perjantai 27. syyskuuta 2013

Heppailua

Kävin eilen illalla tallilla, jotta sain jotai muuta mietittävää. Otin hepat sisälle Suvin ja Liisan kanssa. Suvi tuli ratsastamaan Otolla ja Liisa vaan seuraksi mukaan. Mentiin maneesiin. Kävelytin aluksi Kallen ihan maastakäsin. Sen jälkeen Liisa juoksutti Kallen sivuohjilla. Aluksi se liikkui todella hitaasti ja rauhallisesti. Haettiin kuitenkin raippa avuksi, jotta se nostaisi laukan helpommin. Raipan tuomisen jälkeen hevonen selvästi alkoi kulkemaan paremmin eteen. Juoksutettiin ekana noin 10min molempiin suuntiin. Sen jälkeen vaihdettiin jälleen suuntaa ja otettiin molempiin suuntiin laukkaa. Oikeassa laukassa hevonen hieman villiintyi ja laukkasi aikast kovaa. Se näytti pelottavalta varsinkin kun maneesissa tuntuu seinien olevan niin lähellä. Hevonen ei kuitenkaan kertaakaan vetänyt liinasta, vaan laukkasi vaan ihan innoissaan. Sen jälkeen siirretiin hevonen takaisin raviin. En oo Kallen nähny koskaan menevän niin hienoa ravia. Se oikeen leijaili ja meni todella isoo ravia. Hetken päästä hevonen rauhottui ja venytti hyvin eteen-alas. 

Samalla kun Liisa juoksutti Kallea, katsoin ja vähän ohjasin Suvin ratsastusta ja kävin itsekkin papan selässä kun en oikeen osannut neuvoa mitä tarkoitin ja miten itse samat asiat ratsastaisin. Otto oli ehkä jopa hieman liian täpinnöissään ja kulki hieman jännityneenä ja kokeili itse tehdä asioita ilman pyytämättä. Käskin Suvin yrittää saada siitä hieman rauhallisempi ja sellainen, että se kuuntelee ratsastajaa ja tekee vasta sitten kun ratsastaja pyytää. Hevonen alkoikin näyttämään rauhallisemmalta ja rennommalta. 

Menin vielä hetken Kallella ratsastaen. Kalle oli aluksi hieman kuuro, mutta aika rauhallinen. Se alkoi kuitenkin toimimaan ihan ok hetken päästä ja kun hevonen kulki lopussa ihan hyvin ja annoin sen olla sitten. Kävelytin vielä käsin lopuksi. Mentiin talliin ja laitettiin hepat valmiiksi ja ruokittiin vielä kaikki hepat.

Illalla menin vielä pelaamaan 1,5h lentopalloa. Illalla kun kävelin kotiin yksin, niin ikävä jälleen iski ja kauhee itku iski jälleen. Käytiin vielä Jussin kanssa Äitin ja Iskän kanssa. Kävin katsomassa Cassun hautaa ja toivottamassa sille hyvää yötä. Jussi sai mut onneksi vähän rauhottumaan ja illalla ei enää kauheasti itkettäny ja sain onneksi rauhassa nukuttua.

Kuva vähän tärähtäny
Tänään hoidin aamutallin. Ratsastin aamulla heti Kallen aamuruokien jälkeen. Juoksutin tänää ihan vaan hetken varmaan joku 10min.  Sen jälkeen menin jo selkään. Hevonen oli aika rauhallinen, eikä tehnyt tyhmyyksiä. Se oli hieman kiinni kuolaimessa ja muutenkin ei ollut ihan avuilla. Ratsastin paljon ympyrällä ja keskittysin ihan pelkästään siihen, että hevonen kuuntelee ja on kevyt. Aika pitkän ravipätkän jälkeen, hevonen alkoikin olemaan aika kiva ja kuunteli hyvin. Otin hieman laukkaa. Vasempaan tuli ihan ok muutama pätkä. Oikeeseen otettiin vaa nostoja ja otin raviin aina ennen kun hevonen itse kerkesi. Laukassa olisi hirveästi töitä, mutta ei oteta siitä stressiä, eikä mittään pakkopullaa. Uskon, että yleisesti hyvän ratsastuksen seurauksena laukkakin alkaa toimimaan. Lopuraveissa hevonen venytti hyvin eteen-alas. Loppuravien jälkeen Otettiin vielä käynnissä hetken eteen-alas ja hevonen kuunteli hyvin.

Kun sain kaikki tallityöt tehtyä, lähdettiin äitin kanssa käymään Hööksillä. Kalle sai sieltä uuden 100g Ulkoloimen, kylmimpiin vesi- ja räntäsade keleihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti