torstai 19. syyskuuta 2013

Viikon kuulumisia!

Menin tallille sunnuntaina 8 ja ruokin hepat aamulla. Kävin viemässä laitumelle vedet sinäaikana kun hepat söi sisällä. Kun hepat oli saanut syöty vein hepat ulos. Siivosin tallin ja laitoin ruuat valmiiksi. Siinä noin 11 aikaa menin ratsastamaan Kallen. Sunnutaina ratsastin Kallen ihan maneesissa. Hevonen oli ihan erilainen, mitä se oli lauantaina. KAlel oli tosi kevyt edestä, mutta pohjetta se saisi kuunnella hieman paremmin. Tehtiin paljon ympyröitä ja väistöjä. Väistöissä se ei enää yritä juurikaan fuskata, vaan ottaa takapään heti mukaan. Ollaan tehty loivia väistöjä, koska jyrkemmät tuntuvat olevan hevoselle vaikeita. Lisätään jyrkkyyttä pikkuhiljaa. Tehtiin myös avotaivutuksia suoralla uralla.
Laukassa Kalle oli jälleen vasempaan suuntaan ihan ok, mutta oikea kierros tuottaa vieläkin ongelmia.
Kun sain Kallen ratsastettua, tuli Suvi Aatun kanssa maneesiin. Menin katsomaan sitä ja käytiin Kallen kanssa hieman kattomassa trailerin lähellä, sillä minun kummisetäni oli Suvii kuskaamassa, niin näki sekin mun hepan. Kun Suvi sai maneesissa valmiiksi, hain Papparaisen sisälle. Laitoin hepan pikasesti kuntoon ja menin maneesiin. Otto oli ihan ok, mutta hieman oli lavoistaan ja kaulastaan jäykkä, niinkuin yleensäkin. Tein alkuverryttelyt isolla kahdeksikolla lähes vapain ohjin. HEtken päästä otin ohjat ja tein paljon taivutteluja. Treenatiin Oton kanssa vastalaukkoja, jotka avaavat Oton lapoja hyvin. Ne sujui ihan kohtuullisesti. Tehtiin myös paljon avotaivutuksia ja väistöjä, jotta hevonen vertyi kunnolla. Kun sain Oton ratsastettua, vein sen takaisin laitumelle ja lähdin siinä n. klo. 15 kotiin. Käytiin illalla vielä heittelemässä Mynämäessä frisbeegolffia.

Maanantaina ratsastin Kallen jälleen maneesissa. Menin aika pikasesti ja vain sen verran, että hevonen kuunteli ja oli kevyt ratsastaa. Oikea laukka tuottaa vieläkin ongelmia.

Tiistain juoksutin Kallen nopeasti kun piti äitiä lähteä hakemaan sairaalasta ennen kuin menin töihin. Kalle oli juoksuttaessa tosi kiva. Juoksutin sivuohjilla, jotka olivat kyllä tosi löysät. Vasemmassa laukassa hevonen vähän innostuikin ja pukitti muutaman kerran. Oikea laukka oli liinassakin vaikeampi. Valui koko ajan ulos, eikä meinannut pysyä ympyrällä, siirtyi myös muutaman kerran raviin kun valui kauheasti ulos. Hyvin hevonen kuitenkin yritti. Tehtiin vielä loppuravit ja Kalle venytti vasempaan paremmin eteen ja alas kuin mitä oikeaan. Juoksutin hepan pelottavassa päässä maneesia ja muutaman kerran hevonen oikoikin toisen pään kun oli niin pelottavaa. Kävelytin hepan vielä ja vein talliin. Laitoin tallissa hevosen selkään lämpölinimenttiä ja sadeloimen päälle. Hevonen lähestulkoon sekosi siitä linimentistä, mitä sille on vissiin kyllä ennenkin käytetty. Laitoin ketjun varmuudeksi suuhun kun vein sen ulos, sillä hevonen tänttäröi, potki ja teki kaikkia hullunmerkkejä. Kun sain sen laitumen puolelle se hyppäsi kunnolla pystyyn. Kertaakaan ei kyllä naru edes kiristynyt. Päästin sen irti ja se laukkasi ihan hulluna laitumella ja piehtaroi monta kertaa. Lopulta se kuitenkin rauhottui ja meni syömään. Enpä taida laittaa sitä linimenttiä enää tai ainakin käytän vähemmän. Illalla hevonen oli kuitenkin ollut ihan rauhallinen. Kalle on vaan nii herkkis kaikelle, että oikeen sääliksi kävi.

Eilen ratsastin jälleen maneesissa. Menin ratsastamaan jo aamuruokien jälkeen. Vettä satoi aika paljon ja hevonen oli vähän jännitynyt alkukäynneissä, kun maneesin katto ropisi niin paljon. Ratsastin gramaaneilla, koska hevosekka oli tiistaina ollut vain kevyt juoksutus ja ajattelin, että saan hevosen niillä kuuntelemaan paremmin. Kalle oli kuitenkin ihan ok ratsastaa ja gramaanit roikkuivatkin ihan löysällä. Mentiin melkein pelkästään ympyröillä, koska oli vaan tarkoitus saada hevonen kevyeksi ja kuuntelemaan ratsastajaa. Laukka oli vasempaan tänään tosi hyvää, mutta se oikea kierros ei vaan suju. Hevonen oli kyllä hieman parempi oikeaan kun mitä edellisillä kerroilla, eikä roikkunut niin paljon sisäohjassa. Hevonen oli kuitenkin selvästi jännityneempi ja kun sitä yritti hiukankin ratsastaa ja ottaa enemmän ulko-ohjalle, siirtyi se raviin. Maiju ehkä ratsastaa Kallen maanantaina ja katsotaan miten se laukka sen kanssa sujuu, että onko se hevoselle vaan niin paljon vaikemapi ja istunko ja ratsastanko hevosta siihen suuntaan jotenkin väärin. Kipeältä se ei kuitenkaan vaikuta, korkeintaan voi olla jotain pikkujumeja ja tarkoitus onkin jossain vaiheessa hommata sille hieroja. Hevonen pystyisi kuitenkin laukkaamaan kovaa isolla uralla, mutta koottu laukka tuottaa ongelmia ja rentona meneminen, koska hevonen ei ole kunnolla ulko-ohjan tuella, mitä se muissa askellajeissa on. Otin vielä loppuravit ja hevonen oli aika kiva, hieman enemmän olisi saanut venyttää eteen alas, mutta katosta kuuluva rapina hieman jännitytti hevosta. Ei kuitenkaan pahasti. Kävelytin vielä maastakäsin hevosen ja mentiin takaisin talliin. Otin varusteet pois ja laitoin sadeloimen päälle ja laitoin laitumelle. Tänään heppa saa luultavasti vapaapäivän, sillä lähden suoraan töistä hööksin avajaisiin.:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti