunteli apuja todella kivasti. Laukkailin vielä suoraan reippaammin pellolla. Laukattiin aina pois kotoa päin ja ravattiin isoa ravia kotiin päin. Heppa oli todella kiva ja ei mitään rynnimistä tai muuta vaan meni juuri sitä askellajia jota halusin ja sellasta vauhtia mitä pyysin, joten oikeen onnistunut ratsastuskerta.

Lauantaina oltiin Ollin ja Annin kanssa samaan aikaan tallilla ja päätettiin lähteä yhdessä pellolle. Ajattelin, että poika olisi siellä ihan kauniisti, kun on sinne jo monta kertaa viikolla päässyt. Kuitenkin jo pihalta lähtiessä se tänttäröi ja oli niin menossa. Pellolla aluksi ravailtiin ja laukkailtiin kaikki pitkin poikin, mikä sujui vielä jotenkin. Heppa halusi vuorin jumittaa tai pomppia tai mennä täysiä, jos joku meni hiukankin kauemmas. Päätinkin, ettän lähde laukkamaan täysiä muiden perään, eikä se ehkä muutenkaan olisi ihan fiksua entisellä laukkahevosella, varsinkin kun itse en tykkää että hevonen ei ole hallinnassa ja olen siinä määrin vähän arkajalka varsinkin kun tiedän ja tunnen oman hevoseni. Tulin alas selästä ja odottelin hetken muita. Kalle pysyi paikallaa ihan ok, vaikka se oli todella jännitynyt ja puhisi vieressä. Päätinkin, että lähdetään talliin, mutta hevonen oli niin jännitynyt, etten saanut sitä liikkumaan eteenpäin. Toiset laukkasivat uudellee lähes toisella puolella peltoa vauhdikkaasti ja silloin herran kuppi meni nurin.

Kalle laukkasi varmaan parikymmentä kierrosta mun ympäri ja mulla oli siis ainuastaan ohjat, joten isolle ympyrälle se ei päässyt. Jouduinkin vähän väistelemään hevosta, sillä se oli todella hermostunut. Lopulta se alkoi hyppimään pystyyn, jolloin kerran se hyppäsi ihan kynttilänä ylös ja sen jalka osui mun käteen, jolloin heppa pääsi irti. Siitä se sitten lähti kuin tykinsuusta kohti muita hevosia ja hyppäsi järjettömällä loikalla ojan yli. Kohta se tuli jo tietä pitkin kohti tallia. Oli muuten hevosella hieno ravi. Onneksi se laukkasi pihalle ja saatiin pihan portti kiinni. Pihalla se vielä juoksenteli, kunnes saatiin se kiinni ja talliin. Ohjat oli menneet poikki ja hevonen ihan paniikissa. Laitoin sen karsinaan ja sain suitset pois. Se lähes ravasi karsinaa ympäri, hikoili ja oli aivan paniikissa. Seisoin karsinan ulkopuolella, sillä jos yritin mennä karsinaan se oli tunkemassa sieltä ulos.

Noin puolentunnin päästä se rauhottui ja pahin tuskahiki laantui, jolloin vein sen takaisin ulos. Tarhassa se juoksenteli vielä hetken, mutta lopulta rauhottui. Itseäni harmitti niin paljon, että olisi tehnyt mieli vaan itkeä. Jotenkin kun on mennyt nyt niin hyvin, niin harmitti hirveästi kun tuli tällainen takapakki. Noo onneksi hevonen yllätti sunnuntain hypyissä, jotka saatte nyt erikseen, koska tästäkin tuli kilometrin mittainen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti