sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Muutama pikku hyppy

Menin eilen jo aamulla tallille tekemään aamutallia. Ulkona oli kyllä todella kaunista, sillä oli hieman sumeista ja aurinkopaisto. Annoin hepoille hieman heinää karsinoihin, jotta ilma hiukan lämpeni ennen kun vein ulos.
Aamu sumu laitumelta (kuva otettu noin 15m päästä hevosista)

Pappa aamuauringossa
Tein aamutallin kokonaan ja lähdin hetkeksi kotiin.

Tulin tallille takaisin siinä puoli 5 aikaa ja sain kerrankin Jussin mukaan tallille. Laitoin heti tallille tultu lisärit turpoamaan, sillä olin ne aamulla unohtanut laittaa. Sen jälkeen kävin laittamassa maneesiin muutaman puomin ja muutaman ristikon. Kun sain maneesissa kaikki valmiiksi hain kaikki hepposet sisälle. Odotin, että Kalle saa syötyä lisärit. Hain Kallen pesupaikalle, mutta se jumitti käytävällä kun olisi halunnu vaa haistella muita hevosia.
Kalle ja Otto
 Laitoin hepan kuntoon ja menin maneesiin, Tein ihan normi verkan ja Kalle oli todella kiva ratsastaa. Tultiin muutama kerta ravissa puomia ja sen jälkeen laukassa. Yritettiin tulla lyhyttä, rentoa  ja hyvää laukkaa puomille. Muutaman kerran hevonen kuitenkin siirsi raville kun en ollut tarpeeksi tarkkana. No muutama ihan ok ylityskin tuli. Itsellä paikat välillä aika hakusessa, kun en ole juurikaan 5-6v hypännyt mitään:).

Kun heppa tuli puomille hyvin, tultiin ihan ympyrällä muutama kerta pienen pientä ristikkoa. Yritettiin vaa saada tulemaan hevonen hyvästä paikasta. Oli myös tavoite, että itse pysyn hyvin hypyissä mukana ja saan taas pitkän ajan jälkeen rutiinia hyppäämiseen. Enemmän hyppään sitten kun joku osaavampi on mukana. Muutama ihan ok hyppy tuli ja muutaman kerran siirty just ennen raviin. Hidastin vähän liikaa, kun yritin saada tietyn määrän askelia mahtumaan enne estettä. Kalle oli kuitenkin todella fiksu, eikä yhtään yrittänyt lähteä mihinkään, vaikka olen ihan tolla varsinivelellä mennyt sillä.

Hyppyjen jälkeen vielä loppuravit. Heppa oli aika rento ravissa ja liikkui suht hyvin eteenpäin. Loppukäynneiksi Jussi tuli kävelemään Kallella. Kalle oli koko ajan todella fiksusti, vaikka oli täysin osaamaton ratsastaja selässä.
 Vietiin heppa loppukäyntien jälkeen talliin, virutin hepan nopeasti ja laitoin hetkeksi kuivatusloimen päälle. Mentiin syöttelemään Kallea ja Ottoa tallin taakse.
Syöteltiin heppoja noin 15minuuttia ja vietiin ne takaisin talliin. Käytiin vielä siivoammassa esteet pois. Laitoin vielä Kallen varusteet pois ja aloin antamaan iltaruokia hepoille. Kallelta vielä loimi pois ja valot pois ja lähdin tallilta. Videoita tulee heti kun kone suostuu ne latamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti