perjantai 20. syyskuuta 2013

Hööksillä!Käytiin eilen hööksillä iltapäivällä, kun en heti avajaisten alkuun kerennyt. Mitään sen suurempaa ostoslistaa ei ollut. Tiistain kävin nopeasti reunokselta ja heppa sai uuden riimun sieltä.


Hööksiltä ostin itselleni jo pitkään haaveilemani ruskeat chapsit ja kengät. Ekaa kertaa löysin chapsit, mitkä oli jopa nilkasta sopivat. Tänään testasin niitä ja ne oli tosi ihanat ja kivat ratsastaa! Tietenkin ruskeat kengät ja chapsit tarvitsivat vielä samanväriset kannuremmit. Chapsit olivat lisäksi tarpeeksi pitkät.Heppa sai hevosshampoon, sillä on tarkoitus pestä se lähiaikoina. Se sai myös hännän ja harjan selvitysaineen. Kalle sai myös uudet kuolaimet. Ostin sille normaalin kolmipala oliivin 13,5cm. Testasin kuolainta tänään ja heppa tuntui sillä ihan hyvältä. Sitten tämänpäivän ratsastukseen.

Menin tallille vasta joskus 10 aikaa, vaikka aamutallin hoidinkin. Maaru anto hevosille aamulla ruuat ja sitten kun me mentiin, laitettiin hepat pihalle. Kalle ja Otto jäi sisälle, koska mentiin Suvin kanssa ratsastamaan niillä. Otettiin molemmat käytävälle. Kallea hieman häiritsi kärpäset ja muut ötökät ja heilui välillä käytävällä (aika vähän kylläkin). Laitettiin hepat kuntoon ja mentiin maneesiin.Tehtiin aika pitkät alkukäynnit, koska hepat eivät olleen vielä ollut ulkona. Tein aluksi paljon töitä käynnissä ja sen jälkeen otin kevyen ravin, koska hevosella oli hirveästi energiaa, eikä jaksanut yhtään kuunnella ja keskittyä. Pikku hiljaa se alkoi kuuntelemaan. Jatkettiin hetki käynnissä väistöjä ja avoa ja siirrytiin sen jälkeen harjoturaviin. Tehtiin loivalla kiemurauralla aina ekaksi väistöä toiseen suuntaan, sitten voltti uralle päin ja sen jälkeen väistöä takaisin uralle. Heppa oli ihan ok, eikä enää muutaman kerran jälkeen yrittänyt luistaa tehtävästä. Tehtiin aika loivia väistäjö, koka jyrkät on hieman vaikeita ravissa. Yritetään jyrkkyyttä lisätä koko ajan. Tehtiin vielä hetki avoa pitkillä sivuilla ja aina voltit lyhyen sivun alkuun. Heppa oli tosi kiva ja kevyt edestä. Pikkasen olisi saanut olla vielä aktiivisempi takaa. Hevonen kuitenkin kuunteli hyvin, vaikka alkuratsastuksesta ei meinannut mitään tullakkaan. Tehtiin vielä hetki laukkaa molempiin suuntiin ympyrällä. Oikea oli jälleen vaikea, saatiin kyllä muutama lyhyt pätkä. Se siirtyy vaan todella helposti raviin, kun yritän koota sitä ja saada tukeutumaan ulko-ohjaan paremmin. Luulen kyllä, että suurinosa johtuu mun omasta istunnasta, sillä en saa istuttua siellä niin suorassa ja rentona, kun hevonen ei ole rento. Vasempaan laukkaan se oli ihan ok. Hieman yritti valua ulos, mutta sen sain nopeasti korjattua.

Tein vielä laukkojen jälkeen hetken ravia molempiin suuntiin kevyessä ravissa. Hevonen oli lopussa todella kiva, paisti tiesi että tehdään loppuraveja ja kokeili välillä melkein siirytmällä käyntiin. Tehtiin vielä hetken loppukäyntejä. Tallissa otin varusteet pois ja laitoin hetkeksi fleecen päälle. Pesin jalat ja vaihdoin vuorettoman sadeloimen päälle. Ulkona ei ollut kovin kylmä, mutta laitoin loimen, koska heppa oli pikkusen hikinen ja tuuli. Muutenkin Kalle on herkkä kylmälle ja selkä erityisen herkkä. Vein kaikkille hevosille sen jälkeen tarhaan heinät. Siivotiin suvin kanssa vielä kaikki karsinat ja muutenkin talli ja laitettiin ruuat valmiiksi. Huomenna hoidan jälleen aamutallin ja yksi tuttu tulee ratsastamaan Kallen, joten menen itse luultavasti Otolla, jotta sekin pääsee huomennakin liikkeelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti