keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Viikon kuulumisia

Sunnuntaina kävin Kallen kanssa vaan pellolla kävelemässä ja otettiin vaan ihan hetki ravia ja muutama laukannosto. Ihan siis vaan höntsäiltiin. Heppa oli tosi fiksusti koko ajan.

Maanantaina menin Suvin ja Suvin kanssa tallille. Toinen tuli kuvaajaksi ja toinen meni Otolla. Kalle oli ihan ok ratsastaa ja kulki suuren osan ajasta ihan kivasti. Tehtiin paljon kaarvia uria, sekä väistöjä. Väistöissä hevonen yrittää vähän luistaa tehtävästä ja jättää helposti takapään väistättämättä. Tänään tuli kuitenkin ihan suht hyviä, aika loivia kylläkin väistöjä. Laukassa oli taas enemmän ongelmia, sillä etenkin oikeaan kierrokseen hevonen ei kunnolla rentoudu ja roikkuu hieman sisäohjassa, mitä siis ei tee muuhun kuin oikeaan kierrokseen laukatessa. Annoin hepan hetken kävellä, jonka jälkeen jatkoin vielä töitä hetken ravissa. Oltiin kävelty vähän kauemmin, joten heppa ei ollut kävelyn jälkeen niin hyvä heti, vaan yritti välillä luistaa tehtävistään. Hetken ravattuani kuitenkin heppa alkoi kulkemaan ihan kivasti ja otin suurella kasikolla loppuravit vielä. Heppa sai muutaman kerran jonkun ihmeen sätky-pelästys kohtauksen kulmissa. Se on välillä niin hölmö.

Mentiin lopuksi vielä kävelemään maastoon. Kalle oli tosi rento kunnes päätti pelästyä jotai olematonta pikkuörkkiä ja hyppäs muutaman metrin sivuun. Hassu pois! Loppumatka sujui ihan hyvin. Hepalla oli vaan koko päivän joku jännityspäivä ajottain.
(loput kuvat tulee myöhemmin)

Eilen ratsastin Kallen vaan nopeasti läpi. Menin sillä gramaaneilla, jotta sain laukkaa työstettyä. Eipä se juurikaan graamaneja tarvinnut, sillä ne roikkuivat tosi löysällä. Henkinen apu enemmänkin.

Tänään menin aamulla heti ratsastamaan, ennen kun Kalle meni ulos. Annoin sen syödä säkistä samalla heiniä, kun laitoin sitä kuntoon, sillä oli vasta hetken syönyt. Minun horzen paketti tuli eilen ja tänään testattiin uusia tavaroita. Meille tuli sio b-vertigon villafiltti (200x210) tummansinisenä, juoksutusvyö, lampaankarvaromaani, huopa, korvahuppu ja fleeceloimi.


Suu näyttää jotenkin hasselle:)

Menin Kallella siis tänään ihan maneesissa. Hevonen oli aika virtaisa ja liikkui hyvin eteen. Oli edestäkin aika hyvä. Harjoiteltiin tänään alkuverkkojen jälkeen pohkeenväistöjä, jotta saadaan menemään molempiin suuntiin niin, että takapää tulee kunnolla mukana ja astuu ristiin. Hevonen käynnissä jopa väistätti vähän liikaa. Kalle oli tänää kauhean herkällä päällä ja kiukkuteli heti kun pyysi hiukankin enemmän. Piti siis itse ratsastaa tosi kevyillä avuilla. Sain pitää vaa kädet täysin paikallaan, sillä hevonen oli nii kevyt edestä eikä puskenut mihinkään ravissa ja käynnissä. Ravissa väistöt olivat hieman huonommat, mutta nekin sujuivat paremmin.

Tehtiin myös paljon käynti- pysähdys ja ravi-pysähdys siirtymiä, sillä hevonen ei millään malttaisi seistä. Lähen joka kerta meni hetki ennen kun hevonen suostui seisomaan paikallaan. Yritti väistää sivulle, pakittaa ym. Se kuitenkin rupesi pysähtymään hieman paremmin kun oltiin monia pysähdyksiä tehty. Pysähdyksissä hevonen kuitenkin jännittyi ja kyttäsi, mutta tärkeintä oli, että se malttoi seistä. Pysähdyksiä pyritään tekemään vähän joka kerta, jotta hevonen keskittyisi pysähdysessä minuun eikä ympärillä tapahtuvaan.

Laukkaa mentiin ihan pääty-ympyrällä. Oikeaan hevonen oli taas paljon hankalampi ja roikkui sisäohjassa. Luulen, että osa johtuu minun istunnastani. Sain muutaman kerran ulkopohkeella korjattu lavan puskemisen ulos ja muutaman askeleen vähän paremmin. Vasempaan laukkaan hevonen oli aika hyvä. Hepalla oli kyllä vähän vauhti päällä. Kun saatiin molempiin suuntiin hyvät laukkaympyrät, otin hepan raviin.

Tein loppuravit ympyröillä. Heppa oli aika hyvä, jouduin kuitenkin hetken työstämään ravia, ennen kuin sain sen kunnolla eteen-alas, sillä hevonen kuumeni hieman laukasta, eikä aluksi keskittynyt kunnolla loppuraveihin. Muutaman kierroksen jälkeen Kalle oli kuitenkin todella hyvä ja otin loppukäynnit. Käynti siirtymät ravista sujuu aika hyvin, eikä hevonen enää jännity niistä. Menin muutaman kierroksen vapaata käyntiä selästä ja sitten vielä 5min itse vierellä kävellen. Tehtiin vielä lopussa muutama pysähtyminen. Kalle kuuntelee talutellessa jo aika hyvin, eikä kävele vaan eteenpäin kun itse pysähtyy. Tallissa laitoin hepalle hetken fleeceloimen päälle ja virutin jalkoja hetken kylmällä vedellä. Sen jälkeen otin loimen pois ja vein laitumelle ja vein Kallelle lisää heinää laitskalle.

Heppa oli tänään ihan kiva ratsastaa ja kerrankin herkkä myös pohkeelle. Piti itse olla hyvin rauhallinen selässä, mikä on hyvä, sillä hevonen on ollut vähän hidas pohkelle. Tnään ei oltu. Huomenna menenkin tallille vatsa illalla ja hoidan iltatallin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti