tiistai 24. syyskuuta 2013

Hieman rauhallisempi hevonen!

Tänään menin jo aamulla tallille. Tein aamutallit ja vein Kallen ulos. Annoin sen hetken syödä päiväheiniä, ennen kuin hain takaisin sisälle. Heppa oli huomattavasti rauhallisempi kuin eilen ja malttoi suurimman osan ajasta seisoa paikallaan. Menin maneesiin, hevonen ei kertaakaan jumittanut matkalla maneesiin, vaikka muut hepat olivatkin tarhoissa. Maneesissa kävelytin alkukäynnit ja juoksutin sitä sen jälkeen liinassa sivuohjilla, jotta saadaan se turha pöllö energia pois. Juoksutin hevosta ravissa semmosen 20-30min, eli aika kauan. Kun hevonen oli aikansa juossut liinassa, otin liinan ja sivuohjat pois.

Laitoin varmuuden vuoksi gramaanit, kun hevonen ei ole oikeen kuunnellut ja yrittänyt muutaman kerran hypätä pystyyn. Kipeä sen en usko olevan, sillä edellisen omistajan mukaan oli viime syksynä tehny samaa ja silloin oli vielä hierojat sun muut käyneet ja mitään hevosesta ei löytynyt. Kun meni valmennukseen ja hevonen ratsastatettiin kunnolla, ei se enää pelleillyt. Päästi tänään ihan hyvin selkään. Jatkoin heti oikeastaa ravissa. Tarkoituksena oli vaan saada hevosen takapää alle. Samalla tietenkin keskityttiin siihen, että hevonen ei juokse alta pois. Ratsastin ilman kannuksia hevosella ekaa kertaa, koska on muutaman päivän ollut niin herkkä, että ei oo oikee tykännyt kannuksesta. Hevonen oli ihan ok, välillä hieman kiinni kuolaimesta. Tehtiin töitä paljon ympyrällä, välillä takapäätä väistäen ulos. Laukkaa ei otettu tänään yhtään, sillä hevonen usein vähän kuumenee siitä ja halusin sen olevan rauhallinen ja kuuntelevan ravissa kunnolla.

Tein ravissa töitä noin 30-40min ilman taukoja. Otin vielä loppuravit, jossa hevonen venytti ihan ok alas. Tein vielä loppuravien jälkeen käynnissä hetken töitä. Menin kasikkoa ja hevonen venytti ihan alas pyöreänä. Tein loppukäynnit vielä taluttaen. Tallissa otin vaan varusteet pois, pesin ja laitoin loimet ja pihalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti